08 november 2013

Det verkliga problemet talar man inte om


Vad som inte diskuteras i debatten om ObamaCare, och det gäller båda sidor, är att USA under lång tid inte har haft ett sjukvårdssystem eller försäkringar som styrts av en fri marknad. Under minst två generationer har regeringen centralt planerat och styrt vården genom tiotusentals mandat, regleringar och skatter på sjukvården och försäkringsbranschen.

  Vi borde ta lärdom genom att se på utbildningssystemet. Ända sedan den federala regeringen tog kontroll över utbildningen har den hela tiden blivit dyrare och eleverna uppvisar sämre kunskaper. Staten New York tex. spenderar mest i hela landet på skolor - över 18,000 dollar per elev - och ändå saknar 80 % av dem grundläggande kunskaper för att kunna tillgodogöra sig collegeundervisning.

  Ända sedan den federala regeringen lagstiftat om minimilön för att hjälpa de fattiga, har arbetslösheten bland de fattiga bara ökat.

Nästan alla stora planer som regeringen lägger fram får allvarliga, förödande, oavsiktliga konsekvenser. Under 40 år har de infört nya mandat, beskattat varje aspekt av industrin och reglerat varje beslut som har något med vården att göra. Resultatet har blivit att sjukvården blivit orimligt dyr och fler och fler människor har inte har råd med försäkring utan belastar akutmottagningarna med problem som inte hör hemma där, såsom snuva och förstoppning.  Och nu försöker man få oss att tro att tusentals nya mandat, skatter och regleringar är lösningen?

 Man gömmer sig bakom ordet "Sjukvård" men egentligen är det en aktion för att utöka antalet människor som kommer att vara beroende av Staten. Det är också ett led i "svågerpolitiken" och det ger mer makt till speciella individer inom administrationen.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Thats a dead chameleon it is not the least bit funny
Dont use pictures like that rather use pix of dead dogs or similar to prove your "point"
Dumbass

elina sa...

Låter det inte väldigt svenskt, i alla fall som den röda sidan?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.