04 september 2013

Halalmärkning

Tryckfrihetssällskapets blogg Sappho hade i går en utmärkt artikel om sommarens "köttbullekrig" i Danmark, då diskussionerna gick högt om slakterierna kunde påtvinga de sjuka på sjukhuset, de gamla på ålderdomshemmet och barnen på dagis eller i skolan att äta islamisk-halal-slaktat kött utan att man frågade dem eller talade om det för dem. Och således omärkligt kunde dra in dem i en religiös mystik genom imamens välsignelse och till och med i ett ekonomiskt stöd till islam.

Vid samma tid tittade man ännu en gång på reglerna och lagen och upptäckte att de danska slakterierna inte överhöll föreskrifterna, som kräver att de endast får halalslakta om de har papper på att någon direkt önskar halalslaktat kött. Om också muslimer har det med att föra sig fram och ropa så högt att man skulle tro att de hörde till här, så är det inte fallet. Beställningar på halalslakt till hemmamarknaden i Danmark kan alltså inte vara stor. Det mesta går till export, bl.a. till Sverige.

Och åter hördes krav om märkning av det halalslaktade köttet, och den ska vara synlig! Den nuvarande märkningen duger inte! Den är alldeles för liten, bara omkring en centimeter i diameter. Den lär föreställa en minaret och texten kan varken ses eller tolkas. Den är gyttrig och på arabiska. Allt tyder på att vi svenskar inte ska få syn på den och inte frånvälja produkten. Vi ska luras!

3 Kommentarer:

Knute sa...

Danmarks första minaret installerad

http://hodja.wordpress.com/2013/09/03/danmarks-forste-minaret-er-blevet-rejst-i-dag/

Knute sa...

Muhamedanske moskeer i Europa har længe været centre for islamisk propaganda og terrorisme, og nu er turen også kommet til København, hvor en række nye moskeer bliver bygget.

http://nationaldemokraten.dk/moskeen-bliver-et-terrorcenter/

Knute sa...

En imam ansat på danske slagterier får 500 kr. pr. tons velsignet kød, det bliver 150 mio. kr. om året til det muslimske trossamfund‏.

Det beløb rækker til en ny moské i Danmark om året. Den nyopførte moské i Rovsingsgade i København kostede 150 mio. kr., men var betalt af Qatar, fordi muslimer i Danmark er meget fattige.

Jyllands-Posten, læserbrev 08.09.13

Tips Ole G.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.