01 augusti 2013

Är ett ärligt resonemang möjligt?

Ras, rasism, vit skuld är fortfarande ett hett diskussionsämne i amerikanskt media och man efterlyser ständigt en "ärlig diskussion i ämnet".

Eftersom vita utgör majoriteten av samhället, är klagomålsindustrin beroende av att den vita skulden till varje pris hålls vid liv.
Men rasism är inte längre så uppenbar och den vita skulden bleknar snabbt. Ras-kortet blir allt mindre effektivt, och ganska snart tror jag att det ständiga påståendet från vänsterhåll, att allt de inte gillar är motiverat av konservativ rasism, inte bara kommer att vara ineffektivt men det kommer också att väcka ilska.

Den dag det svarta Amerika slutar hävda att de är ett ständigt offer för samhället, kommer att bli den dag då skiljelinjen utplånas och Obama och andra politikers överanvändning av ras-kortet, kommer att helt oavsiktligt, ha hjälpt till att göra det oanvändbart.

Det råder ingen tvekan om att på kort sikt, har Obama försämrat rasrelationerna i USA. Men det han gjort har snabbare orsakat att droppen fått bägare att rinna över. Vid en viss punkt, kommer det att bryta samman - till enorm fördel för landet och det svarta samhället i synnerhet.

De största problemen i det svarta samhället - kriminalitet, våld, nedbrytning av familjen, där tre av fyra svarta barn lever med ensamstående mödrar - är interna problem i det svarta samhället. De har inte orsakats av vit rasism.
I stor utsträckning är det Staten som bidrar till problemen och om man ärligt skulle ta itu med dem, skulle det bryta det röst-block som Vänstern har monopol på. Att ta i tu med den undermåliga utbildningen i statliga skolor, skulle innebära en utmaning mot lärarnas fackföreningar, vilka är den enskilt största finansieringskällan för Democrats.
 Don Lemon inser vad det handlar om, synd bara att han är på CNN, där så få kommer att lyssna till honom.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit, Du kan tro att vi har sett Bill O´Reilly.
Undrar om STASI agenturen SR/SVT skulle våga köra den videon som omväxling till muslimpropagandan?
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.