29 september 2013

Vi ska tacka danskarna

Vid den här tiden för 70 år sedan blev 7220 danska judar räddade till Sverige. Flykten på fiskebåtar över Öresund började den 28 september 1943 och var i stort sett avslutad i mitten av oktober.

De danska sjömännen och fiskarna riskerade liv och frihet. De tog visserligen betalt, men det går inte att jämföra med nutidens människosmugglare, som sysslar med organiserad brottslighet och oftast fraktar människor som överhuvudtaget inte är förföljda. På köpet har vi fått islam, en ideologi som är besläktad med nazismen. Återigen är judar utsatta för trakasserier, denna gång till följd av massinvandringen från den islamiska världen.


          

Cirka 95 % av de danska judarna blev räddade. Stenen på Langelinje i Köpenhamn är rest till minne om dem som deporterades till tyska koncentrationsläger. Foto Snaphanen.

Historien om att alla danskar bar en judestjärna under ockupationen finns fortfarande ute i världen. Det stämmer ju inte, danska judar ställdes aldrig inför det kravet, men historien är tydligen inte helt utan grund. Kung Christian X föreslog det faktiskt:

Christian X rider genom huvudstaden
Av Christian X:s dagbok från den 10 September 1941 framgår att han hade ett möte med finansminister Vilhelm Buhl (S), som i statsminister Thorvald Staunings (S) frånvaro var vikarie för statsministern i samtalen med kungen. Ämnet var bland annat behandlingen av judarna i de tysk-kontrollerade länderna.

Efter samtalet skriver Christian X i sin dagbok:

"När vi såg den omänskliga behandling som judarna var föremål för inte bara i Tyskland utan också i de ockuperade länderna, började man bli rädd för att kravet också en gång skulle ställas på oss, men det måste vi blankt avvisa på grund av deras rättsliga status i grundlagen. Jag uttalade att jag inte heller ville gå med på ett sådan krav gentemot danska medborgare. Om ett sådant krav restes, svarade vi på det bäst genom att vi alla bar 'Davidsstjärnan'. Finansministern inflikade att det var ju alltid en utväg."

Det blev aldrig aktuellt.

Det är inte för sent, skriver Ulla Lauridsen:

"Det skulle vara fantastiskt sunt om vi alla gick med en kalott eller synlig davidsstjärna. Dels skulle vi visa danska judar vår solidaritet och visa muslimer som bor här var vår lojalitet ligger, och dels skulle det vara sunt att gå lite i de förföljdas skor. När man själv har något i kläm, slutar man ljuga om varifrån hotet kommer."

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  
Omskrivning av historien är en gammal hävdvunnen disciplin. Nu försöker en del danska journalister och "historiker" få det till att det var samarbetspolitiken med nazisterna som räddade judarna.

Vår tids samarbetspolitik med islam bådar inte gott. Det är inte världens närmare 2 miljarder muslimer, på väg att invadera Europa, som kan tvingas fly härifrån, utan europeerna själva!

De kacklande journalisternas associationstrick är att det är de elaka islamkritikerna som skulle vara vår tids nazister, och de stackars muslimerna vår tids judar. Man glömmer att det fortfarande finns judar i Europa, och vilka är det som förföljer dem? För övrigt finns det fler grupper som drabbas av islams herrefolksmentalitet, nämligen halva befolkningen, kvinnorna.

4 Kommentarer:

Arlav sa...

Det sistnämnda, att ALLA skulle bära en davidsstjärna e motsv för at visa sin sympati för judarna, det skulle aldrig kunna inträffa i dagens Sverige!
Tyvärr..
Men att svenska kvinnor frivilligt tar på sig hijab, DET går för sig, t o m uppmuntras i media...
Man mår illa..och funderar över framtiden..

Knute sa...

Till exempel Veronica Palm, topp-politiker i Socialdemokraterna och ordförande för Stockholms Arbetarekommun, klädde sig i slöja för att visa sin solidaritet med en kvinna som påstod att hon blivit attackerad på grund av sin slöja. Trots att det inte fanns några vittnen till överfallet, så hoppade en rad politiker och kändisar på karusellen och stoltserade med slöjor, allt medan de propagerade för islam och smutskastade oliktänkande.

Läs Julia Caesars söndagskrönika: Agendajournalisterna, som bland annat handlar om journalisternas drev mot den svenska polisen.

http://snaphanen.dk/2013/09/29/sondagskronika-agendajournalisterna/

Knute sa...

Nörrebro, Köpenhamn:
En 17-årig judisk pojke stod fram och berättade om de antisemitiska glåpord han har varit utsatt för:
"Fucking jødesvin – din jødehund."
Hans öppenhet ledde till fler trakasserier, så nu har han flyttat fra Nörrebro och överväger att flytta från Danmark.

http://jyllands-posten.dk/indland/ECE6021176/det-vigtige-for-mig-er-at-jeg-ikke-lader-mig-skraemme-til-at-tie/

Hjalbert sa...

Judarna i Sverige befinner sig i kläm mellan sina egna representanter, till exempel Peter Wolodarski som propagerar för ökad invandring, och invandrade islamonazister som är indoktrinerade av Koranen att hata judar.

Sådana som Wolodarski, tidigare skribent i Judisk Krönika och numera chefredaktör för Dagens Nyheter, inbillar sig att eftersom judarna fick fristad i Sverige ska också muslimer få det. Utifrån hans premisser kanske det är logiskt. Men hans premisser är fel. Han borde fråga judarna i Israel, de vet mycket mer om islam än han gör i sin skyddade värld. Förmodligen bor han långt från Rinkeby och andra problemförorter.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.