19 september 2013

Nederländerna utropar välfärdsstatens slut

Den nye holländske kungen Willem-Alexander förkunnade i sitt trontal att den klassiska välfärdsstaten är på väg bort, för att ersättas av ett samhälle där individen själv måste ta mer ansvar. Talet var för övrigt skrivet av premiärminister Mark Rutte.

Nederländerna är ett av få länder som erkänt att invandringen är en förlustaffär. Det rör sig om tiotals miljarder euro som landet måste spara genom att montera ned välfärdsstaten. Något som kommer att ske även i andra europeiska kungadömen som befinner sig i fritt fall - Danmark, Sverige, Norge. Norge har visserligen olja men en stor del av oljefonden används till att försörja arbetslösa invandrare från mindre utvecklade länder.

Det går inte att ha samtidigt ha fri invandring och en välfärdsstat. Men svenskarnas med träget arbete förvärvade pengar fortsätter glatt utbetalas till alla behövande i denna värld, med hjälp av social-romantiska politiker. Tills pengarna tar slut, eller folkets tålamod tar slut. De svenska politikerna snackar om att skatterna ska gå till skola, vård och omsorg, men i själva verket går de till bidrag, bidrag och mer bidrag.

Så det ligger en hel del i vad Willem-Alexander/Mark Rutte säger om att individen själv måste ta mer ansvar. Men det är något lurt här. De holländska politikerna verkar använda massinvandringen som ett sätt att lämna välfärdsstaten. Rimligare vore att få hejd på inflödet av människor som aldrig kommer att bidra till samhället, antingen de nu är ekonomiska flyktingar eller krigsflyktingar. Eller deras anhöriga som kommer efter. Det enda som skulle kunna räta upp skutan vore om Geert Wilders och hans Frihetsparti höll i rodret.

15 Kommentarer:

Knute sa...

Sverige och Danmark har världens högsta skatter. Nu är det ett himla liv i riksdag och media om att den svenska regeringen vill höja den så kallade brytpunkten. För närvarande måste den som tjänar mer än 36.158 i månaden betala 20 % extra i skatt, det vill säga mer en halva inkomsten går bort. Regeringen vill höja brytpunkten till 37.417 kr. Ytterst "generöst". Nej, ärligt talat, vad är det att bråka om?

Men demagogerna skriker om att borgarregeringen gynnar dem som tjänar mest, och till och med SD hoppar med och tänker rösta tillsammans med de rödgröna för att stoppa förslaget.

Anonym sa...

Geert Wilders kommer antagligen bli mördad som hans föregångare som hade samma åsikter blivit. T.ex. van Gogh om jag minns rätt.

Heima

Knute sa...

Wilders har duktiga livvakter.

Anonym sa...

Vi har bli vit felinformerade av vår kommunistTV.
Visste inte att det låg till så som du skrev.

Heima

Anonym sa...

Theo van Gogh var filmare, Pim Fortuyn var invandrings kritisk politiker som blev mördad. // Naivtive

Knute sa...

Nyckeln till svensk invandringsdebatt: Folkuppfostran

Och som man har sett på Moderaternas utlänningsuppgörelse med Miljöpartiet och nu frågan om syrierna: Om lite uppfostran inte fungerar, så vi uppfostrar vi dubbelt så mycket och så vidare efter den modellen. Att lyssna till folket (barnen) är det mest vederstyggliga de kan föreställa sig. Svensk demokrati: Du röstar, vi bestämmer. Håll käft eller vi uppfostrar dig! och vi har 18.000 pedagoger (journalister) till att hjälpa oss.

http://snaphanen.dk/2013/09/19/nokkelen-til-svensk-innvandringsdebatt-folkeoppdragelse/

Knute sa...

Fantastiskt, Erna Solberg (H) och Siv Jensen (Frp) vann norska valet!

Varför kan inte Reinfeldt göra likadant, regera tillsammans med Åkesson? Den förra danska regeringen kunde ju regera tillsammans med Dansk Folkeparti.

Men Sveriges så kallade borgerlige statsminister är uppfylld av ett personligt färgat hat mot Sverigedemokraterna. Hellre än att samarbeta med dem lyssnar han på avgrundsvänstern och låter allvärldens folk invandra.

Anonym sa...

Svar till Knute:

Kanske för att hans farfars far var en svart cirkusdirektör och Reinfeldt är mycket stolt över den bakgrunden.

Han är tydligen också stolt över att denne anfader gjorde en lettisk kvinna med barn och övergav henne. Hon hette Reinfeldt.
Därav hans efternamn.

Elisabeth

Anonym sa...

Theo van Googh angrep islam. Hittat på WP:

"Tillsammans med den Somaliafödda kvinnliga politikern Ayaan Hirsi Ali gjorde han 2004 kortfilmen Underkastelse. Filmens tema var våldet mot kvinnor i muslimska samhällen, och visade fyra kvinnor i negligéer med tryck bestående av texter ur Koranen. Han var en i Nederländerna välkänd kritiker av islam, och ett av hans sista bokprojekt var Allah weet het beter ("Allah vet bäst") i vilken han
förmedlade sina åsikter om islam."
Han blev mördad för sina åsikter.
Elisabeth

Knute sa...

The Eurocrats are now back at trying to stamp out more individual rights from the population and increase the power of Brussels over the peoples of Europe.

EU to ban anti-feminist speech

http://www.avoiceformen.com/updates/eu-to-ban-anti-feminist-speech/

Knute sa...

Al-Qaeda demonstrates on a soccer field... in Holland...!

http://islamversuseurope.blogspot.dk/2013/09/the-hague-muslims-appropriate-football.html

Knute sa...

Derfor gør politikerne alt for at afskaffe kontanter:

Kravet om at alle skal have en bankkonto gør det endnu mere umuligt at undslippe de stigende skatter, således at man reelt ikke har noget modtræk til politikernes skattestigninger og skatter på alting, som de er nødt til at indføre for at kunne finansiere deres stadigt mere opsvulmende velfærdsstat, som er dyrere og dyrere at opretholde grundet de millioner af indvandrere, som politikerne henter herop. Og det kan kun opnås, hvis hver eneste transaktion bliver overvåget og kontrolleret for korrekt beskatning og betalingsformål.

Hvis kontanter bliver afskaffet helt, kan en bankstorm ikke længere finde sted. Hvordan skulle bankerne kunne udbetale kunderne deres indestående, hvis der slet ikke længere findes »penge« i ordets egentlige betydning? Derfor ligner planen om afskaffelse af kontanter, som er i fuld gang med at blive ført ud i livet i disse tider, en djævelsk genial plan.

http://hammersmeden.wordpress.com/2013/09/20/hvad-venter-der-os/#more-3472

Knute sa...

ASYLHAVERIET. Regeringen har som bekant precis klubbat igenom en tvångslag i riksdagen som innebär att kommuner kan tvingas ta emot s.k. “ensamkommande flyktingbarn”, oavsett vad lokalpolitiker och kommuninnevånare anser. I Boden, en stad som redan drabbats hårt av massinvandringen, uttrycker nu lokalpolitiker oro över den nya lagen.

Så här säger exempelvis Kommunstyrelsens ordförande, socialdemokraten Torbjörn Lidberg efter beskedet från Stockholm:

- Jag är väldigt orolig om det innebär att Boden måste ta emot fler ensamkommande flyktingbarn, om trycket ökar. Vi vet vad som krävs och har redan tänjt alla gränser. Vi har inte lägenheter, skolor, gode män eller sociala resurser för det.

http://avpixlat.info/2013/09/21/politiker-i-boden-oroas-over-fler-ensamkommande/

Knute sa...

Under cover documentary from Belgium: "Under cover in Little Morocco"‏

Video med engelsk text: "Un quartier de Bruxelles déja dirigé par l'islam"

https://www.youtube.com/watch?v=VYDuSptRR00&feature=youtube_gdata_player

Knute sa...

På tal om skatter:

“Vi har sedan 2006 sänkt skattetrycket med fyra procentenheter. Och det är mycket… Men – lyssna nu – skatteintäkterna har ökat med elva procent!”

Socialminister och kristdemokraternas ordförande Göran Hägglund

Sänkt skatt står inte mot minskad välfärd. Sänkt skatt står mot höjda bidrag. Det är bidragen som oppositionen vill höja. Ska de som arbetar belönas genom att de får behålla mer av sina egna pengar eller ska de som inte arbetar belönas?

http://erixon.com/blogg/2013/09/hagglund-skatteintakterna-har-okat/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.