06 september 2013

När vet man att han ljuger?

Det har inte rapporterats speciellt mycket i amerikansk press om Obmas besök i Sverige. Det ses nog mest som en uppvärmningsrunda inför mötet med Putin och för att vänja sig vid tidsomställningen.

Det var ingen lätt dag i Stockholm för kommunorganisatören. Det man tar upp i amerikanska bloggar och media är att Obama först förnekade att han dragit en "röd linje" vad gällde användningen av kemiska vapen i Syrien [vilket är en lögn] och insisterade  på att i själva verket var det  "världen" som hade dragit en röd linje [en annan lögn] och i slutändan var det Kongressen som dragit linjen [ännu en lögn] - men inte Obama själv. Aldrig.

Men det är bra att han rör på läpparna  - det får fler och fler människor att inse vilken ynklig, lögnaktig ledare han är.

Men från det jag sett har det också antytts att svenska reportrar är omedvetna om att man inte får ställa verkliga journalistiska frågor till Herr O.

Så när ett svensk journalist frågade Obama hur han kunde förena att vara en fredsprisvinnare med en person som gör sitt yttersta för att skicka kryssningsrobot mot Syrien, såg han trött ut och  konstaterade det uppenbara :
"Jag tror jag började mitt tacktal med att säga att jämfört med tidigare mottagare var jag verkligen ovärdig."
[Större delen av världen nickade godkännande.]

Obama fortsatte med att ge ett förutsägbart svar:  "Fredliga människor som lever i en farlig värld…. hur han avslutade kriget i Irak… och är på väg att avveckla kriget i Afghanistan….behovet av att främja diplomati för att lösa världens problem ….

Obama ser ut som en kille som helt klart har tagit sig vatten över huvudet.  En kille som hellre skulle tillbringa resten av sina dagar på golfbanan och lämna allt bakom sig.
 ---------------------
PS: Obamas bilkortege använde nog upp minst ett helt års kolkrediter8 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det är lätt att veta när han ljuger - han ljuger jämt. Han talar alltid med kluven tunga och vill få allting att se ut tvärtemot vad det i själva verket är.
Om han säger att han skall skapa den mest transparenta amerikanska regeringen i historien, så betyder detta att han skall skapa den minst transparenta regeringen. Han säger alltid tvärtom eftersom detta får människor att sänka garden. Och på det hela taget är detta en lyckosam taktik - förutom på slutet då allting blir uppdagat och folk blir väldigt arga.
På detta sätt påminner han om Stalin som alltid dolde sina syften väldigt väl, och också om muslimerna (han är i själva verket muslim (fast det vill han inte erkänna såvida det inte är Ramadan och han för femtioelfte gången bjudit in imamerna till Vita Huset).
/SB

Knute sa...

Explosivt påstående i egyptisk tidning: President Obama är hemlig medlem i Muslimska brödraskapet

http://www.theblaze.com/stories/2013/09/03/egyptian-newspapers-explosive-allegation-president-obama-is-a-secret-muslim-brotherhood-member/

Knute sa...

Schweinfeldt & Co (inklusive Lövfen), meddelade stolt under Obamas besök att Sverige ska ta emot och ge permanent uppehållstillstånd till alla(h) syriska flyktingar. För närvarande finns 2 miljoner i flyktingläger som bara ser chansen att komma hit. Minns vad som hände efter Irak-kriget? Nu finns en halv miljon irakier i det här landet. Om jag vore bra på psykologi och filosofi skulle jag psykoanalysera våra politiker, men jag blir helt utmattad vid tanken. Jag skiter i dem, de är folkförrädare som är hjärntvättade av Aftonbladet och Dagens Nyheter och Sveriges television - vilken värld vi lever i när självaste presidenten för den fria världen är muslim! Han vill starta det tredje världskriget med sin vänstra hand medan han spelar golf!! För hundra år sen år 1913 var det få som anade vilken dominoeffekt ett skott i Sarajevo gav upphov till.

Anonym sa...

Knute
Men det är ju just detta som får mig att tro på den bibliska profetian att mänskligheten nu skall möta det värsta som någonsin har upplevts. Jihadister (hopsamlade bland de kriminella gängen) som springer omkring med k-pistar i varje land, hotar, fängslar och halshugger alla som inte omedelbart underkastar sig Islam.
Den brittiske parlamentsledamoten Galloway berättade i parlamentet nyligen hur ledaren i en syrisk "rebell"-styrka hade sprättat upp bröstet på en levande människa, tagit ut hjärtat och börjat äta på detta - och sedan lagt ut detta på YouTube, där Galloway sett det. Vi kommer att möta en grymhet som vida överstiger det som nazister och kommunister sysslade med under andra världskriget, därför att dessa människor är outvecklade psykologiskt och tillhör en tid som ligger före den grekisk-romerska. Nu stormar de fram vilket får mig att tro på ett 10-15 års perspektiv.
Den bibliska profetian berättar för det första att Islam kommer att besegras totalt och slutgiltigt vid Jesu andra återkomst. De kommer att vända vapnen mot varandra (det gör de redan) och de stora arméerna som invaderar Israel (Armageddon) kommer att dödas av 50 kilos stora hagel från himlen. Hur pass troligt är det ? Gå in på Google och titta på bilder från de största hagel man känner till. De är inte 50 kilos, men ganska stora och kan säkert döda en människa.
/SB

Anonym sa...

Jag föreslår följande länk som en början på vilka regeringen i Syrien har att göra med.
http://adderat.blogspot.se/2013/09/svenskt-vacuum-obama-och-syrien.html
Sedan tycker jag att man kan gå in på bloggen 476
http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.se/2013/09/armageddon-update.html

Anonym sa...

Gerda
Tittade på båda dessa länkar - mycket intressanta. När det gäller profetiorna så tycker jag det är väldigt förvirrat. Det finns mängder av olika motsägande teorier (och jag är verkligen novis). Men enligt profetiorna så skulle det vara så ända till slutet då det går upp för människorna hur dessa skall tolkas.
I Bibeln är nutid, dåtid och framtid sammanblandat - vilket gör det extra svårt. Jag råkar tro ganska mycket på f.d. muslimen och PLO-terroristen Walid Shoebat som skaffat sig ett samlat intryck genom att jämföra de muslimska texterna (Koranen, Haditherna och Sunni) med Bibeln under en 15 års period. Han har skrivit två böcker om detta: "Why I left Jihad" och "God's war on Terror", som jag läst.
Han tillför något nytt eftersom han kan arabiska och hans tolkning av namnet på odjuret 666 i Johannes Uppenbarelse är arabisk text (som inte fanns när Johannes levde) och inte grekiska siffror.
Hans tolkning är att det är Islam som är Odjuret, vilket säkert inte förvånar någon på denna sida.
http://www.youtube.com/watch?v=GtquNNEO7Fw
Enligt honom väntar vi nu på "det egyptiska inbördeskriget", Meckas och Medinas totala förstörelse på endast en dag (Irans atombomb ?) och invasionen av Israel. Denna föregås av ett falskt 7-årigt fredsavtal mellan Palestina och Israel, som lömskt avbrytes efter 42 månader (det står 3,5 år på flera andra ställen i Bibeln) och invasionen från 10 muslimska länder tar vid (Armageddon).
Detta är naturligtvis väldigt svårt. Man vet inte vad man skall tro. Den som lever får se. Jag håller ögonen öppna.
/SB

Anonym sa...

Beträffande rubriken:
När vet man att han ljuger?

Det enkla okomplicerade och troligen mest korrekta svaret är:

När han öppnar munnen!

Han har inte bl.a fått epitetet "Liar In Chief" för ingenting...
MVH Kurtan

Berit sa...

Exakt Kurtan, det är vad jag syftade på med den rubriken

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.