02 november 2013

Bara Sex Personer!

Under mer än en månads tid har Obama-administrationen sagt att miljontals amerikaner besöker den nya hemsidan för sjukförsäkringen, trots alla dess problem.
Men ingen i förvaltningen har varit villig att upplysa oss om hur många som har köpt försäkring och CBS News tror att  detta kan bero på att det var så få.
Webbplatsen lanserades på en tisdag och regeringen meddelade att man hade 4,7 miljoner besök under de första 24 timmarna. Men vid ett möte på onsdagsmorgonen avslöjades att bara sex hade anmält sig.

På onsdag eftermiddag, sade man att det var "cirka 100" och på kvällen  var det 248 inskrivningar för hela landet.

 Den överväldigande majoriteten av dessa (-90 procent, faktiskt) -registrerade sig för Medicaid som redan har problem.

ObamaCare skulle ju bli räddaren för alla de som inte hade sjukförsäkring .
Faktum är att försäkringsbolag har redan sagt upp många kunder, vilket fått till följd att ännu fler är oförsäkrade nu än tidigare.  Obamas plan är att nationalisera vården och tvinga in oss i ett system där Staten är den enda leverantören.

Det är säkert ingen tillfällighet att hemsidan har kraschat från dag ett och så få har registrerat sig.  För att få en offert måste man lämna all personlig information, inklusive bankkontot.  Om regeringen inte ens kan få en webbplats att fungera hur i fridens namn ska vi kunna tro att de kan skydda vårt privatliv eller ens ge korrekt sjukvård till alla ?

Varenda en av oss kommer att påverkas negativt på grund av alla dumbommar som föll för lögnerna och röstade på Obama - dessutom TVÅ GÅNGER ! Det är ett faktum att vår försäkring kommer att bli mycket dyrare och många människor kommer inte att ha råd med ens de billigaste alternativen. Det är planerat så.


Kommentar från Steve:
Vita Huset igår: ”Inget försäkringsbolag ska någonsin kunna neka dig försäkring eller säga upp dig som kund helt och hållet. Den tiden är slut! President Obama om Obamacare.
National Review visar vad Vita Huset skriver på Twitter den 1 nov. I går.
- Fascinerande!
- Cirka 15 miljoner amerikaner har avtal på individuella marknaden (inte via arbetet). De gäller ett år; sedan skrivs nytt avtal. Mellan 50% och 75% av dem kommer inte att förlängas framöver - Obama-care kräver mer! Så säger
Washington Post, 29 oktober.
- Som sagt, rätt fascinerande, det här! Hur långt ner kan O. gå?
- (Och i arbetsplats-avtalen som kommer nästa år? Det krävs (t.ex.) ”maternity care” även för herrar, framöver?)

18 Kommentarer:

Christer sa...

Det är väl det här som kallas för DOA - Dead On Arrival

Steve sa...

Juni 2010 beräknade Obama-regeringen att (troligast) 51% av ”arbetsgivar-försäkringarna” om sjukförsäkring skulle ha avslutats år 2013. De flesta amerikaner med arbetsgivar-försäkring skulle alltså förlora den.
- För individuella försäkringar räknade man med att mer än 40% (men högst 67%) skulle avslutas (förlora sin ”grandfather status,” sin rätt att fortsätta gälla).
- Republikanerna lade då (sep 2010) fram en resolution att de amerikaner som ville ha kvar sin sjukförsäkring skulle ha rätt till det.
- Men alla Demokrater i senaten (som bestämmer lagarna) röstade mot detta lagförslag, den 29 sep 2010.
Förslaget gick alltså inte igenom.
- Detta har inte hindrat Mr O. att gång på gång försäkra att ”om du vill behålla din försäkring, får du göra det”.
- Varför skulle han inte göra det? 48% av amerikanerna tycker ju lik f-b-t idag att han gör ett bra jobb. TV säger ju det.
(Rasmussen) idag 2 nov.)

Steve sa...

AP skriver om hur vanliga amerikaner drabbas av Obamacare. Ja, av Affordable Care Act, alltså. Än så länge gäller det de individuella försäkringsavtalen. För de som försäkras via arbetsgivaren börjar svårigheterna först nästa år.
- AP, alltså. Såg detta i Drudgereport.com .
- [Obama gav för resten i fredags order att vi måste förbereda oss inför den Globala Upphett(s)ning vi står inför...
Washington Times, 1 nov.]

Steve sa...

Svenska medias behandling av Obamacare är nog så intressant. Har du läst något om ”reformen”? Inte så sannolikt väl.
- Google News-ar man på Obamacare och ser man att ”Obamacare inger hopp hos hemlösa”, SvD 6 okt. ”Republikanerna kan backa från kampen mot Obamacare”, SvD 9 okt. ”Inkörningsproblem för Obamacare”, SvD 19 okt. ”Tuff start för president Obamas prestigeprojekt”, DN 31 okt. [Märkligt, har inte sett DN annars på Google News!]
- Men i stort sett vet svenskar ingenting om det här. ”Du vet - USA berör oss så lite! Vi vet ju att presidenten är en bra man, så vi litar på honom!” Och på murvlarna.

Knute sa...

Att DN inte syns på Google News beror på att tidningen medvetet försenar sina nyheter. Först ska man hitta en klatschig folkuppfostrande rubrik och sen ska innehållet friseras och vinklas.

Steve sa...

En man i North Carolina kom omsider in på HealthCare.gov, och hoppades få försäkrings-alternativ av dem.
- I stället fick han två brev från HealthCare, till två andra personer i South Carolina, om deras försäkringar.
- Det ena brevet var till en advokat i Elgin, SC. Denne hade inte sett sitt brev tidigare. Det var daterat 8 oktober, men han fick det nu ”eftersänt”, så att det nådde honom 1 november.
- Advokaten tänkte ringa upp HealthCare.gov, men satt en timme och väntade i telefon. Sedan gav han upp.
- Om ett doktors receptionist talar för högt om personlig information, då är det ett lagbrott. Men om HealthCare inte kan hålla ordning på sin information, då... Ja, då är det väl Obamacare? Progressiva USA av idag?
- Heritage.org (konservativ tankesmedja) skriver om detta den 2 november.

Steve sa...

Kongressens underrättelse-kommittéer’s ordförande har båda sagt att Healthcare.gov bör tas ner, av säkerhetsskäl. Dianne Feinstein, Demokrat, leder i Senaten, Mike Rogers, Republikan, i Huset.
National Review ”Unsafe at any Web Speed”
- Healthcare.gov har så att säga data från folkbokföringen, skatteväsendet och ”socialstyrelsen” (hälsovården). Det finns mycket där!

- MyFoxNY.com: Själva sajten var helt offline för ”omfattande reparationer” nyss -- från 21 på lördagen till 09 på söndagen.

- De anställda är inte särskilt kunniga eller utbildade, och man har inte kollat deras bakgrund. Det dröjer inte länge förrän några av dem insett ”möjligheterna”.
- Sedan har man vanliga hackers att försöka gardera sig mot.
- Och så ryssar och kineser och... ja, tänk själv.

Steve sa...

Oregon’s ’Healthcare exchange’ sattes ihop och testades med Internet Explorer. Att komma in med Firefox eller något annat -- nej, det håller inte. Och ’grattis, Mac-användare’!
BuzzFeed 1 nov.
- Sajten, ”Cover Oregon”, säger förstås att ”vi har gjort det lätt för folk att jämföra och ansluta sig till någon försäkringsplan som passar deras behov och budget”.
CoverOregon
- Ännu den 24 oktober hade man lustigt nog inte sett någon som tecknat sig för försäkring.
The Oregonian.
- Man märker att det är verkliga dataexperter som sköter jobbet!

Steve sa...

En liten reklamsång för ungdomen (dom som ska betala det hela!) om Oregon Care finns här - ”We fly with our own wings -- We are free to be healthy!” (Titeln är, påpekar en kommentator, en liten omändring av delstatens motto, ”Hon flyger med egna vingar”.)
Youtube ”Cover Oregon”

Steve sa...

Om Obamacare intresserar dig, finns det en ”slideshow” här [29 bilder] om det hela. Seriöst? Nej -- och ja!
http://www.nationalreview.com/slideshows/363001

Anonym sa...

Steve
Och dessa dataexperter har fått 634 miljoner dollar för att göra en websida som inte fungerar och inte ens fungerar efter flera veckor. Det är väl på löpande räkning och Obama lär väl snart vara uppe i en kostnad på en miljard dollar - för en sida som kanske fortfarande inte fungerar.
Men det är ju så här hela hans administration fungerar. De kan ingenting - annat än att ljuga och manipulera. Och äntligen har vi nu fått någonting där inkompetensen blir helt synlig.
Igår på FoxNews gick en ObamaCare-medarbetare ut för att skydda Obama (säkert på order): "Obama kan inte lastas för detta". Nej kan inte lastas för någonting. Han är ju bara en fjant, som spelar president.
/SB

Ann-Marie sa...

Global uppvärming är ju på tillbakagång enligt en del. Global warming 'pause' may last for 20 more years, says new research http://dailym.ai/16w88wt via @DailyMailUS
Men berätta inte det för Al Gore för allt i världen!

Steve sa...

’Fattigas’ sjukvård betalas i USA via Medicaid. Drygt 50 miljoner finns med där. (Det är de som räknas när ni får veta [i svenne-media] att -- 50 miljoner amerikaner (!) saknar sjukförsäkring.)
- I Illinois ville man kolla upp det här lite, förra året. Tills nu har man granskat 712 tusen som hade Medicaid. Och man fann först att 357 tusen (50%) inte borde fått något. Men nu ger man i alla fall siffran att omkring en fjärdedel inte var berättigade till bidrag.
- 176 tusen Illinois-bor har hittills tagits bort från Medicaid-programmet.
- - KMOV St Louis MO rapporterade 4 nov.

Anonym sa...

Steve
Du har rätt. Och ingenting av detta nämns i rapporter om amerikansk sjukvård av våra utländska korrespondenter. Antingen är de helt okunniga om detta (skulle inte förvåna mig) eller också ljuger de medvetet (skulle inte heller förvåna mig). Men när jag under några år arbetade på ett stort amerikanskt universitetssjukhus, noterade jag att den stora merparten av dem vi opererade (barn med svåra hjärtmissbildningar) var från fattiga mexikanska familjer. Jag undrade då hur de kunde ha råd med detta, eftersom hela uppställningen (doktorer, sköterskor, lokaler, apparater, mediciner, eftervård etc.) var mycket kostsam. Och fick till svar: Nej, detta är gratis, det står regeringen för (=Medicaid). Det hade jag faktiskt ingen aning om - indoktrinerad som jag var av svensk press om den "överlägsna" svenska sjukvården.

Steve sa...

Mest läst på RealClearPolitics just nu är Peggy Noonan’s ”Obama’s Catastrophic Victory” från Wall Street Journal igår 4/11, om Obamacare. Icke ointressant för en svensk heller. RCP listar (på en rad!) amerikanska debattartiklar i media, både vänster (NY Times t.ex.) och höger (Washington Times kanske). Realclearpolitics.com heter man.
- Länken till Noonan’s WSJ-artikel finns
här.

Steve sa...

Vita Huset har en websajt: ”Quality, Affordable Health Care for All Americans”: ”If You Like the Insurance You Have, Keep It: Nothing in the proposal forces anyone to change the insurance they have. Period.” Fortsätt till ”More Choices, Greater Competition.”
- Ja, det är det här som kallas Obama-care...
- Whitehouse: Keep it, läst den 6 nov kl 22:50.

Steve sa...

Vita Huset lät 2009 lägga ut videon ”The Truth About Health Care Insurance Reform” (3:01). Linda Douglass, reklamchef för Vita Husets ”Health Reform Office”, bemöter lögner om Obama-care: 'Som presidenten själv säger kan ni amerikaner behålla eran försäkring oförändrad om ni skulle vilja det! Se själv här när han talar! Se hur det verkligen ligger till!'
- Ni bör kanske skynda på att se den här Youtuben! Det finns en inte helt obetydlig risk att den försvinner inom kort! Och då vet ni inte hur bra Obama-care skulle bli!
- Youtube, ”Sanningen om Obamacare”

Steve sa...

Topp-ordet i engelskan för 2013 är ’404’, säger Global Language Monitor. 404 ?? Ja, koden i Internet för ’failure’, misslyckande.
- Nummer 2 är ’fail’...
- Vaddå ’misslyckats’? Kan någon murvel eller så förklara för oss?
Länk här.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.