17 oktober 2013

Ni är alla djävulens söner!

Så utropade en stenograf i USA:s Representanthus när omröstningsresultat blev känt. Hon blev omedelbart hjälpt ut.

          

The House of Representatives röstade för att godkänna ett kortsiktigt förslag vilket avslutar regeringsavstängningen och höjer skuldtaket.
Förslaget gick igenom omröstningen med 285 mot 144. Alla House Democrats röstade för lagförslaget och 87 Republicans gjorde det också. 144 Republicans röstade emot det.
Senaten hade tidigare röstat för förslaget, (81-18.)

Nu kommer Obama att skriva under och 400.000 "icke nödvändiga arbetare" återgår till jobben. Klockan tickar för en ny uppgörelse i mitten på januari och en ny diskussion om lånetaket i februari.
Den enda skillnaden vad gällde Obamacare var att man kräver inkomstverifikation från de som anmäler sig men Democrats fick i princip allt de önskade.

Inte för intet kallas Republicans för "The Stupid Party" och deras ledare, på samma sätt som Democrats, värdesätter sina egna löner och bekväma kontor mer än principer och verkliga långsiktiga lösningar.
Om Republicans verkligen menade allvar är första steget att undvika just denna typ av spel för gallerierna som de inte kan vinna. De måste hitta ett språk som når fram till den demoraliserade väljarkår som alltid är redo att svälja det  "bröd och skådespel" som Democrats serverar, utan att de någonsin förstår konsekvenserna.
Så länge Republicans inte förstår det heller, eller verkligen bryr sig, kommer de alltid att ge sig in i fel strider.

Medan jag skriver detta är den nationella skulden 16,963,909,000,000 dollar. Om vi just nu skulle sluta låna och i stället börja betala tillbaka lånen med en miljon dollar per minut - varje minut, dygnet runt, hela året och betala av kapitalbeloppet (räntan hanteras som en separat kostnad) - gissa hur lång tid det skulle ta.

Mer än 32 år!

Det är mer än en generation. Så många år sedan var det som Diana Spencer gifte sig med Prins Charles… The Space Shuttle hade just genomfört sitt första uppdrag… Reagan skadades i ett mordförsök och likaså påven John Paul II…..

Vi kan helt enkelt inte fortsätta så här.

1 Kommentarer:

Steve sa...

’Riksbankens' St Louis-avdelning har ett diagram över statsskulden sedan 1965.
. Från 2007 hade Demokraterna majoritet i kongressen, både Huset och Senaten. (Idag har Republikanerna kontroll över Huset.)
. I valet nov 2008 segrade Obama. Sedan jan 2009 har han som bekant varit president.
. Här finns ett lite tydligare diagram för åren fr.o.m. 2004.
. Sveriges statsskuld är c:a 38% av BNP. (Wikipedia: Statsskuld) Tack, Göran Persson!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.