08 september 2013

Australien rensar ut gröna drömmareValet i Australien är klart. Det är så sensationellt att det kan vända den internationella klimatdebatten.

Det lär inte få så stor uppmärksamhet i svenska media. När två tredjedelar av rösterna var räknade rapporterade TT att Labor, socialdemokraterna, förlorat makten, men kunde inte underlåta att förminska dess betydelse genom att låta en fackpamp, som lämnade regeringen 1991 uttala:
” Det här valet förlorades av regeringen snarare än det vanns av oppositionen.”

Till någon del är det naturligtvis sant i alla val. Men i detta fallet blev det skillnaderna i uppfattningen om de grönas ideal, som avgjorde.
Innan förra valet förklarade Labors kvinnliga ledare, Julia Gillard, att hennes regering skulle inte införa någon klimatskatt på kol. Men hon införde ändå en, för att få med de Gröna i en regering, så att hon kunde bli premiärminister. Vi måste förstå att vikten därav var oöverskådlig, eftersom kol länge svarat för landets största exportintäkter.

De gröna lyckades få henne att inrätta en omfattande administration av den nya klimatpolitiken med ett särskilt departement i regeringen. Det fick under sig myndigheter för ”Ren energi”, för ”Klimatets Förändringar” och, håll i er nu, för ”Förnyelsebar Energi”.
Hon tillsatte en ”Kommission för Klimatets Förändringar” med gröne Tim Flannery som chef. Han trodde fullt och fast på IPCC:s kommande värmekatastrof med torka och drev igenom gigantiska satsningar på att avsalta havsvatten i Sydney och Brisbane samtidigt som man negligerade behovet av underhåll för dammar och vattenreservoarer. Det blev inte sådan torka, men man förlorade regnvatten genom otäta dammar. Anläggningarna för avsaltning är nu ställda i ”malpåse”.

Klimatforskningen styrdes av de Gröna med många spektakulära projekt. Alla de nya gröna verksamheterna fick iögonenfallande lyxig utrustning för personalens trivsel.
Inför detta valet lovade Liberalernas Tony Abbot att göra rent hus med gröna vettlösheter. Inom 14 dagar skulle lagar vara genomdrivna för avveckling av alla ”gröna” myndigheter och verksamheter.
När 76 % av rösterna räknats har Liberalerna säkrat 81 mandat och väntas nå 89. Labor har 51 och väntas nå 57. Det är en minskning från 71. För majoritet krävs 76 mandat, vilket Liberalerna når med råge.

I Australien blir det nu tillåtet att tala sanning om IPCC:s bluffande med koldioxiden. Det är ett genombrott i global skala.

Max von Dell1 Kommentarer:

Knute sa...

Tony Abbott blev i onsdags Australias nye statsminister. Första dagen på jobbet skar han ner CO2-avgiften och skärpte asylpolitiken.

http://hodja.wordpress.com/2013/09/19/tony-abbott-er-australias-nye-statsminister/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.