25 december 2013

Barnens brev till Tomten beslagtogs av NSA


Satiren kommer från Duffel Blog och rubriken avslöjar vad artikeln handlar om.  Den är uppmärksam på detaljer, och matchar nästan punkt för punkt den typ av verksamhet som NSA ägnar sig åt.

    Dokumenten beskriver en operation som kallas MILK COOKIES , som har sin bas i Fort Meade och drivs i samarbete med USAs Postverk. COOKIES snappar upp bokstäverna medan MILK matar dem genom en komplex serie av algoritmer för att upptäcka eventuella dolda budskap.

   Direktören Keith Alexander hade tidigare vittnat inför Kongressen år 2011,  att NSA ibland samlade in brev till Tomten, men insisterade på att det var helt oavsiktligt och att ingen faktiskt läste eller lagrade dem.

    Det är förbjudet för NSA  med direkt övervakning av amerikanska medborgare i både Executive Order 12333 och Foreign Intelligence Surveillance Act.  Men eftersom breven adresseras till Nordpolen,  vilket faller utanför amerikanskt territorium, anses det möjligt att de kan vara utländska underrättelse-signaler som NSA har tillstånd att avlyssna.

Artikeln innehåller bakgrunden till programmet, diskuterar ELFCHELON datacenter i Nordpolen, och beskriver också hur NSA rutinmässigt har hackad Tomtens lista över vilka som är “snälla och inte så snälla”  för att inhämta  information om världsledare.


1 Kommentarer:

Anonym sa...

https://www.flashback.org/t2264054p2

Sprid till dem du känner.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.