08 november 2013

Båt för alla

            

Den amerikanska regeringen har just antagit en ny lag med titeln "The Affordable Boat Act" som tillkännager att varje medborgare måste köpa en ny båt före april 2014. Dessa "prisvärda" båtar kommer att kosta i genomsnitt $ 54.000 - $ 155.000. Det inkluderar inte skatter, trailers, bogseringsavgifter, tillståndsgivning och registreringsavgifter, bränsle, bryggplats och uppställning, underhåll och reparationskostnader.

Denna lag har gått igenom eftersom bara rika och ekonomiskt ansvarsfulla människor har hittills kunnat köpa båtar. Denna nya lag garanterar att varje amerikan kan nu äga en "prisvärd" båt, eftersom alla har "rätt" till en ny båt. Om du köper din båt före årets slut, kommer du att få fyra "fria" flytvästar (inkluderar inte månatliga användningsavgifter).

För att se till att alla kan köpa en båt, kommer kostnaden att öka med i genomsnitt 250-400 % per år. På så sätt kommer rika människor att betala mer för något som andra människor inte vill eller inte har råd att underhålla. Men för att vara rättvis , måste de människor som inte har råd att underhålla sin båt regelbundet betala böter och barn (under 26 år) kan använda sina föräldrars båt(ar) för fester tills de fyller 27, då de måste köpa sin egen båt .

Om du redan har en båt, kan du behålla den (skojar bara, nej det kan du inte). Om du inte vill eller inte behöver en båt, är du ändå skyldig att köpa en. Om du vägrar att köpa båt eller inte har råd med en, kommer du regelbundet att få böta $ 800 tills du köper en, annars hamnar du i fängelse. Om du inte kan (eller inte vill) köpa en båt från ett privat företag, kan du köpa en från den amerikanska regeringen i det "prisvärda båtutbytet". En sådan båt kommer att ha det nödvändigaste (skrov, åror eller paddlar) och kommer bara att kosta "något mer" än en liknande båt som köpts från ett privat företag. Eftersom dina skattepengar subventionerar inköp av en båt från den amerikanska regeringens "prisvärda båtutbyte", kommer det att se ut som du gjort en bra affär.

Underlåtenhet att använda båten kommer också att resultera i böter. Människor som lever i öknen, getton, stadskärnor, eller områden utan tillgång till sjöar är inte undantagna. Varken ålder, sjösjuka, erfarenhet, kunskap, eller ointresse är godtagbara ursäkter för att inte använda båten.

En statlig båtstyrelse (som inte vet skillnaden mellan babord, styrbord, eller aktern på en båt) kommer att bestämma allt, även när, var, hur ofta och i vilka syften du kan använda din båt, tillsammans med hur många människor som kan finnas ombord. Styrelsen kommer också att avgöra vem som är för gammal eller inte frisk nog att använda en båt och kommer att besluta om din båt fortfarande är i acceptabelt skick eller om du måste köpa extra tillbehör (som en kompass för $ 500) eller en nyare och dyrare båt.

De som har råd med lustjakter kommer att bli tvungna att göra det ... det är bara rättvist. Regeringen kommer också att bestämma namnet för varje båt. Underlåtenhet att följa dessa regler kommer att resultera i böter och eventuellt fängelse.

Statstjänstemän och deras familjer är undantagna från denna nya lag. Om de vill ha en båt, kan de och deras familjer få båtar gratis på bekostnad av skattebetalarna. Fackföreningar, bankirer och storföretag med speciell politisk tillhörighet ($ $ $) är också undantagna.

Från en anonym e-post som går som en löpeld på nätet

20 Kommentarer:

Knute sa...

Frågan är bara om detta någonsin kan göras ogjort.

Med sin "prisvärda" sjukvårdslag (Affordable Care Act), som "bara" fyller 2.500 sidor, har Obama gjort det omöjligt för tusentals, snart miljontals amerikaner att behålla sin individuella eller av arbetsgivare subventionerade gruppsjukförsäkring; han har lamslagit amerikansk innovativ läkarinsats med en mycket destruktiv skatt på medicintekniska produkter, och han är orsak till att hundratusentals arbetare förlorar sina heltidsjobb på grund av att Obamacare påtvingats arbetsgivarna.

http://synopsis-olsen.blogspot.se/2013/11/mest-sakdevoldende-prsident-nogensinde.html

http://www.wnd.com/2013/10/the-president-who-has-done-the-most-damage/

Steve sa...

”Uh-oh: Techies are finding new problems with HealthCare.gov”. Washington Post 7 nov om hur experterna försöker fixa Obamacare, dataprogrammet alltså.
- 25 okt skrev man om de planer som fanns. En grafik där visade problemen, och hur man tänkte lösa dem (till 30 nov). Svårast var när någon försökte enrollera sig; försäkringsplanerna kom ut felaktiga.
- Nu ser man att när man rättat fel, så kommer nya (hittills okända) upp.
Washington Post, 25 okt, Planerna då

Washington Post, 7 nov, Nya problem kommer fram

The Hill, 7 nov, Nya problem ’downstream’

Steve sa...

Svennar vet i stort sett ingenting om Obamacare-problemen. (Googla på ’Obamacare och’.) Men i lördags hade faktiskt SverigesRadio.se en stump om detta: ”Fortsatta problem kring Obamacare”.
”Kanske åtta miljoner amerikaner måste byta [försäkring] fast de inte vill.”
-- Vad som står på spel idag är de individuella försäkringarna. Drygt 15 miljoner totalt.
Vad som kommer nästa år är den verkligt stora gruppen - de som har försäkring genom arbetet.
Då...!
Man ser att TV har ett hårt grepp om ”folks” kunskaper. Och papperstidningarna...! Jag går de flesta dagar upp på biblioteket, och läser DN eller SvD. Det är helt förbluffande hur lite de får med!
(SvD har ”kulturnyheter” från mittuppslaget och framåt...! Ack. Vad bryr jag mig om film-recensioner, t.ex.)

Steve sa...

Överst på Drudgeport.com nu:
”Video Shock: O’Keefe reveals Obamacare corruption...” (10:49)
- O’Keefe blev känd 2009 för sina video-inspelningar från ACORN, en stor vänster-organisation. På videon fick man råd t.ex. hur man skulle dölja prostitution från skattemyndigheterna, och överhuvud slippa betala skatt.
- 50,000 pers i USA är (statligt ersatta) ”navigators”, som ska ge råd om Obamacare. Videon visar hur de ger råd om att ljuga, undvika juridiska krav, och överhuvud gå vid sidan av de riktiga procedurerna.
- Videon är inte så lätt för en svensk att förstå. Men
National Review berättar mer. Börja med dem! Om du vill få grepp om vad Obamacare leder till.

Steve sa...

Bill Clinton: ”Obama bör uppfylla sitt löfte att ’du kan behålla din (försäkrings-)plan om den är bättre’. Jag för min del menar att presidenten bör hålla fast vid det löftet.” Från en TV-intervju idag (0:59).
- Clinton är (som bekant) Demokrat.
http://www.youtube.com/watch?v=3j4YivNB930

Steve sa...

Åtta tusen pers från delstaten Washington får nu ett brev att försäkrings-kostnaden de fått angiven var alldeles för låg.
- ’Healthplanfinder’ lämnade deras månads-inkomst till data-centralen. Men den vill ha års-inkomsten...
- Svårt så’nt där. Månadslön eller årslön - det blandar man ju lätt ihop.
KaiserHealthNews, 11 nov.

Steve sa...

National Review berättar hur Vermont och D.C. försöker få alla (sjuk-)försäkringar centrerade till en enda ”exchange” (’börs’). ’Börserna är ett instrument med enorm potentiell makt’, skriver två medlemmar i ”D.C. Health Benefit Exchange Authority”. Yep, att få grepp om en sjättedel (16%) av ekonomin vore inte ointressant...
- Socialismen misslyckades på alla håll, därför att man kom ekonomiskt på efterkälken. (Jo, Kuba och Nordkorea finns kvar; två patetiska bevis för att centralstyrning inte fungerar.) Men nu tänker tydligen USA in på den vägen igen.
- Fast visst: Med en intellektuell gigant som Obama i spetsen kan det ju inte gärna misslyckas...
- National Review 12 nov, alltså.

Hjalbert sa...

Så sant, käre Steve! Du kommer till akuten på ett svenskt socialistiskt sjukhus och måste vänta 16 timmar på läkaren medan hundratals anställda är fullt sysselsatta med annat.

Steve sa...

Obamacare-siffrorna för oktober är klara nu (13 nov): 106,185 personer ”valde en plan”. (Prognosen var att 494,620 skulle ha gjort det.)
- Fem miljoner har hittills förlorat sin försäkring; bolaget har sagt upp den. Den blir inte laglig under Obamacare. (’Maternity care’ för herrar saknas, till exempel. ’Kvinnor och män ska behandlas lika’, slår Barack Hussein fast.)
- Breitbart rapporterar 13 nov.

Anonym sa...

Obama sitter i en rävsax - och han har arrangerat den själv. Alldeles oavsett alla trubbel med web-sidan, som antagligen inte kommer att fungera ännu på ett tag eftersom det inte finns någon ansvarig för sidan, så innebär anslutningen ett jätteproblem:
De unga måste ansluta sig i stor omfattning för att systemet skall få några pengar till vården av de äldre och sjuka. Men de unga ansluter sig inte eftersom de tror sig "odödliga". Det gör man när nämligen man är ung. Det innebär att premierna för de unga som ändå vill ansluta sig kommer att stiga ofantligt för att det överhuvudtaget skall bli några pengar i kassan. Dessa "ofantligt" höga premier kommer då att avskräcka och göra att extremt få vill ansluta sig. Detta är en gordisk knut som Obama inte kan lösa upp men borde ha förutsett. Men han var väl ute och spelade golf.
/SB

Berit sa...

SB, det är avsiktligt för att sedan kunna "gå in som räddare" och förstatliga hela sjukvården. MAKT och KONTROLL

Anonym sa...

Berit
Det ligger mycket i det du säger eftersom det antagligen blir det enda sättet att lösa de problem man försatt sig i. Efter vad jag förstår tvingas man då slopa alla premier och istället ta ut hela kostnaden genom skatt och dessutom ta bort alla privata aktörer på sjukvårdssidan.Vi får se.
/SB

Berit sa...

Är inte det vad man gjorde i Sverige eller minns jag fel?
Det är sorgligt att så många genom åren blivit så indoktrinerande att man inte ser att det är statens byråkrati och inblandning som skapar problemen. Tala om bocken som trädgårdsmästare!

Steve sa...

Massachusetts Health Connector är lite lustig:
- En man fick frågan om han var fängslad (incarcerated) nu. ”Nej”, sade han. ”Vi kan inte kontrollera er ’incarceration status’” blev svaret. ”Ge oss bevis för att du inte är fängslad.” ’Märkligt’, sade mannen, ’jag har inte i hela mitt liv suttit fängslad.”
- En kvinna svarade ”nej” på en fråga - så nästa fråga var om hon var inlåst på ett mentalsjukhus eller väntade på rättegång.
- Två kvinnor kunde inte genomföra sina ansökningar eftersom de hade bindestreck i sitt efternamn.
- ”Health Connector” vägrade att svara om dessa och liknande fall. ”Vi gör allt vi kan för att klara upp det här.”
Boston Herald, 8 nov.

Steve sa...

Sverige har bra sjukvård! Har man en skavank som måste åtgärdas - men inte är akut farlig - går man upp på den privata läkarcentralen och får det fixat på kort tid.
- Blir man akut och farligt skadad, kan i regel lasarettet klara det med förtur.

Berit sa...

Steve, jag är övertygad om att när man väl får vård i Sverige är den av hög kvalitet.
Problemet är "När". Genom min familj i Sverige kan jag jämföra och väntetiderna är oacceptabla i mina ögon. Det gäller allt som inte är akut.
Att man måste instifta en lag om vårdgaranti på TRE MÅNADER säger allt. Det är så man ransonerar!
Jag tror att det bara är Portugal och möjligtvis Storbritannien som är sämre. I många andra europeiska länder har man ingen väntetid alls.

Anonym sa...

Berit
Jag är inte alls säker på att den svenska sjukvården är så bra. Jag fick nämligen en chock när jag kom till USA för att arbeta där några år. Och efter att ha arbetat både i svensk och amerikansk sjukvård så måste jag erkänna att de amerikanska doktorerna (åtminstone på universitetssjukhus) är avsevärt mycket bättre än de svenska. Man kan säga att amerikanarna är proffs medan svenskarna är amatörer. Men det finns naturligtvis många amatörer som är bra - t.o.m. mycket bra.
Detta gäller kunskapsnivån. Det är ingen slump att de flesta Nobelpris i medicin och fysiologi tas hem av USA.
Däremot finns det andra saker i det amerikanska systemet som inte är bra liksom detsamma gäller det svenska.
/SB

Steve sa...

Sjukvården är fenomenal idag, jämfört med tidigare generationer - 40, 50, 60-tal o.s.v.
- Men du har ett eget ansvar för din hälsa! Motionerar du regelbundet? Äter du försiktigt? O.s.v. Du är den ansvarige.
- Svennar idag ser ”staten” som sin gud, som ska klara upp alla deras problem (inte bara hälsan)... Vissa svennar, ska jag väl säga.

Steve sa...

För länge sedan - före regeringen Bildt (1991) - cyklade jag omkull och knäckte ett ben i handen. Men vårdcentralen låg alldeles intill, och jag gick dit. Och väntade. Och väntade. Det intresssantaste var att personalen var så långsam! Man rörde sig i ”ultrarapid”. (Man sa’ så förr.) Och stannade t.ex. upp och pratade med varandra. Länge. Länge.
- Nå, omsider fick jag veta att ett knäckt ben i handen var alldeles för avancerat för dem. Jag måste till lasarettet för det. Så jag tog en taxi dit.
- Och väntade. En sexåring stod och skrek rätt ut i luften, flera minuter, utan att någon (föräldrar tycker man...) brydde sig om det.
- Men till sist fixade man i alla fall mitt finger. Tog inte lång tid alls.
- Men se’n skulle man sätta bandage på det hela. Så jag väntade. Och väntade. Efter en halvtimme tröttnade jag, och gick... Lite tejp på skadan kunde jag väl fixa själv.

- Men så häromåret snavade jag i motionsspåret, föll, och kunde sedan knappt stödja på högerfoten. Så dagen efter gick jag upp på privata läkarcentralen, eftersom kanske ett ben i foten var knäckt.
- Jag anmälde mig, och betalade -- och så råkade en läkare komma förbi. Han kallade in mig på rummet, kollade någon minut på foten, konstaterade att inga ben var brutna, och skrev ut smärtstillande medicin. (Som jag inte brydde mig om att ta ut.)
- Det här tycker jag nog är en rätt bra beskrivning av skillnaden mellan privat sjukvård, och hel-statlig...

Steve sa...

”Vill du behålla din försäkring får du förstås det”, lovade O. gång på gång. ”“If you like your insurance, you can keep your insurance.”
- Jättebra, tyckte Republikanerna, och lade fram (via kongressman Fred Upton) ett lagförslag som sade just det - ”Keep Your Health Plan Act”.
- All Michigan, 15 nov.
- Och nu har O. konstaterat att det där vill han inte vara med om. Lägger de fram det förslaget, kommer han med ett veto.
Townhall, 15 nov.
- Klart intressant politisk utveckling (eller vad man nu ska kalla det) ni har i USA numera... Som Chicago på 20-talet...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.