07 oktober 2013

Det är ingen hejd på medias smutskastning av normala demokratiska högerpartier

   

"Att kalla FN (Front National) för högerextremt är att gå mot rättvisan och sanningen. Extremhögern är anti-parlamentarisk, vilket inte alls är vårt fall. Extremhögern står för motstånd mot den demokratiska processen. Tvärtemot FN som försvarar den demokratiska processen. Vi försvarar det proportionella valsystemet, som är det sanna demokratiska uttrycket. Vi försvarar det första verkliga medborgarinitiativet med folkomröstningar, inte den imitation som föreslagits av Nicolas Sarkozy och som idag plockats upp av Francois Hollande."

Från Tobbes Medieblogg: Marine Le Pen i debatt om epitetet "högerextrem"

Jag tog mig friheten att i rubriken antyda att Front National skulle vara ett högerparti, något som Marine Le Pen verkar undvika. Själv antyder hon i TV-programmet att populistisk är en beteckning hon skulle kunna godkänna. Inget fel i det, ordet betyder ju folklig. Men om man definierar höger som värdekonservativ är det inget fel på den beteckningen heller. Folk är ju rätt mycket mer konservativa än politiker och journalister som älskar multikultur och kollektiva lösningar. Medan folk i allmänhet vill bevara kärnfamiljen, behålla sina kristna värderingar om vad som är rätt och fel, samt slå vakt om sin nationella särart.

Vad som är kristna värderingar eller i vidare bemärkelse västerländska värderingar är förstås inte entydigt. Jesus lade en grund för sekularism och frihet och demokrati genom orden "Så ge kejsaren vad kejsaren tillhör, och Gud vad Gud tillhör." Under de 2000 år som har gått har kyrkan själv oftast glömt det där. Den förvandlade den gode Jesus' budskap om kärlek och förlåtelse till att mest handla om skuldkänslor och undertryckt sexualitet. Men det är en annan historia.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Denna mening förstår jag inte:"Den förvandlade den gode Jesus' budskap om kärlek och förlåtelse till att mest handla om skuldkänslor och undertryckt sexualitet. Men det är en annan historia."

Jag är ateist men har ALDRIG uppfattat vad Jesus sade annat än precis vad han sade - om han nu sade så - det har vi väl inga bevis för.

Vad påhittiga personer sedan lägger i hans mun kan man tro vad man vill
om och att nu dra till med sexualitet är nog litet perverst.

Marine le Pen har varit min idol i många år liksom hennes far Jean-Marie le Pen.

Hon har en otrolig svada vilket jag beundrar när vänstervridna journalister försöker sätta åt henne.

Det var vid ungefär samma tid Sverigedemokraterna började och jag har röstat på dem sedan de kom fram.inom politiken.
Vive Le Pen et Vive la France!!! et Vive SD
Elisabeth

Knute sa...

Elisabeth, det jag skrev om Jesus och kyrkan hade egentligen inget med Marine Pen att göra. Möjligtvis på det sättet att Jesus lade grunden för yttrandefrihet och demokrati. Och att kyrkorna ofta är fruktansvärt fega när det gäller att försvara vår kultur, till exempel domprosten i Köpenhamn som arbetar aktivt för det ska byggas moskéer.

http://spydet.blogspot.se/2013/10/er-domprovsten-kristen.html

Anonym sa...

Elisabeth
Jag tycker att Knute har rätt.
Det tionde budordet lyder att man inte skall ha begär efter sin nästas hustru - och detta strök Jesus under på. En man, som har ett klappande hjärta och ett uns av allvar i sitt intellekt, springer inte efter varje kjoltyg. Att vara lojal och att kunna litas på är en kristen dygd.
Det står däremot ingenting om att man inte skall få känna begär efter sin egen hustru eller efter sin egen man. Detta är naturligt för människor som älskar varandra. Ändå har dessa naturliga känslor av den katolska kyrkan förnekats så till den milda grad att man upphöjt celibatet till en dygd - och skapat en slags skenhelighet. Människor har förmåtts att tro att den katolske prästen står närmare Gud och Jesus i och med att han lever i celibat. Och att man, för att kommunicera med Gud, måste använda prästen som en mellanhand, vilket givit dem mycket makt över sinnena. Ingenting kan dock vara felaktigare. Varje människa som vill tala med Gud kan göra detta direkt - utan mellanhänder. Denna skenhelighet har också lagt grunden till all denna avskyvärda pedofili bland katolska präster och korgossar - i hemlighet. Jesus sade att allt det som viskats bakom lyckta dörrar en gång kommer att skrikas ut på alla torg. Så sant.
/SB

Anonym sa...

Kloka ord och jag ber om ursäkt att jag kanske har missförstått vad Knute och SB skriver -
och respekterar.

Men jag är glad att jag redan som barn tyckte ila om de flesta kristna och deras falskhet och gick ur sv. kyrkan redan i 18-årsåldern. Det är väl bara att läsa om den galna kvinnliga ärkebiskopen för att ni ska förstå.

Elisabeth

Knute sa...

Det är egentligen jag som borde be om ursäkt eftersom jag inte höll mig till ämnet, diskussionen om den nedriga etiketten "högerextrem" som Aftonbladet, Expo och Ärkebiskopinnan klistrar på alla och envar som inte kastar sig i stoftet för pedofetens anhängare.

"Marine Le Pen, partiledare i franska Front National, träffade i fredags Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i Sveriges riksdag. Även representanter för belgiska Vlaams Belang och österrikiska FPÖ var med.

Gustav Fridolin, språkrör i Miljöpartiet, kritiserade Jimmie Åkesson i onsdagens partiledardebatt i riksdagen för att samarbeta med de europeiska partierna, som språkröret anser har starka antisemitiska kopplingar."

Hans påstående är en ren lögn. Vilka är det som står på judarnas sida mot aggressiva muhammedaner i Frankrike, Belgien, Österrike och Sverige? Den verklige antisemiten är Israelhataren Fridolin själv, och hans parti. Bor det inte judar i Israel? Vilket riksdagsparti är det som är mest infiltrerat av judehatande islamister, och vill helt fri invandring av sådana? Jo, Miljöpartiet!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17685064.ab

http://kentekeroth.se/2013/10/19/enormt-hyckleri-och-konstig-demokratisyn-av-fridolin/

Anonym sa...

Elisabeth
Tack för att du har en sådan resonerande och reflekterande ton. Jag skulle vilja återvända lite till diskussionen om de kristna, eftersom jag tror att de blir avgörande för framtiden.
För många år sedan läste jag en vansinnigt rolig bok med titeln "Ingen tobak, inget halleluja", skriven av Erik Lundquist. Den handlade om en svensk skogsingenjör i Indonesien, som tillika blev kristen missionär tillsammans med den amerikanska 10 år äldre fröken Smith, som han gift sig med. De tillhörde "den enda rätta läran" - som alla religiösa sekter. Dråpligheterna i kulturkrockarna staplades på varandra och dessa komiska episoder passade väl mitt (på den tiden) ateistiska sinnelag. De kristna var nämligen de dummaste jag visste och förtjänade allt hån. Jag kom strax därefter att läsa Lenins lilla pamflett "Om religionen". Då förstod jag att jag, för att bli en riktigt god ateistisk agitator (vilket var min ambition) grundligt måste sätta mig in i den ateistiska litteraturen, framförallt de franska upplysningsfilosoferna. Sagt och gjort. Med denna ambition stötte jag snart på en bok av marxisten Max Baer, som i nr. 2 av en serie på 20 böcker av "Socialistiskt bibliotek", beskrev de vedermödor som de första kristna utsattes för - fullkomligt obeskrivligt vedervärdiga grymheter som pågick i flera hundra år. Mina tidigare hånfulla skratt fastnade i halsen och jag hämtade mig aldrig. Tre böcker om samma fråga med helt olika perspektiv. Om man då betänker vad kristendomen under dessa 2.000 år har åstadkommit för Västerlandet och indirekt för hela världen, på grund av dessa människors mod, så känner i alla fall jag tacksamhet. Mycket har gått snett, men man har åstadkommit mycket som har varit bra.
Jag bävar för den tid då vi inte har denna kyrka kvar. Vi är nu inne i det tidevarv som i den bibliska profetian kallas "Det Stora Avfallets" tid (från kristendomen). Och det verkar vara det vi ser mitt framför ögonen på oss. Precis som i Istanbul med Sofiakyrkan kommer de att försöka göra moskéer av våra kyrkor. Huh, vad hemskt.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.