27 november 2013

Annorlunda kalkon till Helgen

De flesta av oss ser Thanksgiving som en tid för vänner, familj och reflektion. Vi samlas, vi njuter av varandras sällskap, och vi äter kalkon. Det är en hyllning till familjen, god mat och tacksamhet.

BarackObama.com, Obamas egen hemsida uppmuntrar familjer att samtala runt middagsbordet - inte för att uttrycka vad de är tacksamma för, utan för att tala om Obamacare.

Hemsidan säger: "Den här helgen har miljontals amerikaner en chans att få bra, prisvärd sjukförsäkring-  många för första gången. Om du har familjemedlemmar som är oförsäkrade, kan du hjälpa dem att hitta täckning som fungerar för dem. Det kanske inte alltid verkar så, men din familj lyssnar på dig. Så prata om det."

Amerikas president uppmanar oss att bombardera våra gäster med undervisning om Obamacare.

Sidan ger råd om hur vi ska planera vår presentation - avge ett löfte om att vi ska prata om det - och  hur man startar konversationen. Vi kan organisera en plats i vårt hem där vi i lugn och ro kan tala om alla möjligheter.

Familjemedlemmarna måste ta med uppgifter om nuvarande försäkring, personnummer, inkomst och också om arbetsgivare. Låter det inte kul!
Alla människor älskar att tala om hur mycket de har i lön. Med lite tur kommer de att börja gräla långt innan de kommer till vårt hus.

"Låt oss inte vänta tills vi sitter runt bordet" - starta tidigt föreslår Obama - redan när de kommer in genom dörren.
 Man kan också skicka efter detaljerad information om vad man ska säga.

Börja med att fråga: "Har du tänkt på att registrera dig för sjukförsäkring på den nya websidan?
     Erbjud dig att gå igenom det med dem: "Skulle du vilja ta dig lite tid med mig för att anmäla dig just nu?"
     Be dem att göra en plan, och lova att anmäla sig: "När planerar du på att registrera dig?"
     Glöm inte att följa upp: "Har du registrerat dig än?"

Om någon tittar lite för djupt i vinglaset,  ta tillfället i akt och tala om hur viktigt det är att ha försäkring om man får skrumplever.
Allt detta förutsätter naturligtvis att websidan fungerar, åtminstone till de 80% som Obama lovade.

Om inte, har han fortfarande möjlighet att förstöra julen också.
--------

Tillägg:
Joan Nelson beslöt att följa Obamas råd och tala med familjen om sjukvårdsförsäkring. Hon fick dem alla att samlas runt soffan genom att säga att det var för att ta ett foto på dem alla.
Så här blev det.1 Kommentarer:

Steve sa...

GQ (Gentlemen’s Quarterly), ett blad för den 'metro-sexuella [trendiga] eliten’, listar ”The 25 Least Influential People of 2013”. Etta är den Dennis Rodman som besökt Nordkorea’s Kim Jong-un två gånger i år. (Who cares?)
- Men som nr 17 har man presidenten! Mr. Obama!
- Förklaring: ”This was a bad year for impotent megalomaniacs. Han kan skylla på republikanerna i kongressen hur mycket han vill, och klara sig undan, för republikanerna i kongressen är värst! Men faktum kvarstår att under större delen av den här mannens tid har jag sett dåliga ting hända, och sedan fått ett djupt anförande om hur vi måste se till att dåliga ting aldrig händer igen, och sedan sett hur ingenting blir gjort. Nästa val vill jag att Nate Silver analyserar, och så säger vem jag ska rösta på, så att jag inte lägger min röst på en vältalig hatthylla.”
Christian Post, 27 nov, ger kanske en bättre översikt än GQ själva.
GQ, november 2013, The 25 Least Influential People of 2013. Helgläsning; kanske lika nyttigt som Obama-kalkon...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.