13 oktober 2013

USA är nu en polisstat


Här är bara ett exempel på vad som händer över hela landet.

Preston, Idaho är en liten stad med ungefär 5000 invånare. Det förekommer så liten brottslighet där och man inte ens skulle behöva de 6 poliser som är anställda. Ändå anses det att man har behov av denna typ av pansarfordon.

Fordonen kallas Mine Resistant Ambush Protected Vehicle (MRAP) och Homeland Security köpte mer än 2700 för att använda i Irak och Afghanistan med nu skickas de ut till polisdistrikt runtom i landet.
Hundratals polischefer och sheriffer över hela landet har ansökt om att få fordonen och insisterar på att de uppfyller tidigare okända behov, som inte blir uppenbara förrän Pentagon gjorde krigs-stridsfordonen tillgängliga.

Problemet är att när polisen får tillgång till exotiska instrument för att trycka ner människor, kommer de att hitta en anledning att använda dem. Detta illustreras av hur enkelt det var att introducera Taser. Man presenterade det som ett alternativ till skjutvapen och dödligt våld, men det har i stället blivit ett redskap för smärta och tortyr och används för att pacificera de personer som på något sätt gäckar den uniformerade personalen deras fullständiga dominans.

Det är verkligen skrämmande.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Preston, Idaho kanske inte behöver dessa fordon, men polisen i Malmö och Husby...

Ann-Marie sa...

Man kan ju undra vad polisen i Preston, ID kan tänkas göra med ett dylikt fordon.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.