24 augusti 2013

"Otäcka vita människor"

Det verkar som förhållandet generellt mellan svarta och vita i Amerika är sämre nu än innan  Obama tillträdde.   Många röstade på honom utifrån "vit skuld" trots att endast ett fåtal amerikaner i dag har en förfader som ägde slavar,  men man hoppades på att en president som ser mer svart ut än vit, skulle gå i spetsen för ett nytt Amerika.
 Slaveri förbjöds för länge sedan,  minoriteter får rösta och Jim Crow-lagarna avskaffades men  nationen har varit så känsliga inför rasfrågor att man gått till den motsatta ytterligheten.  Oron över att inte diskriminera svarta, gjorde att man började diskriminera vita som vedergällning.

I stället för att betona och framhålla sin lika delar vit och svart har Obama under sina fyra år använt den svarta halvan för att sympatisera med Trayvon Martins föräldrar och att föregå en brottsundersökning och ta parti för en svart man,  Henry Louis Gates, när denne greps av en vit polisman.  Hoppet och Förändringen som Obama lovade har resulterat i att svarta blivit mer beroende av statligt stöd och det finns rapporter om att svart mob-våld mot vita inte rapporteras av Media. Hellre än att försöka överbrygga ras-klyftan, har Obamas supportrar konstant använt ras-kortet för att skapa fler konflikter mellan vita och svarta.
Det är en anledning, tror jag, till att vi sett mer svart våld mot vita.

Två oskyldiga vita män har mördats av unga svarta inom loppet av en vecka.

22-årige Christopher Lane, basebollspelare och student  i Oklahoma, sköts i ryggen när han var ute och joggade.
Polisen har tre misstänkta, två svarta och en vit. Den vite grabben förklarade att de var uttråkade och beslutade att skjuta Lane för "skojs skull."
Eftersom Lane var vit och skytten svart, har rasism dykt upp som ett motiv.  Från rapporter framgår det, att det kan ha varit en sorts rit att döda en vit man för att bli medlem i något gäng likt Crips eller Bloods.
En av de anhållna skriver på sin tweet att "90% av alla vita är elaka och att han hatar dem"
I Spokane Washington överfölls och misshandlades en 89-årig man till döds i förrgår av två svarta tonåringar, en av dem har arresterats och en är fortfarande på flykt. Polisen kallar brottet "slumpartat"

-De sex svarta tonåringar som slog ihjäl  en man i Ohio förra året var också "uttråkade", enligt polisen.

-Det gäng svarta som angrep, klädde av och rånade en vit turist i Baltimore förra St Patricks Day betedde sig "slumpartat" sägs det.

-En 13-åring dränktes med bensin av två svarta i Missouri och de tände sedan eld på honom, och det var väl också bara slumpmässigt, även när angriparna gjorde uttalanden som, "det här är rätt åt dig, vita pojke."

-Tre svarta tonåringar misshandlade ett vitt barn på en skolbuss i Florida för två veckor sedan. Jag vet inte om de var var uttråkade, men pappan till en av angriparna sade att även om hans son är "sorry," "så är det bara så här det är".

I går rapporterade Fox News att en anställd vid Department of Homeland Security, Ayo Kimathi, har en rasistisk hemsida som  heter "Krig vid horisonten." Den innehåller beskrivningar av en "oundviklig  konflikt med den vita rasen." Kimathi är svart. 
Han är också är ansvarig för inköp av vapen och ammunition för regeringen. Hans sida kritiserar vita, homosexuella, människor av blandras och de som umgås med vita.
"Om svarta ska överleva måste de döda en hel mängd vita" säger han.
Han är nu avstängd från sitt arbete.


2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ingen vågar kommentera Din artikel Berit, då blir vi ju stämplade som rasister, oavsett vad vi anser. En väluppfostrad svensk knyter näven i fickan punkt slut.
SU

Anonym sa...

Berit
Samtidigt som Obama gör allt han kan för att driva på rasmotsättningarna så ser vi en motsatt trend: en klarhet i argumentationen som vi inte haft förut.
Al Sharpton, Jesse Jackson och Obama försöker få de vita att känna skuld för att en svart inbrottstjuv, knarkare och ligist blev skjuten i självförsvar av en halvsvart-hispanic när han i värsta MMA-stil försökte döda denne med knytnävarna. Men samtidigt bryr de sig inte alls om att svarta dödar vita eller svarta dödar svarta. Hur genomskinligt är inte detta - att de fiskar i grumligt vatten.
Många går inte på detta längre. De exempel som du nämner på svarta som slumpvis ger sig på och dödar vita bara för att de är vita eller svarta som dödar svarta är ju mycket slagkraftig moteld. Och denna argumentation har inte funnits förut men börjar nu dyka upp lite här och var.
Det som krävs för en öppen och ärlig debatt om problemet är ju att de vita inte känner kollektiv skuld för vad andra (en minoritet) gjorde vid en annan tid. Och kan resonera utan känslomässiga låsningar. Och dessa grova och våldsamma angrepp på oskyldiga vita människor kommer att påskynda att människorna får upp ögonen för vad Obama håller på med.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.