29 juli 2013

Var finns upploppen och ilskan?


Här är en händelse som beskrivits på konservativa bloggar men knappt någon annanstans.

Du  känner inte igen mig. Mitt namn är Antonio West och jag var den 13-månader gamla gosse, som på nära håll blev skjuten i ansiktet av två svarta tonåringar som försökte råna min mamma - som också blev skjuten. Hon hade inte några pengar, så de sköt oss båda.

         Jag fick en dödsdom - skjuten rätt i ansikte eftersom min vita mamma inte hade några pengar med sig.

         Min familj gjorde misstaget att de vara vita i ett grannskap som till 73% består av icke-vita , men mordet betraktades inte som ett hatbrott. Inte heller president Obama tar sig tid ens ett ögonblick,  för att så mycket som nämna mordet på mig.

         Jag är ett av de yngsta mordoffren i vår stora nation historia, men media bryr sig inte om att skriva om det. President Obama har inga barn som möjligtvis kunde ser ut som jag - så han bryr sig inte. Och CNN eller NBC bryr sig  inte om mig,  eftersom min berättelse inte är tillräckligt intressant för att dra fler tittare.  Varken Al Sharpton eller Jesse Jackson besökte min familj eller lovade att rättvisa skulle skipas. Jag förstår inte varför. Kanske om jag hade fått växa och blivit lite äldre, skulle jag en dag ha förstått.

         Det finns inte en vit motsvarighet till Al Sharpton, för om det fanns en skulle han kallas rasistisk, så det finns ingen som kräver rättvisa för mig i Brunswick GA. Det finns inget Vitt Panther-parti som lovar skottpengar på de som mördade mig. Jag har ingen röst, jag har ingen representation - till skillnad från de som sköt mig i ansiktet medan jag satt oskyldig i min vagn - Jag har inte längre mitt liv.

Så när du kräver rättvisa för Trayvon, kom ihåg att kräva rättvisa för mig också. Berätta för dina vänner om mig, berätta för familjer, skaffa tröjan med mitt bild och se till att världen bryr sig, precis som du gjorde för Trayvon.
      
Så här ser han ut  den 17-årige De’Marquis Elkins som sköt den 13 månader gamla  babyn.

Elkins sköt barnet i ansiktet efter att mamman vägrat ge honom pengar. Han sköt också mamma i benet och i nacken.
Han använde inte ett automatvapen Han skaffade inte sin stulna pistol på en vapen-show. Han instruerades aldrig i säker vapenhantering av sin far, farfar, den nationella tillsynsmyndigheten eller någon med ansvarskänsla.

Hans favoritmusik är rap. Han gick inte i en  kristen skola, inte heller undervisades han hemma. Han var tidvis närvarande i en mångkulturell, statlig utbildningsanstalt.

Hans Momma får socialunderstöd, matkuponger och bor i "public housing". Hans pappa är försvunnen och hans två bröder har en annan pappa.
Han finns redan i registret vad gäller våldsbrott. Han är medlem i ett gäng.
Hans mamma, mormor, och moster röstade alla på Obama.
Hans statliga skolutbildning och familj lärde honom att den vita mannen står i skuld till honom.
Han gick för att hämta det.

Han har inga planer på att gifta sig, men har en "Baby Momma" - och nej, han betalar inte understöd för sitt barn.
Han röker knark. Han dyrkar Kayne West.
Han har inget jobb, och inte heller strävar han efter ett,  men han har utfodrats väl.  Han har inga kunskaper utöver brottslighet. Han talar Ebonics och är inte kapabel att göra en professionell intervju, trots att han tillbringade 11 år i vårt offentliga utbildningssystemet.

Han är en av miljoner.

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Det vore en sensation om en svensk skattefinansierad "riksblaska" vågade publicera dessa Dina tankegångar. Jag skulle ramla av stolen av förvåning! Det är på tiden att man balanserar av socialistpropagandan och står upp för människors lika värde.
SU

Anonym sa...

Han har dock ett tjusigt namn - denne barnamördare.
kan man verkligen heta så i förnamn?? Visste inte vad för språk ebonics är men fick hjälp på Google. Är alltså de svartas slangspråk

Snart är det lika illa ställt i Sverige som i USA under Obama!!
Reinfeldt för en märklig politik och är nu hatad i Sverige av hög som låg
verkar det som.

Dessa typer daltas det med i stället för att ge dem kännbara straff.

"Ur led är tiden" som någon uttryckte sig.

Elisabeth

Berit sa...

Fram till början av 70-talet hade svarta och vita barn relativt likartade namn i USA. Sedan började den svarta befolkningen hitta på namn och uppfann annorlunda stavning av mer traditionella namn. Många börjar med ett prefix som La eller De och man lägger till -ique- eller -isha - Apostrofer är också vanliga.

Anonym sa...

La- och de- låter ju tjusigt och fransk adel.!

Får man ta vilket namn man vill i USA? I Sverige är det ganska krångligt att byta efternamn utan giltigt skäl.

Elisabeth

Berit sa...

Förmodligen är det olika regler i olika stater. I Detroit stoppade en domare namnet Clitoria Jackson och bestämde att svarta kvinnor inte längre har fullständig rätt att välja namn till sina barn.
Inte många ställer upp och försvarar mammorna i detta fall och enligt artikeln verkar vissa mammor lättade. En 22-årig ensamstående mamma till sju barn sade att det efter ett tag är svårt att hitta på något unikt.
Hennes barn heter Daryl, Q’Antity, Uhlleejsha, Cray-Ig, Fellisittee, Tay’Sh’awn och Day’Shawndra.

http://the-peoplesnews.com/2008/03/02/federal-judge-enough-with-the-stupid-names/

Berit sa...


En väninna som är barnpsykolog berättade att hon haft ett syskonpar som patienter, Shiit-ead och Assh-ole.
Inte underligt att man behöver terapi om man har sådana namn.

Ann-Marie sa...

Måste vara samma Assh-olé som någon berättade för mig om för många år sedan.

Sedan har vi La-a som uttalas Ladasha...;o)

Tyvärr är det också så att ju underligare förnamn desto svårare är det för stackar'n att få ett jobb. Det skulle föräldrarna nog tänkt på innan.... Men man kanske inte ska begära för mycket.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.