29 oktober 2013

Han vet ingenting

                 

Minst 35 presidenters och världsledares privattelefoner avlyssnas av NSA och Obama påstår att han inte kände till det. Om NSA lyssnar till Angela Merkels telefonsamtal, vilket man tydligen har gjort sedan 2002 enligt vissa rapporter, borde inte presidenten veta om det?
Om han kände till det eller inte är rubrikerna nu, men det är mer intressant att konstatera att aktiva NSA-tjänstemän inte stöttar honom - och det är något som ALDRIG får hända. Alla statliga verk förväntas alltid ställa upp bakom presidenten.

Keith Alexander, chef för National Security Agency (NSA) påstår att Obama gav tillstånd till amerikanska underrättelsetjänsten att lyssna på samtal från den tyska förbundskanslerns mobiltelefon efter att han informerades om det redan år 2010.

Inte heller kände han till att IRS avsiktlig nekade och försenade skatteavdrag för konservativa organisationer.

Att hans justitiekansler Eric Holder ägnade sig åt en illegal vapensmugglingsoperation, den så kallade Fast and Furious, som gynnar mexikanska knarkligor, hade han ingen aning om. Det var emellertid så allvarligt att det krävde en utredning och Obama beordrade Holder att förhöra Holder.

Amerika vet fortfarande inte vad Obama gjorde den 11 september 2012, under den dödliga Benghaziattacken när 4 amerikaner dog och det visste han nog inte själv heller, eftersom han fyra veckor senare fortfarande skyllde på en video som retade muslimer.

Sekreterare Kathleen Sebelius avslöjade för CNN att under flera dagar visste Obama inte att websidan som bär hans namn hade stora problem. 

Ni kommer kanske ihåg att Obama inte heller var medveten om att han dragit en röd linje för Syrien när han sa att han drog en röd linje för Syrien. Drygt ett år senare insåg han inte bara att han hade aviserat en röd linje vad gällde användningen av kemiska vapen, utan också att han aviserat en omedelbar attack och Syrien var fräck nog att inte lyda honom. Och så fort Obama insåg vad Obama hade gjort, bytte Obama omedelbart kurs och lämnade över till kongressen, vilket garanterar att inget skulle hända.

USAs president vet ingenting och det ska vi tydligen nöja oss med

Här tar Lou Dobbs upp ämnet

  

9 Kommentarer:

Argus sa...

http://www.youtube.com/watch?v=0kqyev46qyI

Steve sa...

Obama igår: ”Om du hade en av dessa ’substandard’ (undermåliga) försäkringar innan Obamacare kom, och du verkligen gillar den försäkringen -- då kan du behålla den”! Och folk applåderar. I Boston, Mass. Fox News. Igår (!?). 1m 2 sek.
- Han (O.) är inte så begåvad eller hur? Det sägs att 2 miljoner redan förlorat sin försäkring - den motsvarar inte kraven hos Obamacare, så försäkringsbolagen drog in den.

Washington Post, som annars är rätt regimtrogen, har en artikel från AP om detta: ”O:s stora löfte hade aldrig en chans”. Första kommentaren just nu (Steve 2542) är från en ’lantis’ i Colorado. Hans försäkring kostade förr $399. Nu blir det $1,023, 15% av hans bruttoinkomst...

Knute sa...

Obamas kontroll över USA är “unprecedented“:

At home he’s amassing immense, unprecedented powers over the economy. If Congress won’t pass one of his desired pieces of legislation, he’ll try to achieve his ends through decrees, a.k.a. executive orders, or unprecedented and sweeping regulatory rulings. The niceties of the law have never stopped this White House from doing what it desires. The Obama Administration routinely ignores adverse court rulings. Brazenly lying to the public is no barrier, as the President’s oft-repeated pledge that people could, if they wished, keep their health insurance policies and doctors demonstrates. From the get-go ObamaCare wanted to destroy the market for individual medical-care policies and to obliterate the practices of sole medical practitioners. Hardcore socialists have long understood that it’s much easier to regulate people when they’re herded into collectives…

Internationally, however, Obama is the weakest President of the post-World War II years.

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2013/10/31/putin-verdens-maegtigse-mand/

Steve sa...

De unga drabbas hårdast av Obamacare. Systemet förutsätter att många friska och skötsamma unga anmäler sig, så att sjuka och skröpliga gamlingar (inte alltid så gamla...) kan få sin vård.
- Alla unga gillar inte tanken. Gillar inte Obamacare. Får jag rekommendera en skeptisk Youtube (1:54) - inte så djup, men trevlig att se på, och fin musik: ”Remy: Health Care Mash".
http://www.youtube.com/watch?v=TaC1lk7KVzI

Steve sa...

Vice-president Biden bad om ursäkt för att Obamacare-sajten inte var klar 1 oktober. ”Varken presidenten eller jag är några teknik-knuttar, så vi antog att den var klar.”
- Biden: ”Obama har försökt logga på. Och min dotter försökte också. Själv gjorde jag det inte, för det var tydligt att jag inte skulle komma online.”
- Han sade att det hela säkert skulle vara igång i slutet av november. ”Varför så sent?” frågade murveln. ”Vet inte de tekniska skälen”, sade Biden. ”Jag är jurist, inte tekniker.”
HuffPo (vänsterblad), 30 oktober.

Steve sa...

Det är många som drabbas av Obamacare redan nu. Jag trodde det kanske var sju miljoner som hade ’individuell försäkring’. Men det är fler än så: 16, 17 eller -- som Krauthammer säger idag i
Washington Post -- 19 miljoner. De allra flesta av dem måste skaffa en ny försäkring; nytt avtal. (Moderskaps-försäkring även för gamla herrar är vad O. kräver! ”Man får inte särbehandla kvinnor..."!)
- Men det är fortfarande mycket fler som är försäkrade via arbetet. Och problemen med dem märks först nästa år!

Steve sa...

College-studenter i New Jersey köpte förr billig grund-försäkring via skolan. Men nu går det inte! Försäkringar som inte når upp till Obama’s krav är olagliga!
- Riktig Obama-care har vanliga studenter inte råd med! (Och hursomhelst går det inte att komma fram på Healthcare.gov.)
- Så en tjej måste gå till tandläkaren. Och fick en räkning på $2,000. Som hon nu ska betala själv... 13,000 kronor... Jodu.
CBS New York, 31 oktober.

Berit sa...

Obama är jurist, utbildad vid Harvard och han har ett djupt och långvarigt intresse för hälso-och sjukvårds reform. Det är omöjligt att tro att han inte visste att han ljög när han upprepade gånger sade att amerikanerna kunde behålla sin försäkring om de ville, även efter att hans administration utfärdat föreskrifter som nu gör att människor saknar täckning. Detta kallas att ljuga!

Steve sa...

Vita Huset igår: ”Inget försäkringsbolag ska någonsin kunna neka dig försäkring eller säga upp dig som kund helt och hållet. Den tiden är slut! President Obama om Obamacare.”
National Review visar vad Vita Huset skriver på Twitter den 1 nov. I går.
- Fascinerande!
- Cirka 15 miljoner amerikaner har avtal på individuella marknaden (inte via arbetet). De gäller ett år; sedan skrivs nytt avtal. Mellan 50% och 75% av dem kommer inte att förlängas framöver - Obama-care kräver mer! Så säger
Washington Post, 29 oktober.
- Som sagt, rätt fascinerande, det här! Hur långt ner kan O. gå?
- (Och i arbetsplats-avtalen som kommer nästa år? Det krävs (t.ex.) ”maternity care” även för herrar, framöver?)

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.