24 september 2013

Tankepolisen slår till

Dagens politiska verklighet börjar mer och mer likna det som George Orwell skrev om i sin 1984, fast nu 30 år senare: Det gällde att hjärntvätta människorna - för deras eget bästa, naturligtvis. Det mesta onda som sker, sker i det godas namn. Och strategin är klar: "Den som kontrollerar det förflutna kontrollerar framtiden. Den som kontrollerar nuet kontrollerar det förflutna".

I USA försöker man nu genomföra ett hjärntvättnings-program i stor skala, kallat "Common Core", i vilket Obamas federala regering bestämmer vad som får läras ut i skolorna. Varken mer eller mindre. "The same size fits all".

Detta möter på motstånd under ett föräldramöte när en förälder vill ställa frågor om "Common Core". Detta tas inte väl upp av skolledningen, som förbjuder sådana frågor. När han ändå vidhåller sin fråga blir han attackerad och utkörd av en svart security-guard och åtalas sedan för andra gradens misshandel av polisman. Det hela spelas dock in med telefonkamera och ges uppmärksamhet bl.a. i Fox News, varför åtalet läggs ner.

/SB

  

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Ehh- kan du vara vänlig och förklara för mig vad exakt "common core" betyder.
Wikipedia ger inte många ledtrådar, men det lilla jag lyckats förstå, så är det något slags flum curriculum a´la LGR85, eller är jag helt fel ute?

Ann Onym

Anonym sa...

Sorry- det skulle ju självklart ha varit LGR 80. Inget annat. (från någon som genomLIDIT detta).

Ann Onym

Anonym sa...

Det håller på att gå riktigt åt H****E i USA. Rashetsen och klasskampen frodas även här för den svenska polisen får väl betraktas som en utsatt minoritet! Svenska Dagbladet leder just nu den för landet förödande kampanjen mot ordning och reda med "zigenarspexet".

Anonym sa...

Ann Onym
Common Core betyder ordagrannt "Allmän kärna", dvs. kärnan av det som alla måste ta till sig. Jag vet inte så mycket om detta annat än det som förklaras av kvinnan på Fox News. Men jag förmodar att det innefattar bl.a. det som Obama och hans gäng vurmar för, genustrams, HBTQ, klimatalarmism osv.
Det viktiga som videon visar är ju att föräldrar, som lämnar över sina barn i skolans händer, inte får ifrågasätta eller ens ställa frågor om sina barns undervisning och att de kan åtalas för våld mot polisman om de gör detta.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.