13 september 2013

Nu är den röda regeringen glad

“Framtiden för 14 nedläggningshotade kyrkor i Köpenhamn kommer att offentliggöras av kulturminister Marianne Jelved på fredag. Fredagen den 13 anses av många människor som en olycksbådande dag. Och så kommer många med anknytning till den köpenhamnska kyrkomiljön förmodligen också betrakta fredagen ​​denna vecka, nämligen den 13 september.
Det rör sig om kyrkorna Sankt Pauls, Gethsemane, Skt. Lukas, Absalon, Ålholm, Ansgar, Tagensbo, Solbjerg, Blågårds, Utterslev, Samuels, Bavnehøj, Skt. Andreas och Allehelgens Kirke. Jelved övertog ansvaret att ta det slutliga beslutet om kyrkstängningarna efter att kyrko- och jämställdhetsminister Manu Sareen förklarat sig inkompetent i ärendet.” Liva

I stället får Köpenhamn sin första moské:

“Detta nya Center För Efterbliven Kultur är så hjärtskärande fult att arkitekterna förtjänar ett pris. Enligt uppgift är det en misslyckad stat med öknamnet Katar som har betalat i storleksordningen 150 miljoner för ett discountmöbelvaruhus med grisstallsfönster och en betongpelare som enligt uppgift utgör det religiösa inslaget. Det måste vara uppenbart för alla att det inte är för 150 miljoner, så var är resten av pengarna? Och var är takrännorna? Men ok, det är ju alltsamman helt i mårdhundens anda.
Grattis Köpenhamn - nu ska käringarna från stadshuset snart ut och underkasta sig när det är Grand Opening. Vad det blir skönt för dem.” Nils

7 Kommentarer:

Knute sa...

Kyrkomassakern delvis avvärjd. Sex av de fjorton kyrkorna får leva vidare. Men kyrkominister Manu Sareen (född i Indien) siktar på att stänga 200 kyrkor.

http://www.katrinewinkelholm.com/2013/09/kirkemassakren-der-blev-afvrget.html

Grendelsbane sa...

Om vi nu ska tro på sagor, varför inte gå tillbaka till Asatron? Om man godkänner religioner där det påstås att det går att återuppväcka döda som redan börjat ruttna, eller med profeter som far genom luften som rena SCUD-missilerna för att besöka en moské som inte fanns vid den tiden, eller religoner skapade av en kille som innan sin snilleblixt hade livnärt sig på att sälja stenar man lade i en hatt och sedan genom att titta genom stenen kunde hitta dolda skatter -'seer-stones' - eller en religion påhittad av en science fictionförfattare och plankad direkt ur en av hans egna romaner - varför skulle inte Oden och Tor platsa? Tor gjorde ju rent hus med troll och jättar som hotade människorna - den andan behövs nu i våra dagar.

Knute sa...

Undervisningsminister Christine Antorini blev tvungen att byta ut sin ministeriella Audi A8 med en annan bil, därför att den modellen är identisk med den slags bilar som den omstridda Nørrebro-ligan Loyal to Familia (LTF) normalt använder. Risken för att hennes bil skulle bli beskjuten i det pågående gängkriget var för stor.

http://www.uriasposten.net/archives/51245

Ann-Marie sa...

Hur har man en kyrkominister som är född i Indien? Det finns inte precis några kristna där? Suck, det är ingen ände på konstigheterna i Europa.

Anonym sa...

Grendelsbane
Du är inte så klyftig som du själv tror.När det gäller Lazarus så hade han varit död i 4 dagar när Jesus återuppväckte honom.Svårigheten med den tolkningen for din del ar ju att människor (massor av manniskor) berättade detta, som du 2.000 år senare tycker ar orimligt. Ar du klyftigare än alla dessa manniskor eller hur tolkar du att ni kommer till så olika tolkningar? Du vet väl att människor på den tiden inte var särskilt dumma - de kunde t.ex. bygga pyramider, vilket vi inte klarar av idag.
All vetenskap bygger på att vetenskapsman berättar (muntligt eller skriftligt) vad de upplevt under sina experiment (=tolkning av experimentet). Kan du säga någon vetenskap som inte bygger på detta?
Och vad är det då för skillnad på berättelsen om Lazarus och all annan vetenskaplig presentation? Att den ena faller innanför och den andra utanför vårt vetenskapliga paradigm, dvs. som vi för narvarande tror på. Det är den enda skillnaden.
/SB

Anonym sa...

Var är bensinpumparna?

Ann Onym

Knute sa...

Sverige: En del av kyrkoskatten går till utbildning av imamer enligt nyheter på Sveriges radio torsdagen den 12 september.

http://varstundisverige.blogspot.se/2013/09/lunchsamtal-om-framlingsfientlighet.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.