21 augusti 2013

FN är tyst. EU är tyst.

Media gömmer det som händer med kristna i Egypten


Bland alla nyhetskanaler i USA  -  ABC, CBS, NBC, CNN och Fox är det bara den sistnämnda som uppmärksammar vad som händer med de Koptiska kristna.
Om nyhetsmedia inte gillar vad som händer eller om det inte passar deras politiska syn, begraver de händelserna fullständigt. Så sent som i går hade över 60 kyrkor attackerats och bränts i Egypten och bara Fox anser att det är något att ta upp.

Ända sedan kopterna blev en minoritet i Egypten, har de varit föremål för diskriminering och övergrepp i varierande grad.  Under Morsi's styre och det muslimska brödraskapet har det varit fritt fram. Alltsedan militärkuppen har kopterna fått skulden och attackerna har ökat från brödraskapets anhängare. Brödraskapet förnekar ansvar på samma sätt som de förnekar ansvar för allt våld, men Investigative Project on Terrorism har kommit med ett internt dokument som visar att det sker med MB's goda minne.

Här är ett utdrag från ett brev skrivet av Hesham Bahari

Hur kommer det sig att våra medier inte reagerar nämnvärt inför denna pågående pogrom mot världens äldsta kristna kyrkor och deras församlingar? Nedbränningen av tiotals kyrkor på en enda dag i Egypten nämns knappt på SVT:s hemsida, där Susan Ritzén fortsätter plädera för Brödraskapets "fredliga demonstranter" och beskärma sig över den hårda behandling som egyptiska staten utsätter islamisterna för. Dessa har nu plötsligt blivit demokratins och de mänskliga rättigheternas försvarare i västerländska rapportörers skildringar. Det egyptiska folkets kamp mot neokolonialismen och teokratisk fascism har ingen velat ta upp eller försvara i våra "demokratiska" medier, som tvår nu sina händer och låter kristna och oliktänkande egyptier själva bära sina kors.

Ni som läser detta tillhör det tusentalet brevmottagare som förmodligen är de enda i Sverige som fått den andra sidans berättelse. Många fler lär dö den kommande tiden och många fler lögner kommer att spridas på teveskärmarna och i tidningarna för att stridens rätta innehåll och betydelse ska hållas undan allmänheten. Tänk på det varje gång ni slår på Aktuellt!
Hela brevet här! (på svenska)

Jihad i Malmö skriver också om det!

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Inte kan det väl hända i kyrkorna i Malmö, Sverige?

Steve sa...

Dagen och Världen Idag har skrivit om det som händer kopterna. Och saken har nämnts, på tidningarnas web-sidor.
- GP hade en ledare 14/8, där man är ledsen över att ”förhoppningarna om demokrati” inte blivit uppfyllda.
- Tja. 72% av egypterna (15+ år) är läskunniga; nästan hälften är ”funktionellt illiterata”. Hälften lever på mindre än (US) $2 om dagen. Nio tiondelar av de vuxna kvinnorna är ”omskurna”, dvs genitalt stympade. En tredjedel av egypterna gifter sig med en kusin eller syssling; samhället är alltså uppbyggt på klaner. (Spengler, Asia Times)
- I valet vid årsskiftet 2011/2012 tog Broderskapet 38% av parlamentsplatserna. Al-Nour, som är ännu mer islamistiskt, tog 28%. Al-Wasat (moderata islamister) 4%. Summa 70%. (Wiki)
- Exporten uppgick till (US) $26,8 miljarder år 2012. Importen kostade $59,7 miljarder. (CIA World Factbook).
- Och hur löser man det lilla problem som döljer sig därbakom? Folkomröstning?
- Men ting som dessa hindrar förstås inte murvlarna att tro på demokrati i Egypten...

Berit sa...


White House gör sig lustiga över attackerna mot kyrkor i Egypten
http://conservativebyte.com/2013/08/white-house-jokes-about-attacks-on-christian-churches-in-egypt/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.