28 juli 2013

Sarah fick inte tala sanningI en intervju med Greta van Sustern avslöjar Sarah Palin att hon var förbjuden att säga sanningen om Obama under McCain-valkampanjen.

Ledarna inom Republican Party sade att pressen skulle "äta dem levande" om Sarah pratade om Obamas brist på arbetslivserfarenhet, hans mångåriga vänskap med Jeremiah "Goddam America" Wright och terroristen Bill Ayers.

Det var bättre att förlora än att tala sanning, vilket har gett oss 8 år av skandaler, olagliga krig,  fler fattiga , en obetalbar statsskuld, enorm arbetslöshet och snokande i människors privatliv.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Var det inte Jesus som sade att "Sanningen skall göra Eder fria"

Elisabeth

Anonym sa...

Berit
Jag höll inte med dig (inom mig) när du före det senaste valet menade att det inte gjorde någon skillnad om Romney eller Obama skulle vinna. Det skulle det naturligtvis, eftersom Obama är en ren katastrof inte bara för Amerika utan för hela världen. Å andra kan jag hålla med dig i så måtto att hela det representativa demokratiska systemet har blivit mer och mer korrupt - när det gäller båda partierna. Politikerna representerar inte längre några samhällsintressen utan bara sina egna karriärintressen, ekonomiskt, politiskt och maktmässigt.
Förr fick de lön ur kassor från dem de representerade - bönder, arbetare investerare osv. Idag är det inte längre så: de avlönas ur skattepotten och behöver inte längre ta hänsyn till några andra intressen än sina egna. Därför tror jag att just denna form av demokrati (den representativa demokratin) har överlevt sig själv och behöver bytas ut mot en annan form av demokrati, kanske direktdemokrati t.ex. Hur som helst, frågan behöver komma upp på bordet.
Det som Sarah Palin talar om är just denna feghet, som har sin grund i att de egna ekonomiska och politiska intressena hotas om man talar sanning.
/SB

Berit sa...

SB, det jag relaterar är i stort Sarah Palins åsikter som framkom under intervjun med van Sustern.
Om du följt McRinoCain ställningstaganden i olika kontroversiella frågor inser du att han är en medlem av den oligarki som styr landet, där allt går ut på att tillskansa sig egen makt och han svänger mellan Dems och Reps. som det passar för tillfället.

Ett boktips till för dig:
The Roman Revolution av Ronald Syme

Anonym sa...

Berit
Jag tackar för boktipset och skall skaffa och läsa den. Jag tror (som du?)att Obamas manövrar faktiskt handlar om ett försök att tillskansa sig totalmakt över Amerika i stil med Caesar i Rom eller Lenin/Stalin i Sovjet - och att han till stor del kommer att lyckas. Åtminstone under en tid.
/SB

Ann-Marie sa...

SB
Du har nog rätt! Det är många som tror som du.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.