23 november 2013

Brittisk PM gör sig av med den gröna dyngan

            

David Cameron har enligt uppgift sagt till sina ministrar att göra sig av med "den gröna sk***n" som driver elräkningarna i höjden.
 Statsministern, som en gång lovade att leda den "grönaste regeringen någonsin" sägs privat ha gett order om att hitta sätt att skippa de gröna åtagandena som sätter ökad ekonomisk press på konsumenterna. Cameron har lovat att ta bort gröna avgifter, som ökar den genomsnittliga elräkningen med £ 112 per år.

 Det påstås att Downing Street nu har övergett den slogan Cameron presenterade före valet, "rösta blått, gå grönt". "Nu är det - "rösta blått, se verkligheten" - och ve den som inte följer order.

Det är långt ifrån David Camerons tidigare image som en grön konservativ. Efter att ha blivit partiledare, reste David Cameron till Arktis i ett försök att bevisa sina gröna meriter. Han satte också upp en vindsnurra på sitt hus.

De gröna avgifterna ökar elräkningen med i genomsnitt £ 112 för ett typisk hushåll. Pengarna används sedan för att betala subventioner för isolering och för projekt för förnyelsebar energi. Downing Street har sagt att om man inte åstadkommer en politisk förändring, kan de gröna avgifterna stiga från nuvarande £ 112 till £ 194 - eller 14 procent av den typiska elräkningen år 2020.


3 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad är gröna "dygan" ??

Berit sa...

Cameron kallar det "crap" som kan översättas med skit, dyga, skräp - de miljöinitiativ som subventioneras och som enbart fördyrar all energiframställning och är till för att vi ska tycka att vi är så präktiga och duktiga.

Berit sa...

Jag såg inte ens att jag skrivit fel - dygan i stället för dyngan - Tack för att jag blev rättad.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.