05 oktober 2013

"Så snart våra föräldrar landade i Kastrup, var det som om deras roll som föräldrar upphörde"

"Samtidigt som vuxna män kan recitera hela Koranen, går till moskén varje dag och spelar heliga, har de inga kval i samband med att fuska och bedra systemet - särskilt när det gäller att få förtidspension. Den sociala ruttenheten är genomgripande.

Danmarks värsta arabiska slumområde Vollsmose
Försök att titta på hur många unga och friska pojkar i danska ghetton som kan lyfta 100 kg järn med sträckta armar i gymmet och samtidigt tilldelas förtidspension eftersom de inte är ägnade för arbetsmarknaden. Förtidspension är just vad man strävar efter, och firar när man får den.

Om du aldrig har lärt dig vad som är rätt eller fel hemifrån, är det svårt att fatta rätt beslut som ung. Om dina föräldrar bara uppfostrar dig med misshandel och korancitat och aldrig med djupa samtal, så det är svårt att vara förberedd för vad samhället har att erbjuda dig. Det är inte systemets fel att vi barn hoppade av skolan och blev kriminella. Skulden har våra föräldrar," säger Yahya Hassan (18) som denna månad debuterar med en diktsamling. En av dikterna inleds med orden "Fem barn på rad och en far med en käpp."


Från Politiken via HRS, Hodja, Urias
Bild: Den Korte Avis via Jihad i Malmö

2 Kommentarer:

Knute sa...

Butiksägare lät publicera övervakningsvideo - fick hårdare straff än tjuvarna som plundrande hans butik.

Endnu en absurd historie fra Cirkus Danmark.

http://www.uriasposten.net/archives/51945

Knute sa...

Diktare får dödshot

Yahya Hassan er blevet truet på livet, efter at han har kritiseret flere generationer med anden etnisk baggrund end dansk.

http://hodja.wordpress.com/2013/10/08/digter-far-dodstrusler-efter-deadline-optraeden/

http://www.uriasposten.net/archives/51968

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.