03 oktober 2013

Trygghet

Psykiatern David Eberhard föreläste för poliser och anställda i Landskrona kommun, temat var omotiverad rädsla. En kommentar i tidningen:

"Så det är alltså så här man jobbar brottsförebyggande i Landskrona. Marginalisera det som folk känner obehagligt och otryggt genom att säga att det inte är så farligt egentligen. Kanske polis, kommun och andra ansvariga myndigheter skulle ta och göra sitt jobb istället för att nonchalera den otrygghet som finns."

Men Eberhard menar förstås inte att alla rädslor är obefogade. Det råkar bara vara hans specialitet att förklara varför fler människor än någonsin är otrygga för inbillade faror. Orsaken skulle vara att livet blivit tryggare än någonsin förut. Jag förmodar att man kan tolka det som att människor har ett konstant behov av att oroa sig för något. Har man inga bekymmer får man uppfinna några, till exempel att det är farligt att äta för mycket potatischips.

Trygghetsnarkomanin är socialstatens fel. Medborgarna ska överbeskyddas. Kränkta muslimer ska få skadestånd. Men då borde rimligen den som ska betala skadeståndet också beskyddas, till exempel en hårfrisörska som vägrar att anställa en muslima av rädsla för att slöjan skulle skrämma bort kunderna. Det är en ond cirkel, anställer hon musliman går hon i konkurs, anställer hon henne inte, då går hon i alla fall i konkurs på grund av skadeståndet. Det är otryggt, den trygghetsnarkomaniska staten har bitit sig själv i svansen.

Stämmer det att livet blivit tryggare? Kanske fram till 11 september 2001. Den muslimska massinvandringen har minskat tryggheten betydligt. Eberhard försöker vifta bort terrorismen som ett hjärnspöke. Det verkar som om han lever kvar i det glada 90-talet. Eller har jag missuppfattat honom? Förmodligen är han inte så förtvivlat politiskt korrekt som det verkar av artikeln i überkorrekta Helsingborgs Dagblad.

Rädslan för demografiska förändringar och inte minst islam beror på något verkligt, den är inte en "fobi". Däremot är klimatångest ett uppenbart fall för psykiatrin. Inte förrän en ny istid är på gång behöver folk oroa sig. Att koldioxid skulle göra klimatet varmare är ett påhitt. Det enda som hänt är att koldioxidskatter gjort folk fattigare, hundratals miljarder kronor fattigare.

5 Kommentarer:

Knute sa...

Tusentals syrier har anlänt till Italien med båt under de senaste veckorna. Idag förliste en flyktingbåt med 500 människor utanför den italienska ön Lampedusa. Minst 94 personer rapporteras ha omkommit. Asylmagneten Sverige är inte utan skuld till olyckan.

Ingen tvekan om att italienarna håller upp skyltar som hänvisar båtflyktingarna till det förlovade landet, där permanent uppehållstillstånd erbjuds alla som tar sig dit. Vänta bara tills EU-kommissarie Cecilia Malmström får sin vilja att man kan söka asyl från Kairo eller Amman, för att slippa betala 100.000 till en flyktingsmugglare. Då blir det trängsel på Öresundsbron.

För närvarande anländer 2000 asylsökare i veckan till Sverige. Inom en snar framtid lär det komma 2000 per dag, eftersom 2,5 miljoner syrier har lämnat sitt land, och i hela världen är det bara det svenska Migrationsverket som reservationslöst välkomnar dem. Bostadsbristen börjar bli akut.

Knute sa...

A Call for Banning the Word “Islamophobia”

Well-founded fear, mistrust, or hatred of Islam does not constitute Islamophobia. Millions of non-Muslims have very real reasons to fear Islam and Muslim violence, and cannot reasonably be described as “Islamophobes”.

http://gatesofvienna.net/2013/09/a-call-for-banning-the-word-islamophobia/

Knute sa...

Det verkliga syftet med begreppet “islamofobi” är att stänga ner samtal som är fientliga till islam. Islams stamtavla är smutsig bortom all beskrivning, det är dyrkan och efterliknande av en inbilsk ökenbandit som lämnade ett arv av våldtäkt, plundring och massmord efter sig. Islam har något att dölja, och att använda “islamofobi” på ett liknande sätt som “anti-semitism” passar islams intressen väl.

http://libertygb.org.uk/v1/index.php/news-libertygb/6087-oh-what-a-tangled-web

Knute sa...

Förföljelsen och massutrotningen av kristna sker under största möjliga tystnad. Hur är det möjligt? Journalisterna ligger lågt. Det är flimrande kortfattad punktrapportering, dagsländor som aldrig följs upp. Ingen analys, ingen historik. Massakern i Nairobi följs i SR Studio Ett upp av den nye Afrikakorrespondenten Richard Myrenberg. Han väljer att belysa hur synd det är om somalierna i Nairobi efter somaliska al-Shabaabs attentat mot kristna. Det är de som är de verkliga offren, ska vi förstå. De är fattiga, har det svårt och fruktar hämnd. “Islam är en fredlig religion” säger en somalisk muslim i inslaget. Myrenberg har inga invändningar mot påståendet.

I Sverige är det sanktionerat av politikerna att böneutrop får ylas ut från moskén i Fittja.

http://snaphanen.dk/2013/10/05/sondagskronika-den-tysta-forintelsen/

Knute sa...

Områden där Sverige har mycket att lära av andra länder:

Arbetsmarknad - Nederländerna
Forskning - Frankrike
Försvar - Schweiz
Invandring - Danmark
Järnväg - Schweiz
Kultur - Estland
Lärlingsutbildning - Tyskland
Polis - Finland
Sjukvård - Frankrike
Skola - Finland

http://missionxp.webblogg.se/2013/october/den-svenska-modellen-sverige-behover-benchmarking-2.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.