05 november 2013

Hästsvansar och fågelskrämmor

Det är en myt att den svenska finansministern, Anders Borg, skulle vara någon slags anhängare av låg skatt. Liberty Bullhorn skriver:

“I själva verket förklarade Borg i en skattepolitisk debatt den 13 februari att han motsätter sig platt inkomstskatt och föredrar en brant inkomstskatt eftersom, sade han, det är ett viktigt instrument för att omfördela inkomsterna.
Med andra ord är Sverige fortfarande den fullfjädrade, 'demokratiska' socialistiska välfärdsstat det varit sedan 1970-talet. Det faktum att finansministern har hästsvans och vet hur man talar folkligt gör ingen påtaglig skillnad.
Sverige fungerar som en fågelskrämma på den stora statens [big government] sädesfält, och avskräcker observatörer med sunt förnuft från att någonsin sätta sin fot där.”
Det sista var lite väl hårda ord om vårt kära fosterland. Det finns åtskilliga som finner fågelskrämman tilldragande. Den groteskt stora svenska välfärdsstaten fungerar som en magnet. Massinvandringen av välfärdsberoende analfabeter från de fattigaste hörnen av tredje världen är explosiv. Den svenska polisen har bokstavligen kapitulerat inför anstormningen av organiserad brottslighet. Arbetslösheten bland unga svenskar gör att många lämnar landet i en desperat strävan efter ett liv. De som stannar kvar tvingas bo hos sina föräldrar långt upp i vuxen ålder.

Nu har Borg klippt av hästsvansen, men som sagt, det gör ingen skillnad, Moderaternas sossepolitik fortsätter oanfäktat.

8 Kommentarer:

Christer sa...

Undrar hur många entreprenörer och förmögna människor som går i flyttplaner efter ett sådant uttalande?
Mängden uppsidor i detta land börja drunkna i mängden nersidor. Inte lätt att gå i skola här, inte lätt att få jobb, inte lätt att vara sjuk eller bli gammal. De enda som har det lätt här är journalister och politiker.

Errbe sa...

En liten korrektion, Christer.


Hut börjar gå hem. De flesta redaktioner sparkar 20 - 30 procent av sina journalister. Som frilansare får de finna sig i mycket lägre inkomster.

Steve sa...

OECD:s Better Life Index (maj 2013) har Sverige som nr 2 i världen, efter Australien men före Canada (Norge, Schweiz osv...) [Australien och Canada lever högt på Asiens import av råvaror, säger WSJ.]
Wall Street Journal, 27 maj 2013.
- Global Competitiveness Index 2013-2014 har Sverige som nr 6, efter Schweiz, Singapore, Finland (hyvä!), Tyskland och USA. (Det är väl oljans North Dakota som drar uppåt?)
World Economic Forum -- tryck Country Rankings
- Sovereign Fiscal Responsibility Index (från 2011) har Sverige som nr 4 efter Australien, NZ och Estland (hea!). Visar finansiella hållbarheten i politiken.
Wall Street Journal 23 mars 2011
O.s.v.

Knute sa...

Steve, det är inte minst finansministerns förtjänst att Sverige har en finansiell hållbarhet i politiken. Alternativet är sossar och miljö- och vänsterpartister som lovar allt till alla.

Knute sa...

Fri invandring kräver en övergång till meritokratiska försäkringslösningar, där var och en betalar premier för sin välfärdstrygghet. Ingen får ligga den andre till last. Om man inte skulle göra detta utan försöka bibehålla en stor stat, kommer fri invandring att leda till fruktansvärda motsättningar mellan de som varit i landet länge och betalt världens högsta skatter, och dem som nyss kommit och kräver skattefinansierade rättigheter utan att ha betalt någonting för dem. Då sätts samhällskontraktet ur spel.

http://erixon.com/blogg/2013/10/ingusjiska-uc-fallet-visar-politikens-sammanbrott/

Steve sa...

Från 1945 till 1983 måste man i princip kunna ordna arbete, om man skulle till Sverige. Jag bodde i Fittja 1972-1975, så jag vet att det fungerade. - Men LO ville ha stopp på arbetskrafts-invandringen.
- Likafullt insåg alla lite kunnigare, att Sverige nu måste ha invandring. Det föddes för få barn här. Netto-reproduktions-talet ska vara 1,0 för konstant befolkning (c:a 2,1 barn per kvinna). Men det gick under 1 år 1968, och har förblivit under sedan dess [1990-91-92 en hårsmån över]. Det hade ett minimum [0,769] år 1983...
- Så år 1984 införde Olof Palme ”flyktinginvandring”.
- (Nettoreproduktionstalet fick likafullt ett nytt bottenläge 1999 - 0,726... Idag är det högre.)
- Varför denna förändring? Jo, 1964 kom ”the pill”, och sex blev meningen med livet. 1960 hade 2,6% av barnen aborterats. Men nu steg siffran snabbt: 1970 12,7%, 1974 21,7%, 1979 26,4%... Och har förblivit där... 25%... (40,1% i Kramfors, säger SCB ”Aborter 2010”)
- O.s.v. Siffror från Statistisk Årsbok...

Knute sa...

”I många länder har man idag glömt de rikedomsalstrande krafterna. Även de nya moderaterna i Sverige tillhör den skaran, som numera tror att man kan lösa det mesta med olika skattesatser och omfördelning.

Vad har Reinfeldt gjort för att locka nya företag till landet? Vad har han gjort för att de befintliga företagen ska växa och må bra? Vad har han gjort för att det överhuvudtaget ska bli meningsfullt att starta ett företag?

Inte mycket. I landet lagom är det mest praktiskt att vara anställd. Företagare får en långt mer komplicerad tillvaro kantad av byråkrati och kreativa skattepåslag.”

http://www.frilans.tecknare.se/de-rikedomsalstrande-krafterna/

Knute sa...

Sverige är inte längre ”landet lagom”:

”Idag är detta Folkhem krossat. För stora delar av svenskarna handlar livet nu om att vara en del av ett samhälle präglat av våld, våldtäkter och censur. Jag har ett gammalt lexikon från omkring 1950. Här kan man läsa att Sverige är ett av de mest homogena samhällena i världen. Idag är Sverige för alla, för hela världen, och därför samtidigt för ingen, minst av alla för svenskarna.

Jag har nu i 14 år bekantat mig med konsekvenserna av den icke-västliga invandringen till Europa, särskilt den muslimska invandringen. Gradvis har jag fått en bra överblick över förhållandena i ett tiotal länder. Alla dessa länder fortsätter att föra en flagrant oansvarig invandringspolitik, men Sverige tar priset. Rejält. Andra grova exempel är Frankrike, Storbritannien, Holland och Belgien, men ingen närmar sig den svenska elitens vanvett. Vanvettet har just nu karaktären av att det svenska folket måste förvänta sig att välkomna mer än 100 000 icke-västliga “nya svenskar” om året. Befolkningsutbytet sker i en rasande takt och etniska svenskar kan förvänta sig att bli i minoritet i sitt eget land senast år 2050, förutsatt att den nuvarande utvecklingen fortsätter.”

http://avpixlat.info/2013/11/06/sverige-sett-fran-danmark/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.