23 oktober 2013

Demokratisk omfördelning av rikedomarna ?

   Man har uppmärksammat att det inte är ovanligt att kongressledamöter lånar ut privata pengar till sin egen kampanjkassa för att sedan få detta lån återbetalat med en saftig ränta. I detta clips talar man om att man funnit åtminstone 15 ledamöter som förfarit på detta sätt. När den demokratiska kongresskvinnan Grace Napolitano från Kalifornien konfronteras med detta faktum av Steve Croft från CNN försvarar hon sig med att hon "fick rådet" att göra så.

I Grace's fall hade hon tagit en ränta på 18%, vilket är ganska saftigt och liknar "maffia"-metoder påpekar Steve Croft. Under 12 år hade Grace Napolitano sålunda tjänat netto 250.000 dollar men kan dock inte se något fel med detta, trots att ordinära räntor på bankinsättningar ligger på endast några procent.

Låt oss räkna: Om Grace Napolitano lånade ut 35.000 dollar till sin egen kampanjkassa för 12 år sedan till en ränta på 18% så fördubblas kapitalet vart fjärde år och uppgår efter 12 år till c:a 280.000 dollar, varvid nettovinsten blir 245.000 dollar. Men vem betalar för denna omfördelning av pengarna till hennes egen ficka? Skattebetalarna, förstås. Och vem bestämde att det överhuvudtaget behövdes ett privatlån till kampanjkassan? Hon själv? Detta luktar väl ändå korruption?

SB/

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag är otroligt förvånad över att inte fler svenskar reagerar. Här i riket är vi tydligen så fördummade att vi inte bryr oss längre. Vi har ju alla dessa korrupta politiker som skriver regler för oss obildade hur det får gå till, eller hur? Var får alla journalisterna sina pengar ifrån t.ex?

Anonym sa...

Till Anonym
Du har säkert rätt. Jag är övertygad om att svenska politiker med åren blivit väldigt korrupta. Det behöver inte vara öppet eller tydligt. De bara låter kostnaderna för deras egna aktiviteter bekostas av det allmänna. Sedan har de pensionerna och fallskärmarna som har blivit gigantiska. De har makten - och utnyttjar detta helt enkelt.
När det gäller journalisterna så får ju dessa sina pengar från skattebetalarna via tidningsstödet - 500 miljoner kronor per år. Det måste vara en av de mest angelägna uppgifterna för SD att förhindra att detta ökar nu när annonsintäkterna avtar. Helst skulle jag se hela pressen dö - de som gjort lögnen till själva sin affärsidé. Människorna behöver inte journalister - bloggarna är enormt mycket bättre i praktiskt taget allt.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.