31 oktober 2013

Det är lustigt hur saknade pusselbitar plötsligt faller på plats och hela bilden blir synlig. Avslöjandet att National Security Agency (NSA) i USA spionerar på betydelsefulla utländska, statliga funktionärer har uppenbarat flera sådana bitar.
NSA har arbetat under en hemlig årlig budget på flera miljarder dollar och rutinmässigt motiverat sitt hemlighetsmakeri och sin "svarta" budgetstatus genom att spela med det "nationella säkerhetskortet".

Man kan ju fråga sig hur elektronisk avlyssning och snokande i privat e-post och telefonsamtal av ledarna för nationer som Brasilien, Spanien, Mexico, Argentina, Tyskland och Frankrike påverkar US "nationella säkerhet". Vilka nationer har USA utelämnat och inte inhämtat underrättelse från?

Jag är villig att slå vad om att amerikanska regeringens spioneri, i syfte att idka "påtryckning", också inkluderar Sverige.

Under 2010 riktade amerikanska politiker sin ilska mot Wikileaks grundare Julian Assange, eftersom han offentliggjorde att den amerikanska militären varit delaktiga i vad som kan betecknas som krigsförbrytelser.

I juli samma år greps soldaten Bradley Manning och åtalades för att vara den som läckt informationen  till  Assanges organisation. Manning besvärades av dessa händelser och plågades också av psykologiska problem som borde ha hindrat honom från att ha tillgång till känslig militär information. Han arresterades och åtalades efter 400 dagar av brutal tortyr-liknande fångenskap.

Under tiden hamnade Assange i klammeri med det svenska rättsväsendet under en föreläsning i Sverige - anklagades för våldtäkt, förhördes och lämnade landet.
Klagomålet som de två kvinnorna framförde till den svenska polisen undersöktes först av överåklagare Eva Finné som sade: "Jag tror inte att det finns anledning att misstänka att han har begått våldtäkt."

Det är efter det som man kan ursäktas om man börjar misstänka "påverkan av mystiska/externa krafter"?

Åklagarmyndigheten hävdade: "Assange är fortfarande misstänkt för ofredande". Polisen gav inga ytterligare kommentarer vid den tiden, men fortsatte undersökningen.

Magasinet Para§raf skriver:

"Det sista som Julian Assange säger när han förhörs i utredningen i Sverige är:
– Vi kan alltid fortsätta om det behövs.
Det har han därefter hållit fast vid. Han har hela tiden varit tillgänglig för förhör i London – och är det än idag.
När jag läser förundersökningen om Assanges "sexbrott" förstår jag varför polis och åklagare inte åker till London och förhör honom. Gjorde man det skulle utredningen läggas ner med den klara motiveringen: Brott ej styrkt."

Hela denna fråga måste nu ses i ljuset av de pågående avslöjandena från Snowden om NSAs avlyssningar  och andra rättsliga åtgärder av så kallade amerikanska "allierade", som tydligen kan tvinga en boliviansk presidents flygplan att landa för att genomsökas i Österrike bara på misstanken om att uppgiftslämnaren / flyktingen Snowden skulle vara ombord.

Den senaste rabaldret bygger på det faktum att NSA har spionerat på ledande tyska och franska tjänstemän. Dessa tyska och franska tjänstemän är fullt medvetna om vilken kapaciteten Förenta Staternas regering har vad gäller spioneri.  Tanken att dessa avslöjanden är nyheter för utländska ledare är naiv. Vad som är störande för de utländska ledarna är att deras egen inhemska befolkning får reda på hur underdåniga dessa ledare har varit inför USA: s regering, och hur försvarslös hela den inhemska befolkningen verkligen är.  Det är uppenbart att om NSA kan spionera på Angela Merkel, kan de spionera på vem som helst i Tyskland och alla andra ställen.

  En källa, som vi kan kalla konspiratorisk, har spekulerat att överdomaren i den amerikanska högsta domstolen kan ha utpressats till att ta det oväntade beslutet vad gällde det klart grundlagsstridiga ObamaCare.

Välkomna alla och envar till den allestädes närvarande polisstaten USSA. 


8 Kommentarer:

Berit sa...


Former US spy agency contractor, Edward Snowden, is set to start working for an Internet site in Russia, according to his Russian lawyer. The name of the website hasn’t been disclosed for “security reasons.”
http://www.lewrockwell.com/2013/11/russia-today/congratulations-to-edward-snowden/

Anonym sa...

"När jag läser förundersökningen om Assanges "sexbrott" förstår jag varför polis och åklagare inte åker till London och förhör honom."

Men, men- rätta mig om jag har fel. Men svenskt rättsväsende har ju ingen jurisdiktion i främmande land?
Eller hur?

Jag har svårt att se att Assange skulle kunna bli fälld för något brott i Sverige.
Frågan är då. Varför håller han sig undan svenska domstolar?

Det har väl aldrig i modern historisk tid hänt att Sverige har utlämnat någon till USA? Vad jag vet. Kanske någon annan kan rätta mig där.

Men det går ju inte att komma ifrån kärnfrågan- och det är helt enkelt att Assange spridit information som han inte fick göra!

Det är ju fraktalgraden under Snowdens landsförräderi.

Snowden- hur rättfärdig han själv och andra tycker att hans handlade var- bröt mot en ed som han hade svurit!
Och han visste om att han handlade fel.
Sällan har man väl sett en människa så snabbt lägga benen på ryggen för att först fly till Kina sedan till Ryssland för att i nästa steg åka till Venezuela.
Tre praktexempel på länder som tänker på sina (och andras) medborgares integritet och som aldrig övervakar dem? Eller?

Ann Onym

Anonym sa...

Forts...

Jag har t ex varit med om så mycket märkligt inom det militära här i Sverige.
"Men du talar aldrig om det för någon!"

DET är ditt kontrakt med försvarsmakten. Samtidigt så blir du aldrig annat än internt bestraffad för dumheter du själv gjort- så länge ingen utanför får reda på det!

Att sprida försvarshemligheter offentligt är aldrig ursäktbart!

Gå via de officiella kanalerna.

Hade en snubbe när jag gjorde värnplikten som gick ut till tidningarna efter att en incident skett.
Vi fick alla en gruppbestraffning för hans handlande- helt emot de lagar och regler som gällde då.
Vi sket i det och senare förklarade för den killen att han inte var önskad längre på vårat förband.
Nästa dag var han borta- hade sökt vapenfri tjänst.

Så fungerar det!

Ann Onym

Berit sa...

Med tanke på att svenskt rättsväsende fortsätter att leta ngt. de kan anklaga Assange för tyder på att de planerar att utlämna honom till USA. Vem vet vilka skandaler NSA har hittat om svenskar med inflytande som man kan hota att avslöja och sätta press på.

Knute sa...

Digitaliseringen har smadret dit privatliv. Hvis du tror, du har nogen som helst form for privatliv tilbage, tager du fejl. Du bliver overvåget konstant, og det må du lære at leve med. Ikke engang NSA kan holde styr på sikkerheden. Det understreger vel med al tydelighed, at der intet privatliv er tilbage.

En ganske almindelig dag satte jeg mig for at tælle, hvor mange gange jeg blev overvåget og registreret. Allerede om formiddagen var det antal oppe på 200, og jeg opgav at tælle mere. Det var både på nettet, via mobilen og via videoovervågning. Alle mulige digitale former for overvågning og hele tiden. Den dag måtte jeg bare sande, at mit privatliv var forsvundet og desværre bare erkende, at sådan er det. Så må jeg finde en metode til at håndtere det.

http://epn.dk/teknologi2/ECE6181405/tidligere-pet-chef-digitaliseringen-har-smadret-dit-privatliv/

pela68 sa...

Men visst!
Det är ju fel med allmän övervakning.

Problemet här är ju Assanges och Snowdens stora egon!

De är inte intresserade av rättvisa eller lagmoral. De är ju bara intresserade av sig själva- till priset av att en hel del eller många västerlänningar får sätta livet till.

Missförstå mig inte.
Det är bra! BRA! när någon påpekar missförhållanden. Men är just detta sättet det rätta?
Vore det inte bättre att genom officiella kanaler anmäla eventuell misskondukt i stället för att göra sig själva till mediastjärnor?

De är bara mediakåta knasbollar.

Berit sa...

Manning försökte gå genom "chain of commands" och se vad som hände med honom.
Det stora problemet är att allmänheten invaggats i tron att de kan lita på regeringen.

Steve sa...

Manning läser ni förstås om på Wiki. Han vill kallas Chelsea nuförtiden, och omtalas hela tiden som ”hon” av Wiki. (Rätt kul, om man tittar på bilden (april 2012) längst upp...)
- Allt ”hon”-andet i Wiki stör. Han får väl kalla sig vad han vill, i fängelset där han är nu. Men han är inte ett fruntimmer mellan benen, och den korrekta beteckningen är då ”han”.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.