20 november 2013

Rädslan för terrorism gör människor dumma

             

FBI agenter, CIAs underrättelsetjänst, professor Jonathan Turley, Time Magazine och Washington Post har alla sagt att amerikanska regeringstjänstemän "försökt skapa en atmosfär av rädsla så att det amerikanska folket skulle ge dem mer makt".

Förre ministern för nationell säkerhet - Tom Ridge - erkänner att han var pressad att trissa upp terrorvarningar för att hjälpa Bush vinna omval.

I den verkliga världen visar statistik från National Safety Council rapport, National Center for Health Statistics, US Census Bureau, Center for Disease Control att:

Vi löper 17.600 gånger större risk att dö av en hjärtsjukdom än från en terroristattack.

Risken att dö av cancer är 12.571 gånger större än att dö från en terroristattack.

Risken att dö i flygolycka är 11.000 gånger större än att dö från en terroristattack som involverar ett flygplan.

Vi löper 1048 gånger större risk att dö i en bilolycka än från en terroristattack.

404 gånger större risk att dö från ett fall än från en terroristattack.

87 gånger större risk att drunkna än att dö i en terroristattack.

13 gånger större risk att dö i en tågolycka än från en terroristattack.

12 gånger större risk att dö av oavsiktlig kvävning i sängen än från en terroristattack.

9 gånger större risk att kvävas till döds av egna spyor än att dö i en terroristattack.

8 gånger större risk att bli dödad av en polis än av en terrorist.

8 gånger större risk att dö av oavsiktlig elchock än från en terroristattack.

6 gånger större risk att dö av varmt väder än från en terroristattack.

Intressanta detaljer här

Militära ledare och underrättelsetjänsten säger att statsskulden är det största hotet mot vår säkerhet, men en stor del av skulden beror på att vi fortsätter krigen i Mellanöstern.
I de nyhetsutsändningar vi bombarderas med kan vi se ett mönster där händelser med låg risksannolikhet möts med väldigt överdrivna reaktioner. Politiker och aktivister älskar att hitta snyfthistorier för att skrämma oss, så att de kan skapa lagar och komma med krävande föreskrifter om verksamheter de inte gillar.

"Terrorism är den bästa politiska vapnet, för ingenting driver människor hårdare än en rädsla för plötslig död". - Adolf Hitler
"Det enklaste sättet att ta kontroll över en befolkning är att utföra terrordåd. Allmänheten kommer med högljudda krav på sådana lagar om deras personliga säkerhet är hotad ". - Josef Stalin

Politiker skrämmer oss regelbundet med hemska påminnelser om 9/11 och överdrivna historier om framtida risker om terrorism, men ignorerar den höga sannolikhetsrisken att vi förstör landet genom okontrollerat bedrägeri och korruption.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Och här hemma kör man samma propaganda men med hälsan och livet som insats! Ganska riskfritt så länge det är någon annan som betalar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.