10 september 2013

Syria i ett nötskal

            

"Om vi ger vapen till rätt sorts syriska rebeller kommer de att vinna, i stället för fel sorts syriska rebeller. Men om vi inte gör det, kommer fel sorts syriska rebeller att vinna och även rätt sorts rebeller kommer att hata oss och vända sig emot oss och innan du vet ordet av kommer de att skjuta oss med de vapen vi gett dem.

Att skilja dem åt och avgöra vem som är rätt och vem som är fel är knepigt. Den Fria Syriska Armén som en gång hyllades som en sekulär organisation, har mer al-Qaida inblandad än vad någon vill kännas vid.

 Den nya oppositionen, som inrättats av Obama och Qatar, består av Muslimska brödraskapet samt personer med mustascher som låtsas att de inte tillhör det muslimska brödraskapet..."

Läs Sultan Knish, han ser hela bilden

9 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Och så kom Putin och förstörde alltihop för honom!

Anonym sa...

O.T.?
Barnafödandet inom vissa länder & kulturer måste begränsas till högst 2 barn per familj p.g.a. att överbefolkning skapar krig. Det s.k. Människovärdet påverkas också negativt. Det påstås att 7.000.000.000 lever i dag på planeten jorden. Hur många människor tror ni det kommer att finnas 2025? Kan det bli närmare 8.000.000.000? Tror någon att vi någonsin kommer att få uppleva fred på jorden om inte barnbegränsning införs?

Berit sa...

Thomas Malthus hade samma idéer om befolkningens storlek och jordens kapacitet och det är pinsamt att se hur fel han hade.
Nu talas det om att den övre gränsen är 12 miljarder och man bör vara lika skeptisk om det. Vem kan förutse vilka faktorer som kommer att förändras i framtiden? Vem kan säga vad människor kommer att uppfinna, framför allt för att öka livsmedelsförsörjningen, för det är ju främst vad det handlar om.

Tillväxten av världens befolkning har faktiskt lugnat ner sig och trenden är att den kommer att börja krympa sammanlagt inom ett fåtal decennier och gör redan så på vissa ställen.

Som en mindre vetenskaplig men ändå god, grov tumregel om demografiska frågor, skulle jag rekommendera att man granskar de förutsägelse som gjordes av Paul Erlich under första hälften av 1970-talet och inser att den exakta motsatsen har hänt sedan dess.

Anonym sa...

Berit
Du har naturligtvis rätt. Jag skall bara påpeka att man redan på romartiden ansåg att jorden var överbefolkad. Jag läste ett exempel om Antiokia och flera andra städer där man staplat ihop sig som packade sillar vilket fick till följd att man betraktade jorden som överbefolkad.
Det var ju extremt vanligt att man dödade nyfödda spädbarn genom att dränka dem i latrinerna utanför badhusen eller sätta ut dem i skogen till rovdjuren eller abortera dem före fullgången tid (modern dog också). Detta ansågs fullt "normalt" av stora filosofer som Cicero m. fl. eftersom jorden var "överbefolkad.
Jag kan också nämna att Malthus överbefolkningsteori var det som fick Darwin att utveckla sin heltokiga teori om "evolutionen", som låg till grund för hela nazismens utrotningsteori av olika av evolutionen "mindre utvecklade folkslag" eftersom arierna behövde Lebensraum. Och varför behövde man Lebensraum? Därför att jorden ansågs överbefolkad eller snart skulle bli överbefolkad. Så teorin om att jorden är överbefolkad är nog en av de farligaste teorierna som man kan ha.
På YouTube kan man t.ex. få se hur man med olika odlingsmetoder (slå upp "aquaponics") på små odlingsarealer (=1 kubikmeter jord eller sten) + 1 kubikmeter vatten kan få upp till 100 fiskar samt en 4 gånger så stor grönsaksskörd som normalt trots att man bara använder 1/10-del till 1/20-del så mycket vatten som vanligt. Och vi är bara i början av det här.
titta på detta:
http://www.youtube.com/watch?v=HYR9s6chrI0
Det som sätter gränsen är den energimängd man får från solen - och den är inte på långa när uttömd.
I Afrika, som har mycket sol skulle t.ex. kunna produceras hur mycket grönsaker och fisk som helst. Allt beror på kunskapsnivån och ambitionsnivån.
/SB

Steve sa...

”Million Muslim March” i Washington DC skulle (skall) visa att muslimerna är många (och inte alls låg bakom 9-11). Idag 9-11. [”Million Americans Against Fear” heter den nu.] Rep. Emanuel Cleaver (D-MO) ordförande i Congressional Black Caucus, skall tala. Om att 9-11 var Bush’s fel, alltihop, förmodar jag.

Som motgift kommer ”2 Million Bikers to DC”: Motto “To remember those who were killed on 9-11 and honor our armed forces who fought those who precipitated this attack!”
- Början (i går) syns på denna Youtube (1:30):
http://www.youtube.com/watch?v=J7-RlOQifNM

- Det normala är att sådana marscher går non-stop genom staden: förbi Vietnam-minnet och Lincoln Memorial, och över bron till Virginia, där det slutar. Men det fick man inte tillstånd till. Bikers beklagade: Det som skulle gått på en eller två timmar kan nu ta hela dagen. Stopp vid alla rödljus, stoppsignaler, och för fotgängare.
- Facebook:
https://www.facebook.com/2MillionBikersDC

Steve sa...

”US News” hade en artikel om mc-marschen genom DC, i måndags:
http://www.usnews.com/news/articles/2013/09/09/2-million-bikers-cruising-through-dc-on-911-despite-permit-denial

Och RedState rapporterade (9/9) att de skulle kunna förena sig med den godkända och tillåtna demonstrationen om Benghazi-händelserna, vid Capitol(ium) idag onsdag e.m.
http://www.redstate.com/lineholder/2013/09/09/hear-that-roar-feel-those-vibrations-thats-2-million-bikers-to-dc/

Steve sa...

RT (Russian TV) rapporterade 6/9 att kemi-anfallet i Damaskus var fejkat: Attacken kom mellan 03 och 05 på morgonen. Redan kl 0605 kom Reuters ut med dussintalet bilder, där 200 barn och 300 ungdomar samlats på en plats och intervjuats inför kameran. Det är orealistiskt. På en timme hinner man inte detta; särskilt inte när området är kemi-skadat.
- En katolsk nunna som bott i Syrien 20 år, ger detaljerna.
http://rt.com/op-edge/mother-chemical-attack-footage-fraud-509/

Den 5 aug dödades (säger RT) mer än 500 människor i Latakia av ’rebellerna’ [dem som Obama nu beväpnar]. Slaktades. Men inget om detta i våra media; en liten sak i ”Independent” bara.

I byn Estreba – alawiter liksom Assad – har invånarna dödats av rebellerna. En liten flicka sågade man itu – levande! Med handsåg! Finns på video, sägs det.
http://www.rightwingnews.com/uncategorized/claim-syrian-rebels-cut-a-little-girl-in-half-with-a-frame-saw-while-she-was-still-alive/
http://www.infowars.com/precious-little-girl-dismembered-while-she-is-still-alive-by-obamas-psychotic-syrian-rebels/

Påven, som ju vet mycket mer än vi om detta, höll en bönekväll (19-23) för fred i Syrien i lördags (7/9). (Även stor-muftin i Damaskus var tacksam!)

Steve sa...

TIME beskriver idag (12/9) hur rebellerna [som Obama skickar vapen till] behandlar motståndare. ”En ung syrisk man knäfaller, med förbundna ögon, inför rebeller, som sedan offentligt avrättar honom i staden Keferghan, nära Aleppo, den 31 augusti.” Video också, men den vågar jag inte se. Han knäföll, som sagt. Allah ville väl det.
- Sedan skar man halsen av honom. Och lyfte triumferande upp hans huvud.
- Bilderna togs av en professionell fotograf som var i Syrien då. Detta var en av fyra avrättningar han såg den dagen, på olika platser utanför Aleppo.
http://lightbox.time.com/2013/09/12/witness-to-a-syrian-execution-i-saw-a-scene-of-utter-cruelty/#1

Steve sa...

Putin skrev på Breitbart.com om världsläget den 8 augusti och 3 september, under eget namn (Vladimir Vladimirovich Putin).
- Vad jag kan se har inga media reagerat. (Kollat i Google News.) Breitbart är ju annars en stor konservativ nyhetssajt...
- ”Inquisitr”, ett för mig okänt vänsterorgan, säger dock (9 sep) att det där var lögn: ”The Putin letter making the rounds on (mostly) conservative media outlets is a phony, according to Snopes.com.”
- Men så kom Putin’s inlägg 12/9 i New York Times, så Snopes har skrivit om sitt stycke...
- Att de slutliga texterna har formulerats av en amerikan är uppenbart. Men NY Times lär inte ha tagit in ett stycke av någon ”falsk” Putin. Och inte Breitbart heller, menar jag.
- Senator Menendez (D-N.J.) säger till HuffPo att Putin-artikeln i NT Times nästan fick honom att kräkas... Han basar för Senatens Utrikesrelationskommitté och har velat anfalla Syrien... Han borde veta.
http://www.breitbart.com/Big-Peace/2013/08/08/Inside-the-Mind-of-Vladimir-Putin
http://www.breitbart.com/Big-Peace/2013/09/03/Inside-the-mind-putin
http://www.huffingtonpost.com/2013/09/12/menendez-putin-vomit_n_3910927.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.