05 december 2013

Absolut otroligt, eller hur?


Obama-administrationen har ännu inte byggt färdigt den del av webbplatsen som skulle överföra miljarder dollar till försäkringsbolag.

Den federala regeringen dumpar konsekvenserna av sitt misslyckande på de privata sjukförsäkringsbolagen och den privata sektorn väntas nu under stor tidspress göra det som Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) inte har åstadkommit under de tre år de arbetat med planen.
 Man instruerar försäkringsbolagen att "uppskatta" kostnaden för sjukvårdsplanerna och regeringen kommer att fastställa de faktiska kostnaderna senare. Denna "lösning" säger man nu är nödvändig, eftersom Obamacares betalningssystem inte fungerar. Man har ännu inte konstruerat en möjlighet att räkna ut vilka subventioner som bör gälla för låginkomsttagare, så försäkringsbolagen ombeds att gissa och regeringen skickar dem en check för vad de ber om.

Den federala regeringen kommer att skicka våra skattepengar till försäkringsbolag baserat på deras UPPSKATTNINGAR av hur mycket de är anser sig behöva.

 Obama har gett sig attan på att genomföra sin plan. Det spelar ingen roll hur katastrofalt misslyckad den är.

6 Kommentarer:

Steve sa...

HealthCare.gov klarar inte att låta delstatsprogrammen veta vilka som tecknat sig för försäkring. 183.396 människor hade tecknat sig (för Medicaid) på stora HealthCare.gov, fram till 2 nov, men förra fredagen skrev HealthCare till delstaterna att funktionen som skulle föra över informationen inte var klar.
- Låginkomsttagare och pensionärer kan alltså tro att de kommit med i Obamacare – men det har de inte.
- Det kan ta veckor att klara upp detta – och det försenar andra delar...
- National Review, 5 dec. hämtar info från Wall Street Journal.
- Ack ja, ack ja. Såg ni att IBM:s VD sagt 2010 till O. att han kunde ordna programmet gratis, med redan existerande IBM-funktioner? Hade blivit lite reklam för honom... Men O. ogillar att stödja kapitalister. I varje fall om de inte i sin tur stöder Demokraterna med en del del – miljarder...

Steve sa...

Skatt om 15 cent för julgranen – det nya USA! I kongressens förslag på ”farm bill” ingår det! En tia, ungefär. (Se’n bör ni hänga upp en bild på O. i granen också! ”Tomten”!)
- Den nya ”farm-billen” ska också handla om ”food stamps”, fattigvård! Det blir lättare då att få igenom den nya lagen.
- ”Food stamps” kostade $18 miljarder år 2000, $39 miljarder år 2008, och $80 miljarder år 2012. Det är populärt med bidrag!
- Heritage.org,, 6 dec.
- Clinton citerade John Kennedy, när han undertecknade den nya välfärds-lagen år 1996: ”Arbete är vad det här landet handlar om. Vi behöver arbete som enskilda. Vi behöver se det hos medborgarna omkring oss, och vi behöver det som samhälle och folk.”
- Heritage igen
- Men det var då det. Arbetslöshet U6 (även ofrivillig deltid, och ”slutat söka - det lönar sig inte”) var 7,9% dec 2006. Sedan fick Dems kontroll över kongressen. Under O. 2009-2010 var U6 uppe på 17%. Nu är siffran 13,2%.
- Portal seven. Har arbetslöshets-siffror 1994-nu.

Steve sa...

De unga ska också med i ObamaCare! Healthy Young America Video Contest ska få med dem! En sång-tävling! Deras pengar behövs, för att räcka till gamlingarna också!
- Erin Lindsy, Deputy Director of Online Engagement for the Office of Digital Strategy, hade glädje att dela ut första priset till Erin McDonald för hennes video ”Forget about the Price Tag” med refrängen
Ain’t about the, uh, cha-ching cha-ching
Ain’t about the, yeah, bling bla-bling
Affordable Care Act — Don’t worry about the price tag

Youtube: ”Forget About the Price Tag". Oroa dig inte för att det blir lite dyrare nu! There is no excuse to remain uninsured! (Textat!)
Breitbart, 6 dec

Steve sa...

”Nasty Surprise May Await People Who Thought They Enrolled In Obamacare”! HuffPo, 5 dec.
’Olösta tekniska problem med HealthCare.gov kan leda till en otrevlig överraskning hos läkaren nästa månad, för patienter som tror att de med framgång använt web-sajten för att komma med i sjukförsäkringen (Obamacare).’
- Och man måste vara med där den 23 december för att ha sjukförsäkring efter nyår!
- Breitbart: ”Nu verkar t.o.m. Obamas största supportrar stå inför faktum att Affordable Care Act är en katastrof!” WaPo tror att upp till en tredjedel av de som enrollerat sig via HealthCare.gov inte finns med där, p.g.a. systemfel.
- Breitbart, 6 dec. 6 dec. Det handlar om vad som står i
HuffPo, 5 dec.

Steve sa...

President Obama visar sin vördnad inför Pearl Harbour-minnet. (7 dec 1941 i USA, 8 dec i Japan.)
Facebook !

Anonym sa...

Berit
Detta med "uppskattningar" påminner lite granna om när den svenska sjukvården krävde betalningar för vad man gjorde för andra delar av sjukvårdsapparaten, t.ex. service från röntgenavdelningen, anestesi och intensivvård, ultraljud etc., etc. Cheferna på respektive arbetsplats uppmanades att "uppskatta", vad saker och ting kostade enligt en belastningsskala (DRG-poäng - från USA) och skrev sedan ut en faktura till beställarna på detta. Och de "uppskattade" alltid för lågt varför den faktiska kostnaden alltid blev högre än de fick in på sin fakturor - således ständiga underskott.
Istället måste man naturligtvis noggrannt räkna ut vad t.ex. en anestesi- eller operation "kostat" i de olika personalkategoriernas nödvändiga arbetsmängd, materialkostnader, lokalutnyttjande etc.
Om man gör så och tar lite mera betalt än den verkliga kostnaden kan man få ett litet överskott som kan användas till reparationer, investeringar mm.
"Uppskattningar" är verkligen förrädiska och kan slå väldigt orättvist åt båda håll.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.