08 september 2013

Svensk kultur finns (fanns)Jules Sylvain (Stig Hansson) var en äventyrare, en svensk kompositör av 800 vackra melodier, fullt jämförbar med Richard Rodgers i Amerika och Franz Léhar i Österrike-Ungern. Missa inte minut 48 "En stilla flirt" med Agnetha Fältskog och vad Jules Sylvain efterföljande säger om Sverige. En individualist med vikingablodet i behåll. På 1950-talet lär han han svartlistats av Östtyskland som synnerligen svärmiskt manipulativ.

Vem manipulerar vem, egentligen? Kommunism, nazism och islam tycker musik är fult om den inte inordnar sig i deras syften. I det avseendet var den moraliska koden som Hollywood inrättade år 1934 mycket bättre, ingen sex, ingen politik, bara komik och romantik. Klokt eftersom artister ofta är vänstervridna idioter när de uttalar sig om politik, liksom politikerna själva.

Jules Sylvain gillade Sverige men emigrerade ett antal gånger, till Tyskland, Österrike, Mallorca, Fidji i Söderhavet, Italien. Han borde ha flyttat till Skåne på lagom avstånd från det politiskt korrekta Stockholm som han ständigt flydde ifrån.

12 Kommentarer:

Anonym sa...

Hans musik är numera avstängd från Sveriges Radio tillsammans med Evert Taube och andra.
Rune

Knute sa...

No joke: Sweden just committed suicide

Sweden Opens Its Arms to All Syrian Asylum Seekers

http://www.ibtimes.co.uk/articles/503745/20130904/sweden-syria-asylum-seeker-refugees-permanent-residency.htm

Anonym sa...

Jag tycker att vi som har bloggar från och med nu varje gång vi skriver något så tar vi med sånger, dikter m.m. av Evert Taube, Jules Sylvain, Herr Tor och hans spelemän som sjunger Fröding. Dikter av Erik Axel Karlfeldt. Nu kör vi svenskt.

Ann-Marie sa...

@ Rune
Är det verkligen sant?! I så fall är det alldeles förfärligt! Visserligen har jag aldrig varit någon fan av Taube, men i alla fall!

Anonym sa...

Svar till Ann-Marie:
Googla P4:s musikpolicy
Rune

Anonym sa...

Ann-Marie:
Skriv också ut låtlista från valfri P4-station och räkna!
Rune

Ann-Marie sa...

@ Rune Ok jag tror på dig. Nu är jag inte i Sverige så jag har noll koll på vad som är på SR. Men som jag skrev innan så är det förfärligt. För det är ju trots allt gammal klassisk svensk musik. Tror inte att jag ens vill veta vilken sorts musik som förpestar eterna numera.

Anonym sa...

My God, how good is this, listen to it at night, its late and your alone, the rain is softly blowing on your window pane, you think about that girl from long ago, you let her go and you thought 'there'll be other chances but you didnt realise it was the only chance' dont know where that came from but thats what this music does to me.

kulturarvsforum sa...

Mycket intressanta synpunkter. Har själv funderat en hel del i liknande banor på sistone. Kolla gärna in min blogg vid tillfälle förresten. Jag kommer garanterat att skriva en eller fler artiklar som anknyter till ämnet inom en snar framtid.

Anonym sa...

Those were the days when we used to carry clarinets, saxophones, trumpets and violins to school instead of guns.

Anonym sa...

Thank goodness for the freedom and innocence back then

Anonym sa...

It just reminds me of my dear Dad, bless his heart, trying to play these tunes yet knowing only one chord. He knew his shortcomings, and he made sure I learned to play properly. I thank him every day.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.