13 juli 2013

Sum Ting Wong

En radiostation i San Francisco rapporterade namnen på  piloternas ombord det kraschade planet, Asiana Airlines flight 214 .
Man påstod att uppgifterna kom från National Transportation Safety Board.

Trots allvaret och den tragiska händelsen måste jag dra på munnen och undra, " Hur dum får man vara som journalist? "KTVU ber naturligtvis om ursäkt och skyller händelsen på en sommarvikarie.

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Nu kan inte jag engelska men jag antar att dessa namn ger något slags eko till den engelskspråkige?
De verkar ju konstruerade på mig,som är enspråkig svensk.
Rune

Anonym sa...

Berit
Som journalist får man vara hur dum som helst - och som politiker också. Dessa behöver inte kunna någonting och kan skriva och sprida vilka grodor som helst. Och de gör karriär på helt andra grunder än intelligens och kompetens (som du säkert känner till). Får man lite mothugg i form av välgrundad kritik, så tar man inte in denna i tidningen med motiveringen att man "prioriterar annat material". Och står kritiken på Internet så klagar man bara över "näthat","pissrännor" etc. Så för journalisters och politikers dumhet finns ingen gräns, så länge de är statsunderstödda. Titta bara på Jan Helin i Aftonbladet - han är verkligt dum, och han han är ändå chefredaktör. Och titta på Cecilia Malmström - hon är om möjligt ännu dummare, och hon sitter på en välfigt viktig position inom EU. Alla som sett och hört henne på TV inser att hon inte är särskilt smart. Så här finns ingen nedre gräns.
/SB

Argus sa...

Antagligen stress och tunnelseende men annars håller jag med om att journalister kanske inte stod i första ledet när intelligens och självständigt tänkande delades ut.

Fast, detta gav mig veckans skratt.

Ann-Marie sa...

Jodå, journalister kan vara hur dumma som helst. Och den här tog nästan priset. Fast det kanske inte är så lätt att sitta framför kameran och läsa innantil.
Men varenda gång jag ser det här så måste jag bara skratta högt, det är så roligt.

Sommarvikarien lär aldrig få ett jobb på en TV station igen.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.