27 september 2013

Twittersvansen och brännbollen

Ett register har kommit i dagen som kartlägger zigenare, eller med deras nutida namn, romer. Polisen hade stor nytta av registret för att komma åt organiserad brottslighet, till exempel bostadsinbrott i Skåne. 4000 av landets cirka 50.000 romer var registrerade.

Eftersom registret inte var heltäckande handlade det inte om "rasism", utan om familjer och släkter med kriminalitet som livsstil. Även barn fanns med i registret, en viktig kunskap ifall polisen i all hast skulle behöva storma in i ett hus med småbarn.

"Som på beställning börjar än den ena kändisen efter den andre att rasa i sociala medier. Nu ska det minsann diskuteras hur 'utsatta' alla romer är, hur mycket man bryr sig och hur hemskt fel det är av polisen att kartlägga romer."

Den som har förståelse för polisens kartläggning påstås vara rasist: "Det är lite så twitter fungerar - som en skolgård. När diskussionerna går som varmast är det ungefär som brännbollen. Vissa är slagträn mot andra, den pestsmittade."

Chang Frick: Polisen gör inget fel

Läs hela inlägget! Synnerligen läsvärt. Förklarar mycket om Sverige. Räddheten att inte tillhöra "gänget". Fegheten att inte stå för sina åsikter. Oförmågan att nämna saker vid deras rätta namn.

10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Jag brukar inte läsa långa inlägg men jag gjorde ett undantag den här gången för när jag väl börjat läsa så var jag bara tvungen att fortsätta så bra var det. Rekommenderar det varmt!

Knute sa...

Jag håller med! Chang Fricks berättelse kan bli en klassiker eftersom han är så ärlig och självbiografisk.

Knute sa...

Det har avslöjats att Skånepolisen för några år sen hade upprättat register över zigenare. Felet var att kartläggningen gällde alla utan urskiljning vilket ju är diskriminerande. I samband med det kan man knappt läsa en tidningsartikel som inte kommer dragande med deras situation i Ungern. Men zigenare har bott i Ungern sedan urminnes tider, folkgrupperna är vana vid varandra och hundratusentals zigenare har efterhand integrerats. Andra har inte. Deras problem är inte diskriminering, snarare fattigdom. Och en ovilja eller oförmåga att ändra sitt levnadssätt.

Allt talar för att det är likadant i Sverige. Både här och i Ungern är toleransen officiellt påbjuden. Någon rasism från myndigheter eller folk i allmänhet är det inte frågan om, det går ju inte att dra alla zigenare över en kam. Skillnaden mellan länderna är att i Sverige tenderar polisen att se genom fingrarna när det gäller brottslighet, och det lär väl bli värre med tanke på de påtryckningar som den politiskt korrekta snyftpressen utsätter dem för. Snyftningarna gäller sällan brottsoffren.

Knute sa...

Romer är en medie­skapad folkgrupp. De flesta zigenare vill kallas zigenare. Varför gör vi inte det, då? Tugga på det! Den som sa att media har mycket makt, har mer rätt än han anar.

http://www.document.no/2013/05/roma-er-en-by-i-italia/

Anonym sa...

Här har vi SVARET varför även barnen till de kriminella fanns med i registret över de kriminella zigenarna:

Kriminella har telefoner i barnens namn, undgår avlyssning
by Pettersson

Stockholmspolisen byggde upp ett omfattande register över kriminella i Södertälje för att bekämpa det så kallade Södertäljenätverket. Även i det registret finns flera barn inskrivna, säger Gunnar Appelgren, chef på roteln för grov organiserad brottslighet. Enligt honom var det nödvändigt för att kunna se kopplingar mellan ogifta föräldrar och när kriminella skrev telefonabonnemang till sina barn.

Nyheten rapporteras förstås med anknytning till den infekterade debatten om Skåne-polisens register över romer.

I spaningsregistret över Södertäljenätverket var många syrianer och andra människor från Mellanöstern registrerade, de flesta var naturligtvis inte kriminella men när domen föll blev det 18 – 0 till bortalaget!!

Anonym sa...

Det låter mer tjusigt att kallas rom. Då kommer man att tänka på den italienska staden Rom. På samma sätt som invånarna i Stockholm kallas för stockholmare.
Jag är mycket stolt över att båda mina föräldrar och även deras föräldrar var födda i Stockholm.

Anna sa...

Vi kommer aldrig att kunna hjälpa zigenarna så länge inte vi och de ser deras eget ansvar för situationen de befinner sig i.
Den zigenska kulturen bygger på klansammanhållning. Toleransen inom gruppen för avvikare är liten. Man tar avstånd från delaktighet i det svenska samhället, som att till exempel låta barnen gå i skolan.
Det går inte att bevara den zigenska kulturen som den är och samtidigt få integrerade zigenare. Something gota give.
Klankulturer är det största hindret för utveckling. Se på Mellanöstern. Ett land som består av stammar och klaner får alltid en svag centralmakt eller en diktatur. Det är samhällen med svag tillit och misstänksamhet mot andra utanför klanen/stammen. Det ger usla förutsättningar för samhällsbyggande.
Det är det samhället vi importerar. Det krävs väldigt stora morötter för att få människor att överge tryggheten det trots allt innebär att vara en kugge i en släkt/klan/stam. Hittills har våra morötter bara lockat hit folk, men tyvärr tycks stora grupper helst vilja behålla även de mindre optimala delarna av sin ursprungskultur.

Anonym sa...

När min son gick i skolan fanns det EN zigenare i klassen. Det var på 60-70-talet.
Han hette Zoran och var nästan aldrig i skolan för han hade laga skäl att vara borta pga att antingen var han på ett bröllop i skåne eller en begravning i Norrland eller någon klanmedlems födelsedagsfirande. Han var således mycket borta och min son som ville lära sig något blev arg för att läraren hela tiden måste göra upprepningar för Zoran som då varit borta och övriga elever fick
uthärda detta traggel. Följaktligen blev undervisningrn sämre
Elisabeth

Knute sa...

1 januari 2014 väntas Bulgarien och Rumänien ingå i Schengen-avtalet, vilket ger medborgarna i de länderna fri rörlighet bland Europas mer välmående länder, exempelvis Sverige.

Det bor cirka 27 miljoner människor i de bägge länderna och i dessa länder lever också en stor del av Europas romska befolkning.

Det känns som att den aktuella romregistreringen är en välregisserad händelse. Efter att polisen nu hängts ut som rasister och debatten om utsatta romer och antiziganism tagit ny fart, lär ingen våga ställa sig upp och ifrågasätta den väntade invasionen och dess konsekvens för landet och oss skattebetalare. Har detta varit syftet med hela affären och har debatten tillkommit för att media och politiker nu ska bana väg för en gigantisk invandring av romer från Östeuropa?

http://petterssonsblogg.se/2013/09/27/tanker-eu-oppna-for-bulgaren-och-rumanien/

Knute sa...

Frem og tilbake er like langt

Stor­bri­tan­nia betalte rom­folk for å reise hjem. Dét gjorde de, og så kom de natur­lig­vis til­bake.

http://www.document.no/2013/09/frem-og-tilbake-er-like-langt/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/romania/10341995/The-foreign-beggars-that-Britain-cannot-stop.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.