08 juli 2013

Polisen skjuter hundar

      

Polisens maktmissbruk ökar och deras uppförande har en mer militaristisk stil. Kartan nedan visar en del av de platser där den inhemska polisen dödat hundar sedan oktober 2012.
En händelse som skakat hela nationen och som videofilmades, visar en man som greps av polisen för att han från andra sidan gatan filmade polisen, som omringat ett hus där bankrånare barrikaderat sig.

Mannen tvingades se hur polisen skjuter hans hund som försöker skydda honom. Var och en med någon kännedom om hundars uppförande (vilket poliser borde ha) kan se att den unga hunden, trots sin storlek, inte är aggressiv nog för att bita någon. Videon finns här och är mycket upprörande!

      

Trots att mängden våldsbrott är på stadigt nedgående, har övergrepp från polismyndighetens sida ökat. Människor har reagerat på detta genom att använda kameror och sprider information via videos. Allmänheten reagerar väldigt starkt mot onödigt våld eller avlivning av djur och internet är en naturlig mötesplats för idéer och upplysning, som kan leda till positiv utbildning och medborgerlig aktivism.

Ingen tvekan om att många officerare utför beundransvärda handlingar i tjänsten men det är viktigt att vi ska kunna övervaka och rapportera om det maktmissbruk som förekommer alltför ofta. Ett fritt samhälle måste kunna motarbeta militariseringen av inhemska polisstyrkor för att undvika onödiga tragedier.  Det första steget i kampen tillbaka mot dessa typer av missbruk är att hålla sig utbildad.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju ägaren till hunden som var en idiot- inte bara för att han betedde sig som en idiot, men också för att han inte säkrade hunden!

Ann Onym

Berit sa...

Jag vill påstå att alla inblandade är idioter. Man arresterar inte någon för att de filmar.

Anonym sa...

Jamen!
Utifrån vad jag ser av filmen, så provocerar och olovligen inträder mannen i en polisinsats.
Därefter när han märker att polisen tar intresse i honom så släpper han in hunden i sin bil - utan att säkra hunden- och i stället för att köra därifrån så fortsätter han att konfrontera polisen!

När så hunden hoppar ut från bilen och gör utfall mot poliserna så skjuts den!

Vad är det som är så konstigt med det?

Vad är det som är så fel med det?

Ann Onym

Berit sa...

"Konfronterar??" olovligen???

Berit sa...

Vilken lag, Ann?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.