24 oktober 2013

Det regeringen ger, kan den också ta

            

Neil Cavuto från Fox News tror att de 80 miljoner dollar som Department of Homeland Securitys har anslagit för att "skydda offentliga byggnader"  är i direkt anslutning till att regeringen kommer att skära ner på matkupongerna den 1 november.

"Det kan bli en mycket problematisk dag när beväpnade vakter inte beordras att skydda regeringsbyggnader från terroristhot utan från amerikanska medborgare, eftersom matbidragen minskar med 36 dollar per månad och man  är orolig för att det kommer att bli våldsamt"

Cavutos oro är berättigad med tanke på vad som hände när EBT-systemet kraschade under bara några timmar tidigare denna månad, vilket orsakade mini-upplopp och plundring av flera Walmartbutiker.

Det är allmänt känt att Homeland Security förbereder sig och har köpt extra utrustning i form av hjälmar och skottsäkra västar.

Homeland Security ägnade sig också åt en kontroversiell drill förra året som de kallade "Operation Shield",  då de placerade agenter med halvautomatiska vapen utanför ett socialkontor i Florida.

Cavutos gäst, Niger Innes kallade det som pågår för "skrämmande" och menar att vi är på god väg att bli som Grekland. "Amerika är på väg mot en europa-socialism där befolkningen omfamnar bidragsmentaliteten.   Amerika måste befrias från sitt beroende av bidrag."

Bureau of Labor Statistics (BLS) kommer med nya siffror för september som säger att antalet amerikaner som är 16 år eller äldre och som har gett upp att söka jobb har nu ökat till rekordhöga 90.609.000.
I januari 2009, när Barack Obama tillträdde, fanns det 80.507.000 personer som var arbetsföra men som inte sökt arbete under de senaste 4 veckorna. Nu är det 90,609,000, vilket motsvarar en ökning med 12,5% (september, 2013.)

Sedan Obama blev president är det alltså mer än 10 miljoner fler amerikaner som inte längre anser det lönt att försöka hitta arbete. Miljoner Baby Boomers går i pension och det blir värre och värre för den privata sektorn att underhålla bidragssamhället.


            

4 Kommentarer:

Knute sa...

TV-bolaget CNN betalas av Obama och arabiska regeringar för att att undvika otrevliga nyheter och hitta på tilltalande berättelser.

http://themuslimissue.wordpress.com/2013/10/21/cnn-is-being-paid-by-arabs-to-keep-stories-off-the-air/

Anonym sa...

Hur hade stapeldiagrammet sett ut om militär kostnader hade fått en stapel? /Xavier

Berit sa...

Xavier, jag har letat bland siffror och kommit fram till att de militära kostnaderna under de 5 senaste åren rör sig om 2,5 triljoner. Således lägre än Welfare.

Steve sa...

Orsakerna till USA:s ökade skuldsättning 2001-2011 finns hos
Wikipedia.
- År 2001 väntade CBO (kongressens budgetkontor) att det skulle bli en förbättring till 2011 på +5,6 billioner (US: trillion) dollar.
- I stället ökade (federala) statsskulden med $6,1 billioner.
- Wiki-diagrammet visar att det inte fanns någon enstaka stor utgiftspost som ökade. ”Krigs-kostnader” ökade med $1,4 biljoner.
- Men den totala skuld-ökningen (jämfört med prognosen) var $11,7 biljoner. Se själv!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.