06 oktober 2013

Vi lever i en underlig värld

        

Stängningen av vissa delar av USAs regering avslöjar att Amerikas ledarskap har utvecklats till en verklig såpopera. Som jag skrivit tidigare är det inte ovanligt med nedstängningar, som ett led i den politiska fighten. Populär mytologi till trots är Democrats mycket mer benägna än Republicans att gå till denna ytterlighet. Av de 17 gånger som  regeringen har stängts, kontrollerade Democrats The House under 15 av dessa gånger och de styrde i båda kamrarna av kongressen under 8 av dem.

Det unika är att det här är första gången som en president och en ledare från majoritetspartiet absolut vägrat att förhandla. I själva verket har president Obama hållit sig fullständigt borta med undantag av några anfall av explosiv retorik riktad mot "radikala republikaner" och Tea Party. Både president Reagan och president Clinton såg förhandlingar som en del av jobbet.

Enligt the House Committee on Natural Resources, har Obama-administrationen tagit det ovanliga steget att stänga de mest populära turist-minnesmärkena i landets huvudstad, inklusive World War II Memorial, Martin Luther King Jr Memorial och National Mall. Andra, mindre besökta platser, har lämnats öppna, men parkvakter har fått order om att göra det så besvärligt som möjligt för allmänheten.
Det kallas för Washington Monument Syndrome när de mest populära turistmålen stängs i hopp om att folk ska pressa politiker att öppna dem igen.

        

Man har också stängt 1,100 kvadratmiles av Florida Bay.
Fiske-och-sightseeingbåtar förbjuds och det går åt mer personal och resurser att stänga oceanen än att hålla Biscayne National Park öppen.
Media, som enbart är en förlängning av Democrats, skyller naturligtvis på Republicans, men faktum är att det republican-kontrollerade representanthuset röstade ja till alla pengar som krävs för att hålla alla statliga verksamheter igång - förutom ObamaCare.
Senaten, med Harry Reid i spetsen, valde att inte rösta och auktorisera pengarna, eftersom förslaget inte medgav pengar för ObamaCare.

        

Den största lögnen i allt detta är att man säger att regeringen inte kommer att kunna betala vad man är skyldig när det gäller statsskulden. 
IRS samlar fortfarande in skatter under regerings-avstängningen, (men skickar inte ut skatteåterbäring) - och de har slutat lyda order vad gäller en stämning där de ska överlämna handlingar till medlemmar av kongressen som undersöker IRSs förföljelse av tea party-grupper.

Skattepengar kommer hela tiden in i statskassan under stoppet och de överstiger stort den ränta som ska betalas på statsskulden.
Om ett par veckor kommer diskussionen upp igen om lånetaket återigen ska höjas och även om det inte lyfts, innebär det enbart att regeringen stoppas från att dra på oss nya skulder.
Men man kan fortfarande betala räntan på befintliga skulder.

3 Kommentarer:

Knute sa...

- Mr President, is it true that the teleprompter operators were declared non-essential and laid off during the shutdown? Mr President...? Hello...?

http://hodja.wordpress.com/2013/10/06/hvem-var-det-egentlig-der-valgte-at-lukke-den-amerikanske-administration-ned/

Anonym sa...

Heja Obama, du blir mer och mer en president i republikanernas smak. Håll de offentliga parasiterna borta från lyxtillvaron i Washington. Det är ju bara tragiskt att amerikanarna inte kan välja Dig för ytterligare en period. Grovsaneringen Du gör bland de offentliganställda är guld värt för Amerika. "Keep the Government shut". Hurray!
En utmärkt uppgift för Obama när den jobbiga presidentperioden är slut vore att komma till Sverige och rensa ut bland våra parasiter, kanske värt ekonomipriset socialisterna instiftade till Alfred Nobels minne. Dubbelpristagaren Obama, det ni blir oslagbart och svenskar i gemen är mycket mer samarbetsvilliga än frihetsälskande amerikaner!
SU

Ann-Marie sa...

Typiskt småaktigt av Obamaadministrationen att ge sig på saker som dom egentligen inte har med att göra. Han är en patetisk varelse. Den enda trösten är att karma kommer alltid att bita folk som bär sig illa åt i r-ven. Förr eller senare......

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.