24 oktober 2013

Kobran hugger till igen

Nyligen dummade sig Sveriges televisions kulturprogram "Kobra" genom att beskylla en ungersk radiostation för "högerextremism". "Stjärn"-reportern Kristofer Lundström stod utanför radiostationens byggnad och pekade med menande blickar på de ungerska flaggorna som prydde fasaden. Nationsflaggor är tydligen högerextremistiskt i kommunistjournalisternas världsbild.

Igår var det dags igen för kobran att attackera Ungern. Det borgerliga regeringspartiet Fidesz påstods vara "högerpopulistiskt" och beskylldes för att utöva censur. Som exempel tog man regissören Róbert Alföldi som blivit av med jobbet som teaterchef i Budapest. Men censuren är inte värre än att Alföldi har satt upp en stor rockopera i Szeged, Ungerns tredje största stad. Kristofer Lundström intervjuade honom, men trots ledande frågor vägrade Alföldi att spela offer för någon slags högerpopulism.

Kommunistjournalisterna på Sveriges television får sin "information" från missnöjda kollegor i Ungern, som under senare år sett sitt åsiktsmonopol glida ur händerna. Man hämnas genom att smutskasta en demokratiskt vald borgerlig regering. En regering som dessutom haft modet att skriva in i grundlagen att Ungern är ett kristet land. Det finns väl knappast något som retar den islamfjäskande kulturvänstern mer. Att hundratusen kristna mördas varje år i muslimska länder skänker de inte en tanke.

Programmet var så vinklat att TV-tittaren skulle ges intrycket att det är fientlighet mot judar och zigenare som präglar Ungern. Helt befängt. Folkgrupperna lever fredligt tillsammans. Att vara jude är tryggare i Budapest än i Malmö. Och zigenarnas problem är att de är fattiga, inte att de diskrimineras. När det förekommer våld är det zigenare som står för det, ytterst sällan ungrare.

Samtidigt som de svenska stjärnreportrarna baktalar sina värdar, trivs de som fisken i vattnet i den trevliga staden Budapest, badar termalbad, äter gott, bor bra. Det var intressant att höra Lundströms uttal av ungerska ord, näst intill perfekt, han tillbringar uppenbart mycket tid i Budapest. Det kanske inte är så hemskt där ändå? Kanske rentav roligare än i Stockholm? Åtminstone har man ingen muslimsk massinvandring och därmed relaterad brottslighet. Den andra stjärnreportern som medföljde på resan var Ann-Linn Guillou, dotter till Jan Guillou. Hennes namn förekom omotiverat många gånger i programmet, tydligen brås hon på sin egotrippade far.

Samma dag som SVT visade sitt nedriga program, högtidlighöll ungrarna årsdagen av upproret mot Sovjetunionen 1956. Ungern förklarade 23 oktober som en nationell helgdag efter att demokratin återupprättades 1990.

SVT verkar sörja järnridåns fall. De gamla kommunisterna som faktiskt fortsatte att härska i Ungern ända fram till valet 2010 har det svenska babblande etablissemangets odelade sympati.

8 Kommentarer:

Anonym sa...

Håller med om vad du skriver. Ann-Linn Guillou var speaker vad jag förstår. Hon har en behaglig röst men är homosexuell.
Kristofer Lundström ger ett homosexuellt intryck.' - Vet ej varför jag tycker så. Är bara en känsla. Homosexuella personer gynnas enligt min uppfattning
att få framträda i TV.
Heima

Knute sa...

Kanske därför Lundström gjorde en stor sak av att regissören Alföldi är homosexuell. Men som sagt, denne vägrade att spela med.

Knute sa...

Homosexuelle Gustav fick flaska i huvudet i Köpenhamn - av muslimsk invandrare

http://www.uriasposten.net/archives/52279

Bara ett exempel. Det är först när islamofascismen anfaller vanliga normala skattebetalare med fru och barn som det kommer att märkas, men då är det för sent.


Knute sa...

Idag kryddar SVT Kultur också med att misstänkliggöra Ungerns ambassadör i Sverige, Lilla Makkay, därför att hon tog kontakt med SVT Kulturs Kristofer Lundström efter att man sänt ett avsnitt av Kobra som inte kan sägas vara något annat än ren propaganda och smutskastning av Ungern – naturligtvis av det enda skälet att folket i landet röstat fram en nationalistisk regering som börjat göra upp med kulturvänsterns värsta avarter.

Sedan det ungerska valet 2010 då Fidesz fick 52 procent av folkets röster har SVT Kultur systematiskt svartmålat landet i reportage efter reportage. När man så producerar ett helt Kobra-avsnitt som med ytterst selektiva och tendentiösa nedslag framställer landet som belägrat av nazister där kulturarbetare hukar i skräck och samtidigt tecknar de som vill värna ungersk kultur som byfånar, då kanske det inte är så konstigt om ungerska ambassaden tar kontakt med den svenska statstelevisionen för att förhöra sig om vad som gått snett.

http://avpixlat.info/2013/10/25/dramaten-missbrukas-for-sd-och-svenskfientlig-propaganda/

Knute sa...

EU:s ledarskap kräver av ungrare, polacker, tjecker, slovaker (och sedan 2007 även av bulgarer och rumäner) att de faktiskt skrotar sin nationalekonomi och ger fan i handelsfrihet, utrikespolitisk suveränitet och nationella traditioner. Sedan 2009 har det regelbundet kommit krav på att dra åt bältena för att rädda Gud vet vem: grekerna som ansvarslöst tagit för stora lån, tyska borgarna eller Brysselbyråkraterna.

http://swedish.ruvr.ru/2013_10_24/Osteuropeiska-fronten-mot-Bryssel-7992/

Nationalism som metod för självförsvar

Den franska Nationella frontens ledare Marine Le Pen tänker förena alla europeiska nationalister under valet till Europaparlamentet våren 2014.

En svängning åt höger är av allt att döma oundviklig vid denna historiska tidpunkt. Det är ett slags skyddsmekanism som aktiverats när Bryssels kortsiktiga politik lett till att Europa börjat likna Romarriket under dess nedgång.

http://swedish.ruvr.ru/2013_10_26/Nationalism-som-metod-for-sjalvforsvar-1314/

Knute sa...

Demokratisk kontrajihad

Vid ett lokalval i Brignoles i Frankrike fick Front National 53,9 procent av rösterna.

http://reaktionaererefleksioner.wordpress.com/2013/10/26/demokratisk-kontrajihad/

Knute sa...

Fler och fler kändisar blir överfallna av muslimska invandrare i det köpenhamnska nattlivet. Hur länge kan det politiskt korrekta anhanget fortsätta att bortförklara dessa övergrepp mot sina darlings?

http://www.uriasposten.net/archives/52327

Knute sa...

Att den depraverade svenska kulturscenen skulle behöva en översyn av ungersk modell blir alltmer uppenbart. Det gäller inte minst public service-bolaget Sveriges Radio. I sin julkalender dyvlar SR Kulturnytt nu på oss extremfeministiskt kladd med rinnande mensblod och kast i ansiktet med begagnade tamponger.

http://avpixlat.info/2014/12/09/mensblodsfeministerna-kladdar-vidare/#more-135395

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.