23 augusti 2013

IPCC om människans påverkan

Nu går larmet i alla media. Jag läser: ”I sin nästa klimatrapport som ska offentliggöras om en månad höjer FN:s klimatpanel IPCC sannolikheten att människan står bakom klimatförändringen från 90 till 95 procent. Det uppger nyhetsbyrån Reuters som har tagit del av ett läckt utkast till rapporten.”

Journalisterna på TT , SVT och på andra håll tycks inte ha läst hela meddelandet från Reuters. I slutet står det så här i min något komprimerade översättning:

”Panelen vill försöka förklara varför temperaturerna, medan de fortfarande stiger, har stigit mer långsamt sedan ungefär 1998, fast koncentrationen av växthusgaser har slagit upprepade rekord under den tiden, ledda av industriella utsläpp i Kina och andra utvecklingsländer."

IPCC:s utkast säger att det råder ’medium säkerhet’ (confidence) att stigningens avtagande ’i grovt räknat lika grad’ kan tillskrivas naturliga variationer av vädret och andra faktorer med verkan på den energi, som når jordens yta.

Forskare tror att orsakerna kan inkludera: "större-än-antagna mängder av aska från vulkaner, vilka hindrar sol-ljuset; en minskning av värme från solen under den löpande 11-åriga solfläcks-cykeln; mera värme, som absorberas av oceanerna; eller möjligheten att klimatet kan vara mindre känsligt än antaget för ökad halt koldioxid. ”

Således: Dom skall "försöka" förklara. Dom kan alltså inte förklara det. Dom VET INTE.
Dom TROR att det kan bero på någon av fyra uppräknade omständigheter.  Det betyder att dom VET INTE.  Och att dom inte vet om något annat kan vara orsaken. Det Reuters inte frågat är: Vad gjorde alla dessa faktorer under 80- och 90-talen ? Kan det ha varit någon av dom som orsakade uppvärmningen ?

Min sammanfattning är SNÖMOS ! Det de presenterar innebär snarast att de inte kan ange någon sannolikhet överhuvudtaget.

Det är skrattretande, eller skrämmande, att fullvuxna, läskunniga människor som journalister inte kan tänka längre.

Viktigast att notera är att utan skrämsel för CO2, behövs inte IPCC. Dom håller bortåt 20.000 personer sysselsatta har jag för mig. Dom har gripits av panik !

Reale Pelle
---------------
bilden visar IPCC:s ordförande, Rajendra Pachauri, som erkänt att han ljög om Himalajas glaciärer "för att skrämma politikerna till aktion". Han har också ofta upprepat lögnen att "alla forskare" är eniga med IPCC. Han har hävdat att endast "de främsta" forskarna anlitats av IPCC, fast det finns flera exempel på att icke doktorerade studenter fått ledande funktioner i rapportskrivandet. Det har lett till att meriterade forskare övergivit IPCC.

Hur kan någon tro på någon som farit med lögn så lättvindigt ?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.