16 november 2013

"Incorrect promise”

Kommentar från Steve:
 ”Vill du behålla din försäkring får du förstås det”, lovade O. gång på gång. ”“If you like your insurance, you can keep your insurance.” - Jättebra, tyckte Republikanerna, och lade fram (via kongressman Fred Upton) ett lagförslag som sade just det - ”Keep Your Health Plan Act”.  - All Michigan, 15 nov.  - 
Och nu har O. konstaterat att det där vill han inte vara med om. Lägger de fram det förslaget, kommer han med ett veto. -Townhall, 15 nov.  
 Klart intressant politisk utveckling (eller vad man nu ska kalla det) ni har i USA numera... Som Chicago på 20-talet...
 ----------

 Det Obama gång på gång lovade men som hela tiden visat sig vara osanning kallar The New York Times inte en lögn utan ett "felaktigt löfte"   Men nu när Dimocrats ser vilken katastrof Obamacare är har det blivit panik i leden. Det är som om någon har tänt lamporna och kackerlackorna ilar åt alla håll.

 Närmare 60 % av intervjuade amerikaner har tappat all tilltro till Obama, säger de, och de senatorer som hoppas på att bli omvalda 2014 ser honom som en albatross. Fred Uptons förslag kommer upp för omröstning i dag och Obama-administrationen hävdar att planen är avsedd att "sabotera" Obamacare.

Lagförslaget har möjlighet att hjälpa miljontals människor som nu är i det omöjliga läget att deras försäkringar snart kommer att vara ogiltiga, utan att det finns några bra alternativ för att ersätta dem.
 Det skulle göra det möjligt att undvika Obamacare, men det är inte ett tillrättaläggande eller en lösning på problemen för de ödesdigra bristerna i Obamas lagstiftning.
 Det skulle tillåta försäkringsbolagen att fortsätta att erbjuda individuella försäkringar enligt de statliga försäkringsregler som är i kraft nu. Dessa försäkringar kommer att kunna erbjuda täckning till mycket lägre premier än Obamas planer.

 Olyckligtvis verkar de amerikanska väljarna bestå av alltför många idioter. Mary Landreiu, Mark Pryor och resten av Democrats i Republican-stater flyr nu Obamacare så fort de hinner, trots att de röstade för det. De äger det. Nu tänker de gå ut och "övertyga" sina väljare att de ska fixa problemen och tyvärr kommer alltför många att gå på struntpratet. Jag förutspår att fem av de tio kommer att bli omvalda. Jag har tyvärr inget förtroende för den amerikanska väljarkåren.

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Vi har svårt att hitta kommentarer i de skattefinansierade svenska "riksblaskorna", undrar varför?

Steve sa...

Republikanernas lagförslag gick igenom 261–157 i Huset i går kväll. 39 Demokrater röstade ja; det är nästan 20% av gruppen. 29 av dessa 39 söker omval i nästa val.
- Men lagen lär inte gå igenom i Senaten, säger Reuters, och i vilket fall tänker alltså Obama lägga in sitt veto i så fall.
- ”Republikanerna tycker att 40 miljoner amerikaner ska vara utan sjukförsäkring även i fortsättningen”, sade en Demokrat från Massachusetts. - De har alltså bara Medicaid! Gratis sjukvård, med andra ord.
- Reuters,, 16 nov

Anonym sa...

Steve
Och väldigt många av dessa människor utan sjukvårdsförsäkring har inte bara fri sjukvård och tandvård via Medicaid (40-50 miljoner människor), som omfattar alla typer av sjukvård, utan också socialunderstöd via Temporary Assistence for Needy Families (TANF), matkuponger, bostadsbidrag, bussbiljetter, ytterligare matunderstöd om man har barn under fem år samt fri dagbarnvård om man behöver gå på skola några timmar per dag eller gå och träna. Vad mera behöver man för att leva på Uncle Sam's plantatation?
Det finns faktiskt idag 77 olika bidrag som "de fattiga" kan söka i USA.
Alla dessa bidrag är det som stjälpt hela det svarta samhället och gjort att främst de svarta tonårsflickorna skaffar utomäktenskapliga barn på löpande band och kan leva på alla dessa bidrag medan de svarta männen slipper ta ansvar för sina barn och istället ägnar sig åt kriminalitet och drogförsäljning för att dryga ut inkomsterna från de unga tonårsflickornas alla bidrag.
Två tredjedelar av alla graviditer hos svarta slutar i abort samtidigt som 78% av alla svarta barn lever med bara en förälder, där pappan är helt frånvarande, med kriminalitet som följd. Det är en ond cirkel som bara blir värre och värre.
Och orsaken till allt detta är väldfärdssystemet som gör det möjligt för många att leva på bidrag utan att någonsin behöva arbeta.
Allt detta berättas av Star Parker i hennes bok "Uncle Sam's plantation". Hon levde själv detta liv i 7 år, från hon var 19 till hon var 26, och slutade först efter att en präst ifrågasatt att hon som var fullt frisk och arbetsför skulle leva hela sitt liv på socialbidrag.
/SB

Steve sa...

Fungerar en demokrati när problemen man måste besluta om är svåra och avancerade, som idag?
- 30% av egypterna kan inte alls läsa; 50% är ”funktionella analfabeter” (Asia Times). Men likafullt menade murvel-opinionen att ’Arabvåren’ var en bra sak, eftersom ’diktaturen’ ersattes av ’demokrati’.
- Samma fråga gäller USA nu. Om O. får med sig ’folket’, alla de som lever på bidrag från ’staten’ -- och om Dems får 51% av alla rösterna -- hur går det då för USA? Hur sköter man finanser o.s.v. för det som en gång var världens ledande stat?
- Redan nu ser man ju att lite mer komplicerade dataprogram blir alldeles för svåra att få ihop för Dems... Fast man haft tre år på sig...
- Ser SB's kommentar nu. Har undrat. Condoleezza Rice är 'svart'. Hennes familj var med under kampåren på 60-talet. Hon var utrikesminister (2005-2009); är professor nu.
- Men läget för de 'svarta' som grupp i USA är numera rätt bedrövligt... -- Afrikanerna här i Sverige (jag är katolik!) ligger däremot rätt högt...!

Steve sa...

Vid en fotbollsmatch 16 nov mellan USC (Univ. Southern California) och Stanford [College Gameday] kom USC med den yttersta förolämpningen: ”Stanford Supports Obamacare”!
Twitchy (foto en bit ner)

Steve sa...

”Saturday Night Live” visar hur O. ska komma ur depressionen han fastnat i nu: Paxil! Paxil Anti-Depressant! Anti-Presidential Depression övervinns lätt! 1m44s!
- Är du utanför USA kan du inte se direkt. Men en kopia (nr 2 !) finns hos
DailyPicksAndFlicks. Helskärm får du längst ner t.h. (om du har snabbt bredband).

Steve sa...

Oregon har ännu inte godkänt en enda ansökan om Obamacare!
- Oregon?! Där är man väl progressiv? Röstar på Obama!
- Jovars. Och 18,000 pers har skickat in ansökningar på papper. (Var och en på 19 sidor...) 400 pers har fått försöka ta hand om pappers-ansökningarna. Men som sagt, sista biten, in i datorn, in i systemet, funkar inte!
- Svårt så’nt där.
- AP berättar berättar detta, idag 18 nov.

Steve sa...

”Paxil for Obama” finns nu på Youtube. ’Saturday Night Live’ har sänts varje lördag sedan 1975. De lär ge en rätt god uppfattning om hur man tänker - i New York och däromkring. Att programmen inte är ’konservativa’ i amerikansk mening behöver jag väl inte säga.
- Och nu driver man alltså med Barack Hussein!
- Youtube, Paxil for Obama, 1m50s

Steve sa...

En av de ansvariga för att bygga den federala Obamacare-växeln (exchange) sade inför Huset att så mycket som 70% av systemet återstår att bygga. Han sade att man måste bygga betalnings-systemet och andra ”back office”-funktioner. [Man har kämpat 3 år med det här.]
- Vita Huset har ju sagt att systemet ska vara igång den 30 november.
- National Review, idag 19 nov.
- Youtube, dito.

Steve sa...

”Det är Republikanernas fel att Obamacare inte funkar!”
- Barack Hussein slog fast detta, på ’Wall Street Journal CEO Summit’.
- ”Ena sidan av kongressen har investerat i ett misslyckande, och det gör processen med att fixa småfel och finjustera lagen svårare.”
- Förra veckan lovade O. att folk skulle kunna få behålla sin gamla försäkring ett år till. Massachusetts (m.fl) har redan sagt att det går inte; man kan inte backa i det här läget.
- Breitbart, 19 nov.
- Se också gärna på ”Computer Security Experts Warn Americans to Avoid ObamaCare Website”. ”House Committee on Science, Space, and Technology” hade kallat in en panel IT-experter, och fått veta att all information på Obamacare är alldeles för lätt att komma åt. Och man har experter på sådant i Ryssland och Kina! Förutom mer lokala intressenter.
- Breitbart igen, 19 nov.

Steve sa...

Obama: ”Mer än 100 miljoner amerikaner” har redan tecknat sig för sjukförsäkring via ObamaCare (Affordable Care Act). [USA har 314 miljoner invånare.] 100.000 eller 100 miljoner... Har man inte en teleprompter framför sig är det lätt hänt med sådana små missstag.
- Han talade i ett telefonmöte med progressiva volontärer på måndagkvällen. ”Organizing for Action” heter organisationen.
- Tyvärr var det inte så många som väntat som kunde höra honom. Data-uppkopplingen hade problem... Det hörs på den ”video” (ljud; 0:55) vi kan lyssna på.
- Daily Mail (UK), 19 nov.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.