31 augusti 2013

Snökaos i Sydamerika, jorden blir kallare


            


Alla media är kvicka att rapportera det som stöder hypotesen om koldioxidens värmande verkan, d.v.s. värmekatastrofer. Men kyla vill de inte berätta om.

 I Peru rapporteras den 26/8 två meter snö i distriktet Sina i närheten av världens högst belägna sjö, Titicaca. Borgmästaren i staden Carabaya har utlyst undantagstillstånd och begärt en luftbro till de värst drabbade områdena. Minst tio personer saknas, 15.000 llamor och alpacor har dött. Mer än 5.200 familjer har blivit isolerade. Temperaturen har sjunkit till minus 15 – 16 grader.
I Bolivias Andinska provins Cochabamba isolerades staden Cocapata när 15 km av tillfartsvägen blockerades av snö förra helgen. Helikoptrar sattes in för att rädda ett 70-tal instängda bybor.
 

 I Brasiliens distrikt Rio Grande do Sul har 35 samhällen noterat snöfall för första gången sedan 1994. Man fick problem med frysande vattenrör, och kylan väntas bli värre.

Vägen mellan Argentina och Chile över Andernas Paso de Jama blockerades av snöstormar, vilket var ovanligt för denna tid på året. Mycket tunga maskiner sattes in för att röja vägen, se bild.

Detta var alltså Sydamerika, från norr till söder. Ovanligt mycket snö och kallt.

Det gäller även polarisarna. De brukar skräckmånglarna utpeka som förvarningar om den kommande värmekatastrofen. Arktis is skulle försvinna. Ett gäng roddare skulle passera nordvästpassagen. De har gett upp. Ingen passage. För mycket is och för kallt.

Arktis is är nu 1,7 miljoner kvadratkilometer större än i fjol. Det är 3,8 ggr Sveriges yta. Den växer alltså.

Isen runt Antarktis slog historiskt rekord i fjol. I år har den hittills varit ännu större hela tiden. Det kan nog bara bero på att det varit kallare i år.

Det som faktiskt händer gör det mest troligt att detta år kommer att summeras som kallare än fjolåret. Den katastrofala uppvärmningen har varit en bluff hela tiden. IPCC har inte forskat om naturliga variationer. De vet inte vad som styr. De är oblyga charlataner och borde ställas inför rätta för förskingring av allmänna medel i värdelösa datorsimuleringar om framtida klimat, som ju alltid slagit helt fel.

Reale Pelle

.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Förbaskade globala uppvärmning!

Anonym sa...


I am regular reader, how are you everybody? This piece off writing posted at this
web page is really pleasant.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.