30 november 2013

Black Friday...


...är dagen efter Thanksgiving när alla affärer försöker övertrumfa varandra med erbjudanden. Det kallas också USAs mest obehagliga dag. En dag när resten av världen gör narr av amerikanerna för att de bete sig som "rabies-smittade djur".

 Det är väldigt svårt att förstå hur annars relativt rationella människor står i kö i timmar, ibland tom. sover framför affärer för att komma in bland de första, för att sedan spendera mer pengar än de har på billiga prylar av dålig kvalitet .

 I stället för att stanna hemma, ta det lugnt och smälta gårdagens kalkon, potatismos, sötpotatis, gröna bönor och paj ger de sig ut på stan, knuffar och svär åt varandra, rycker och sliter i grejor, slåss och tar varor ur andras shoppingvagnar.

Black Friday handlar om att göra fynd, men det säger mycket om hur USA har blivit som nation. Många beter sig fullständigt hänsynslöst mot sina medmänniskor enbart för att komma över en ny TV eller ett spel till bra pris. Har vi verkligen sjunkit så lågt att det betyder mer än medkänsla och anständigt beteende?

Denna video från förra året är från en Walmart-affär i Johnson City.
Slagsmålet om en TV-apparat är ett exempel på det primitiva beteende som alldeles för många visar att de är kapabla till.   Hänsynslösa, ociviliserade människor vars uppförande leder till skador och även dödsfall borde ge oss en tankeställare och många borde fråga sig om det är värt att sjunka så här lågt för att spara några dollar.

Funderingar kring Black Friday 2012


3 Kommentarer:

HazeP sa...

Den "roligaste" Black Friday-videon du någonsin kommer att få se ...

http://www.youtube.com/watch?v=TGcdZlCZPAk

Anonym sa...

Heh.
Påminner lite grand om ett TV inslag jag såg om en "rivningsrea" som hölls i Malmberget för ett antal år sedan.

Ett antal hus hade rivits och diverse saker- framför allt vitvaror och badrumsattiralier skulle reas ut.
Folk stod och köade i timmar utanför det avspärrade området, och när de väl släpptes in, så var det "varje man för sig själv".

En snubbe sprang in och fick tag på en toalettstol framför näsan på en lite äldre dam.
Hållandes i toastolen får snubben så en rejäl snyting av den åldrande kvinnans man. Det var som i en Rocky film.
De körde sekvensen i slo-mo, med salivstänk och allt.
Jag garvade så mycket att jag höll på att kissa på mig!

Ann Onym

Anonym sa...

Addendum.

Jag menar, tänk er situationen där en snubbe står med en toalettstol i famnen och få får en högersving rätt på truten av en 70- åring.

Det är ju klassisk Monty Python...

Ann Onym

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.