20 december 2013

Det största hotet mot Amerika

Sjuttiotvå procent av amerikanerna säger att en stor regering är ett större hot mot USAs framtid än storföretag och fackorganisationer. Ett rekordhögt antal i denna fråga som ställts under nästan 50 år. Det tidigare högsta procenttalet för “stor regeringen” var 65%, år 1999 och 2000. Stor regeringen har alltid setts som ett större hot än storföretag och fackföreningar ända sedan frågan först ställdes 1965, men bara 35% såg det på den tiden. (Gallup)

 Här är ett diagram som visar hur människor blir mer och mer misstrogna mot regeringsmakten.Och vilket parti har ökat regeringsmakten?

Svar: Democrats och Republicans!

6 Kommentarer:

Steve sa...

T.o.m. DN börjar se sanningen om Obamacare: ”Lanseringen av hans stora sjukförsäkringsreform blev ett praktfiasko som han inte kan undgå skuld för. Ingen i administrationen tycks ha förstått hur viktigt det var att ’hälsobörsen’ på webben faktiskt fungerade. Sajten har långsamt kommit i ordning, men bara knappt en tredjedel av dem som förväntades skaffa sjukförsäkring har gjort det."
- ”Dessutom stämde inte presidentens löfte om att alla som ville behålla sin gamla försäkring kunde göra det. Över huvud taget har Vita husets politiska reklam för Obamacare inte klarat träffen med verkligheten.”
- DN, huvudledare 23 dec
- (Läs DN på biblioteket, inte på nätet, där du har några få träffar per månad.)
- (Hittar du ”Privat fönster” på Firefox e.d. tror jag det fungerar ok...)

Anonym sa...

Steve
Det är ju ett skämt att läsa svenska journalisters alster om USA och Obama. De är ju inte alls med i matchen. Som du skaffar jag mig kunskap om skeendet i USA via bl.a. web-TV och FoxNews, RealClearPolitics, AmericanThinker och EveryKindaPeople.
Men varifrån inhämtar de 3 USA-korrespondenterna på Svd eller de på DN sin information? De verkar inte inhämta någon information alls och deras rapporter är totalt obehövliga. Kan gammelmedias sönderfall förutspås tydligare - de behövs inte eftersom de inte bidrar med någonting. Framtiden tillhör de fria bloggarna och alternativmedia.
/SB

Steve sa...

23 december var sista dagen för Obamacare-anslutning (var det tänkt). Så Obama själv försökte ansluta sig. D.v.s. hans tjänstemän försökte.
Men det visade sig att HealthCare.gov kunde inte verifiera hans identitet...! Så ansökan vilar nu, tills han kommer tillbaka från semestern på Hawaii om 17 dagar.
Svårt så’nt där.
Gateway Pundit, 23 dec. Källa:
Fox News video (0:47).

Berit sa...

Steve, en annan bra källa är lewrockwell.com

Steve sa...

Åsikterna i SvD och DN finns nog även over there. USA är ju uppdelat: ”Red states”, folkliga, konservativa(!), och ”Blue states”, elitära, ’progressiva’.
- Blue states finns längs kusterna, och (mindre utpräglat) från Chicago norrut. ’Blåast’ (mest progressiva) är New York och Kalifornien. Red States är det stora inlandet.
- Man kan väl bo i New York, och läsa New York Times. Då är man i närheten av de svenska bladens åsikter.
- Vi får väl se hur det går nu, i USA. Hur får folk det med sin nya dyra Obama-försäkring? (För den kommer väl igång??) Obama-väljarna som nog levt upp sin lön den 30:e? (Inte sparat i onödan.) Eller ungdomarna, som ju ska finansiera det hela, rätt friska som de är? Det blir spännande, det här.

Steve sa...

Hur det är att vara ”konservativ” i New York skrev Jedediah Bilah om i sin bok ”Outnumbered” (2011). Hon hade gillat Sarah Palin, men då tog det hus i h-e. (Palin, ni vet, som 90% av väljarna gillade i Alaska. Innan hon blev presidentkandidat 2008...)
”Outnumbered” kan ni fortfarande få på Amazon.
- Jag tänkte kolla på Wiki när Jedediah var född. (Tidigt 80-tal...) Men då såg jag, för första och hittills enda gången, att posten om henne tagits bort! 12 dec i år. Det är en annan Sarah från Oakland, Cal., som ordnat det. Hon har en MA i ”museum studies” och är med i ”Women artists”.
- Och varför borttaget? ”Hennes enda prestation är hennes bok.” Jaha. Förutom, då, att hon numera ofta syns på FoxNews och annan TV och radio, och på Breitbart, Human Events osv. Men har man fel åsikter (enligt ”kultur-eliten”) ses det som en brist, en defekt.
Wiki: Borttags-artikel, 12 dec 2013
Wiki: Om Sarah från museet.
Wiki mer om henne här. Jag behöver väl inte säga att hon inte gett ut några böcker. Men hon har varit DJ. Som Sarah Vain. Låter rätt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.