20 augusti 2013

Kors i Taket

 Cato Institute, Libertarianer inom Republican Party och framför allt Senator Rand Paul har högljutt begärt ett stopp för amerikanska skattebetalares understöd till Egypten och det gällde såväl Morsi som den nuvarande regimen. Om The Daily Beast har rätt drar nu Obama i hemlighet tillbaka militär hjälp.  Om så är fallet bör han få en klapp på axeln, därför att han för en gångs skull förtjänar det.

Förvånande är att även krigshetsaren John McCain (R-Ariz) och Patrick Leahy (D-Vt.) träder fram och påpekar att USA-hjälpen måste stoppas eftersom det strider mot Konstitutionen att ge militärt stöd till en statskupp.


En Rasmussen-undersökning visar att trots att dödssiffrorna fortsätter att stiga i Egypten, anser de flesta väljare att USA inte bör fortsätta att ge militärt och finansiellt stöd till landet.  Amerikanska väljare tror inte att Egypten kommer att bli en fredlig och demokratisk nation inom en snar framtid och att möjligheterna har minskat sedan den arabiska våren 2011.
Bara 18% av "troliga"amerikanska väljare tycker att USA bör fortsätta att ge militärt och ekonomiskt stöd till Egypten;  femtio-fyra procent (54%) säger att USA inte bör fortsätta.

The Hill rapporterar att Saudiarabien har lovat att ta över om USA drar sig tillbaka.

"Den arabiska och islamiska nationen är rik på folk och resurser och kommer att ge en hjälpande hand till Egypten," sade al-Faisal.


3 Kommentarer:

Steve sa...

Ca 72% av egyptierna (15+ år) kan läsa. (Sverige: 99%) Hoppas ni på demokrati där? (Folkskolan blev obligatorisk hos oss 1844. Allmän och lika rösträtt kom 1921.)

Exporten drog in US $26,8 miljarder (2012). Turismen drog in $8,7 miljarder (då!). Importen kostade $59,7 miljarder. (World Almanac 2013)
Dessbättre finns det rikare, välvilliga länder. USA inte minst.

I Libanon tycker 81% att demokrati är bästa statsformen (Pew, 2011). I Egypten 59%... Fast mer än 70% av egyptierna röstade nu senast på islamistiska partier; Brödraskapet, och radikalare. Så allmänna val ger säkert resultat som Brödraskapet gillar.

Själv vågar jag påstå att det bästa förmodligen vore att ”försvaret” tar hand om landet. Man har kunskap -- och ändå rötter ner i folkdjupet.

Anonym sa...


Är inte detta ett solklart ställningstagande av Zero FÖR det muslimska brödraskapet och EMOT ett folkunderstött sekulärt uppror mot islamister....hmmmm

Anser för övrigt att väst skall totalt sluta med att betala jizya till islamska länder.
MVH KKurtan

Anonym sa...

Detta är inte alls bra. Obama ville bara skänka pengar till MB. När dessa inte längre har makten drar han tillbaks pengarna. Det är nu Egypten behöver hjälp. Men det passar inte islamisten och USA:s genom tidernas sämsta president, marxisten Obama.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.