15 oktober 2013

Vi lever i intressanta tider

 

I fredags skakades hela USA, sedan det rapporterats att Electronic Benefits Transfer System (EBT= matkuponger) drabbats av ett datorfel. Det blev närmast panik bland den bäst beväpnade civilbefolkningen i världen.  Naturligtvis skyllde man det på "krångel" med datorer, men det skulle inte förvåna mig om det var ett test för att utröna  hur detta senaste fiasko påverkar ett land som har vant sig vid att suga på regerings-nappen.

Under de senaste fem åren har det visat sig att Amerika kan överleva trots att det finansiella systemet kollapsar - trots en stadigt försämrad levnadsstandard, sämre löner, noll-ränta, stigande priser på mat, energi, hyra, undervisning och mycket annat, så länge välfärdsstaten fungerar för 48 miljoner amerikaner som lever i fattigdom och som påstår att de överlever endast tack vare matkuponger. Det är den enda företeelse under Obama som nått rekordnivå förutom statsskulden förstås.

Med 48 miljoner familjer nu beroende av matkupongprogram, kan systemet inte tolerera digitala misslyckanden särskilt länge.

De som är beroende, förutsätter att programmen är permanenta. De utgår ifrån att flödet av pengar inte kan upphöra. Det är uppenbart att det federala välfärdssystemet inte kan tillhandahålla denna mängd av pengar på obestämd tid, utan vissa människor kommer att bli avskurna. Den stora politiska frågan kommer att bli: Vilken grupp av väljare kommer att nekas bidrag?

Det ryktas nu att EBT-korten kommer att göras ogiltiga den 1 november och de som drabbas värst lever i innerstäderna. Reaktionen till "datorfelet" i fredags visar att ytterligare en avstängning kommer att leda till våld och upplopp, vilket ger Obama en perfekt anledning att införa "martial law" (krigslagar) så att han kan genomdriva sitt socialistiska sjukvårdsprogram och tvinga fram en höjning av lånetaket. Jag är helt övertygad om att det är planen.


          

Upploppen kommer att bli värst i innerstäderna och där är det också enkelt att blockera in och utfarter till gatorna - speciellt om man har fordon som de jag skrivit om tidigare.

Innerstadsbefolkningen röstar inte heller i samma antal som pensionärer. 
Medelklassen är mindre tolerant - gamlingar orsakar inte så många problem och de är dessutom beroende av medelklassfamiljer, eftersom de inte tolererar nedskärningar -  de måste ju fylla hålen.

 Här är kongressledamoten Sheila Jackson Lee, som föreslår martial law för att avsluta "stängningen av regeringen" och därigenom bevara det SOCIALISTISKA  RECEPTET  FÖR AMERIKA ... OBAMACARE!


          

1 Kommentarer:

Berit sa...

Håll ett öga på aktiemarknaden i dag!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.