12 juli 2013

Enkel fråga till ekonomen Paul Krugman

Hans Hermann Hoppe:

"Det är viktigt när vi diskuterar med personer som Krugman att vi inte kör fast i tekniska detaljer utan ställer frågor ungefär som vi skulle göra till ett barn.
Förklara för mig hur en ökning av antalet pappersbitar kan göra ett samhället rikare.  Om så är fallet förklara för mig hur det fortfarande kan finnas fattigdom i världen.  Är inte varje centralbank i världen kapabel att trycka upp så mycket pengar som de vill? Och tror du i så fall att samhället i stort skulle bli rikare?"

Herman Hoppe fortsätter: "Jag är säker på att Krugman inte kan svara på den sortens frågor.  Vi tillåter oss att köra fast i och bli inblandade i komplicerade teknikaliteter i stället för att gång på gång upprepa: "Var snäll och förklara för mig hur en pappersbit kan göra samhället rikare."

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Den bästa kommentaren vi läst på länge, tänk om folk bara visste!!!
SU

Anonym sa...

Medborgarna glömmer så fort. Har man redan glömt Ron Pauls fråga till Bernanke, "är guld pengar"? Länken har jag inte längre kvar, men som vanligt med politiker och framför allt socialister svarar dom aldrig på frågan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.