21 november 2013

Obama i fritt fall

            

Poor Baby!
 En CBS-undersökning visar att färre och färre människor godkänner och gillar det Obama håller på med. Nu är det bara 37% av befolkningen so uppskattar honom - det är en nedgång med 9 punkter under den senaste månaden. Han hittills lägsta!

 Undersökningen visar också att 6 av 10 amerikaner ogillar Obamacare och bara 1 av 10 som anmält sig, säger att de kunde göra det utan problem.

Washington Post/ABCs  marknadsundersökning ger inte heller Obama anledning att skratta.

            

11 Kommentarer:

Anonym sa...

För fyra år sedan bad jag Svenska Dagbladet (Karin Henriksson) att göra en grundlig efterforskning om vem Barrak Obama är. Hon sa det inte rent ut men antydde att jag var rasist och inte borde ställa den slags frågor.
Varje gång Obama öppnar munnen och yttrar sig om ett eller annat talar han förmodligen osanning, det har vi visst länge nu och avslöjandena blir fler och snart drunknar han väl i sina egna lögner.
Människan har en tendens att vilja bli bedragen.
SU

Anonym sa...

SU
Karin Henriksson är inte mycket att ha, jag har för länge sedan slutat att läsa henne. Jag har frågat henne liknande saker och påpekat uppenbara lögner som Obama skrivit och frågat om hon nu tänker belysa detta. Vilket jag sade till henne att jag inte förväntade mig eftersom hennes inställning som journalist inte var att vara objektiv och skriva om sanningen utan att dölja sanningen. Jag fick rätt. Allt hon skriver om Obama är inlindat och förljuget. SvD har verkligen förändrats och jag har sagt upp min prenumeration som jag haft sedan 1980.
SB

Steve sa...

Läkaren som hjälpte USA att spåra upp Osama bin Laden ställdes därefter inför rätta i Pakistan för att ha ”tillhört Lashkar-e-Islam (Islam’s armé)”. Jahadu.
- Shakil Afridi kidnappades 2008 av Lashkar-e-Islam och hans familj tvingades betala $10,000 för att få honom fri...
- Han hjälpte CIA få tag i bin Laden, eftersom han menade att denne förstörde Pakistans trovärdighet.
- Han har sökt asyl i USA -- men aldrig fått det. Tack, Obama!
- Nu har han ställts inför rätta för mord. Mord på en patient för åtta år sedan.
- Telegraph (UK), 22 nov.
Fox News, 17 maj 2013

Steve sa...

Torontos borgmästare Rob Ford, som medgett att han använt kokain (crack), köpt illegala droger, och kört berusad, godkänns ändå av 42% av väljarna där.
- Obama däremot godkänns nu bara av 37% av väljarna i USA. (Se ovan.)
- Ford vann valet 2010 på löftet att få ner kostnaderna. O. har lovat att sjukförsäkrings-priserna ska gå ned, med i genomsnitt $2500 per familj.
The Telegraph (UK), 22 nov
The Telegraph, 14 nov: Toronto mayor Rob Ford 'snorted cocaine with prostitute'

Steve sa...

Obamacare slår hårt mot studenterna! Högskolorna har brukat ge dem enkel och billig försäkring. Men nu gör Obamacare att de försäkringarna blir olagliga, så de försvinner.
- På Bowie State University, Maryland, ökar kostnaden för studenterna från $100 om året till $1,800. Från c:a 650 kr till 11,700 kr.
Fox News, 18 nov.

Och det gäller väl samma regler för studenter som andra - att de får en straffskatt om de inte försäkrar sig:
$95 per person år 2014 eller 1% av inkomsten,
$325 år 2015 eller 2% av inkomsten,
$695 år 2016 eller 2.5% av inkomsten.
2017 ökar straffet med inflationen, eller 2.5% av inkomsten om det är mer.
Obamacarefacts

Rätt fascinerande att ’staten’ bestämmer hur dina försäkringar ska se ut! Vad som krävs - och vad du inte kan få. Blir du alltför skröplig måste du räkna med att du inte får någon hjälp från sjukvården...

Steve sa...

”Blir du alltför skröplig”, ja... Dödspaneler, alltså. Byråkrater som avgör om du är värd att satsa på längre. Augusti 2009 sade Sarah Palin: ”Government health care will not reduce the cost; it will simply refuse to pay the cost. And who will suffer the most when they ration care? The sick, the elderly, and the disabled, of course.”
Wikipedia, ”Death Panel"
- Och ”vänstern” (the liberals) skrek i högan sky. Media också, förstås.
- Men nu är Obamacare ”igång”. Nu har vänsterfolk skrivit i media att det är mycket bättre att få dö [som i Holland!] än att ligga och plågas.
- Men t.o.m. Howard Dean (president-kandidat 2004) ser vänster-tankarna och invänder (28/7/2013) i WSJ. 5 rader syns idag för oss icke-prenumeranter: Du hittar resonemanget på
Twitchy-com, 29 juli.
- T.ex. Washington Times 5 nov har mer:
Sarah Palin knew a death panel when she saw one

Steve sa...

Försäkringsbolagen börjar slå tillbaka mot Obamacare. (Inte för att de kan göra så mycket, men...) Wellmark visar en serie ads här: ”There's More Than One Place to Buy Health Insurance”. Gå förbi Healthcare.gov !
Du får en hel serie av
reklamsnuttar där!
- Jag hittade detta hos
National Review, 26 nov. Det finns mer text där!

Steve sa...

På Bloomberg.com påminner Margaret Carlson om hur O. år 2008 slog fast att hans tid i Vita Huset skulle bli ”det ögonblick när havshöjningen började få ett slut, och vår planet började friskna till”.
- Och, som Carlson noterar, hans närmaste medhjälpare, Valerie Jarret, noterar att ”han vet exakt hur smart han är. Han vet att han har förmågan att ta in tusen olika perspektiv, smälta dem, och få förnuft ut av det hela ... Han har aldrig verkligen utmanats intellektuellt. Han har varit uttråkad till döds, hela sitt liv. Han är för begåvad för att syssla med sådant som vanliga människor pysslar med.”
Bloomberg, 26 nov.
- Exakt. På lördag är det den 30 november, och då ska ni få se hur Healthcare.gov och hela Obamacare blivit bra, fullt i ordning. Så försäkrings-kostnaden sjunker med $2500 per år, för en familj i Staterna! Det har Obama lovat, så det så.

Steve sa...

Överst på Drudgereport.com just nu:
En sjuåring med akut cancer har sagts upp från sin sjukförsäkring av CHIP, Children’s Health Insurance Program.
Lokala KXII-TV försökte få reda på varför, men trots långt sökande kom inga klara svar. Hans far, en polisman, är kanske för högt avlönad? Det gäller överhuvud omställningen i sjukförsäkrings-branschen. O:s försök att få kontroll över den.
(Vi har det bra i Sverige!)
WND, 28 nov 2013.

Steve sa...

”Suddenly, It’s Bigoted To Be Swedish”! WND skriver. Fast det är mest om Norge. T.ex.: Akhtar Chaudry, talman i norska riksdagen sedan 2009, kämpar för att byta ut den otrevliga korsflaggan mot något bättre, något mindre irriterande för vissa av de nykommande norrmännen...
WND, 28 nov 2013.

Berit sa...

Steve, jag har just översatt artikeln och väntar på tillstånd från författaren att lägga ut det på bloggen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.