23 oktober 2013

Lycka till Rand Paul!Senator Rand Paul (R-Ky) har lagt fram ett lagförslag som, om det går igenom, tvingar medlemmar av Kongressen samt också Executive Branch och Judicial Branch att rätta sig efter samma lagar som resten av folket. Kan man tänka sig så fräckt av Senator Paul!

"Kongressen skall inte stifta lagar som gäller för en medborgare i Förenta staterna men som inte är tillämpbara  på Kongressen själv."

Rand Pauls lagförslag har naturligtvis vuxit fram som en följd av att Kongressens medlemmar tidigare röstade igenom att de är undantagna från Obamacare.
Våra totalitära, förtroendevalda såg till att sätta sig över den byråkratiska sörja som drabbat oss vanliga dödliga och det går fullständigt emot allt vad nationens grundare stod för.

Det är också rätt och riktigt att de "verkställande" (executive) och dömande (judical) avdelningarna av regeringen  inkluderas  i en sådan  ändring. Varför ska Högsta Domstolens domare Roberts kunna undkomma  en lag som han gjorde allt han kunde för att driva igenom? Domare Roberts har fortfarande sina sjukvårdskostnader betalda med skattemedel.
 Detsamma ska naturligtvis också gälla för Barack Obama själv.  Han är, trots allt, den stora anhängaren av "rättvisa", eller hur?

För att ett tillägg till Konstitutionen ska gå igenom krävs supermajoritet i både Senaten och The House. 
 Trots att Obamacare är så illa omtyckt är det svårt att se att den ordinarie befolkningen kan sätta så mycket press på lagstiftarna att de måste följa samma regler som vi andra.

Media kommer naturligtvis också att tysta ned förslaget,  men jag önskar Rand Paul lycka till.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.