06 november 2013

Val har konsekvenserFler och fler Republicans har antagit en ny strategi vad gäller ObamaCare. I stället för att fördröja eller inte finansiera lagen, säger man nu att det bästa är att bara se på hur sjukvårdsplanen faller samman av sig själv. Det är en ny vändning från inställningen att "döda ObamaCare" för bara några veckor sedan, när Republicans krävde lagändringar i utbyte för att finansiera planen och höja nationens skuldtak. Nu säger många att det är bättre att visa på alla brister och lögner och att det kan vara mer effektivt än en direkt attack.

Man tycker fortfarande att Ted Cruz ansträngningar att stoppa finansieringen var berättigade, men att GOP skulle ha hamnat i en "no-win" situation om de hade lyckats. Det skulle ha gett Democrats ett tillfälle att ladda om inför valet 2014.

Vissa, som tex Krauthammer tror, att ObamaCare-fiaskot kan få den stora allmänheten att äntligen se att socialism=liberalism inte fungerar, men det tror jag är alldeles för optimistiskt.

Om de amerikanska väljarna var rationella, kunde det kanske få den effekten, men valet 2012 lärde oss, att det är de inte.

ObamaCare eller andra omfattande regeringsprogram kommer inte att falla samman förrän hela landets ekonomi rasar.

Anledningen är att ingen Vänsteranhängare kommer någonsin att erkänna att deras förstatligande program har misslyckats, oavsett resultatet. De kommer möjligtvis att medge att det finns " problem", som man kan skylla på någon annan. "Det behövs bara några smärre ändringar och naturligtvis mer pengar så blir det bra."

Vänstern är dessutom helt skamlös och utan ett uns av intellektuell integritet. Det viktiga för dem är bara "socialistiska sanningar" - påståenden som inte har någon grund i verkligheten men som främjar deras sak. De ljuger, tar inte ansvar för de negativa konsekvenser som deras aktioner orsakar och det finns alldeles för många dumma, oansvariga, dåligt informerade människor som köper det.

Under det senaste århundradet har Vänstern också haft tid på sig och infört så många förändringar i statsskicket att det är tveksamt om de kan ändras.

De har hittat oändliga möjligheter att överföra skattebetalarnas pengar till intressegrupper - fackföreningar, samhällsorganisationer, Planned Parenthood (preventivmedels och abortkliniker) och dessa pengar cirkulerar sedan tillbaka till Partiet i en oändlig ström.

Vi styrs av tillsynsmyndigheter vars "lagar" står över våra folkvalda. Domstolarna har också använts av Vänstern för att förändra vår nation.

3 Kommentarer:

Steve sa...

AP: ”Läkarna säger att Venezuelas hälsovård kollapsar”.
- ”Krisen i hälsovård drivs av samma faktorer som har fått folk att förtvivlat söka efter toalettpapper, mjölk och bil-delar.”
- (Toalett-papper?! Si, señor! Staten tog hand om fabriken, Manpa.)
- Men var glad: Venezuela har fri sjukvård! Konstitutionen från 1999 (under Chavez) garanterar det!
- Venezuela har ju världens största bevisade olje-reserver (konstaterar AP)!
- Så’na problem blir det i en socialistisk regim. Men var lugn: För dem i toppen finns särskilda resurser.
- Det är ingen risk att Obama... nej tyst nu, Steve...
AP 6 nov, ”Doctors say Venezuela’s Health Care in Collapse”.

Steve sa...

ObamaCare gör att ett par i Brooklyn skiljer sig!
De gifte sig 2009. Men nu ser de att de sparar stora belopp om de skiljer sig!
Som familj om två (utan barn) tjänar de mer än de $62,000 som krävs för subsidier under Affordable Care Act.
Men om de vore ogifta skulle de få hundratals dollar i månaden i subsidier. Inkomst-gränsen för en ensamstående är $46,000 (om året).
”Vi sparar tusentals dollar om vi skiljer oss!”
CBS New York, 6 nov.

Steve sa...

Obama vill stoppa Louisianas system med fritt skol-val. Louisianas guvernör, Bobby Jindal (med indiska föräldrar) har infört ett system likt vårt: Fattiga elever får ’vouchers’ för att gå i andra (privata) skolor. Har en ’plugghäst’ hamnat i en bus-klass (och så blir det ofta i ’förorterna’) blir det här en räddning. Livet får mening igen.
- Men det här ogillar Obama starkt. Folk ute på vänsterkanten menar ju att vi alla föds lika; följaktligen ska uppfostran vara likadan för alla. Så Department of Justice stämmer nu Louisiana; det här hindrar ’desegrations-processen’.
- (Det är väl omödigt att påpeka att elitens - Obama’s - barn inte går i ’folkskolor’?)
Townhall, 7 nov, ”School Voucher Fight Heats Up in Louisiana”

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.