09 december 2013

En skrämmande framtida dödsruna för välfärdsstaterna

År 1887 hade en skotsk professor vid Edinburghs Universitet, Alexander Tytler, detta att säga om den atenska republikens nedgång ungefär 2.000 år tidigare:

"En demokrati är alltid tillfällig till sin natur; den kan helt enkelt inte existera som en bestående form för regeringsutövning. En demokrati kommer att fortsätta finnas till den tid då väljarna upptäcker att de kan rösta sig till generösa gåvor från den offentliga skattkammaren. Från och med denna stund kommer majoriteten alltid att rösta på de kandidater som utlovar flest förmåner från den offentliga skattkammaren med resultatet att varje demokrati slutligen kommer att kollapsa på grund av den ansvarslösa skattepolitiken, som alltid följs av en diktatur."

"Den genomsnittliga åldern för världens främsta civilisationer från historiens början har varit ungefär 200 år. Under dessa 200 år har dessa nationer alltid framskridit genom följande sekvens:

Från slaveri till andlig tro
Från andlig tro till stort mod
Från mod till frihet
Från frihet till överflöd
Från överflöd till självbelåtenhet
Från självbelåtenhet till apati
Från apati till beroende
Från beroende tillbaka till slaveri."

Den framtida dödsrunan för USA låter som följer:
USA: född 1776 - död 2012

Det skadar inte att läsa detta flera gånger.

Vid det senaste presidentvalet vann Romney i de områden som huvudsakligen är befolkade av landets skattebetalande medborgare, medan Obama vann där medborgarna huvudsakligen lever på olika former av regeringsunderstöd. Förenta Staterna befinner sig nu någonstans mellan "självbelåtenhets- och apatifasen" i Professor Tytler's definition av demokrati, i vilken ungefär fyrtio procent av nationens befolkning redan nått fasen av "regeringsberoende".

Man kan naturligtvis bara spekulera om vad som händer om kongressen ger amnesti och medborgarskap till tjugo miljoner kriminella inkräktare som kallas "papperslösa" men som egentligen är illegala - och dessa röstar. Då får demokraterna övertaget för oöverskådlig framtid - medan välfärdsstaten faller ihop.

/SB

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Och i Sverige har man valt att påskynda processen, i och för sig under ett annat namn.

/Xavier

Steve sa...

2014 får alla amerikaner se hur ObamaCare faller ut. Även de som haft försäkring via jobbet. Det lär inte bli så bra...
- Och de fortsätter att rösta på Dems, tror ni? På vänstern?
- På MSNBC säger en Melissa H. nu att ordet ObamaCare ”skapades av en grupp rika vita män som behövde ett sätt att visa sig ovanför de svarta, och åtskilda från dem; att göra de svarta underlägsna och olika... President Obama har fått detta ord mot sig av sina opponenter”!
Youtube, 8 dec.
- ”Obamacare” ett otäckt reaktionärt ord?! Vad sade O. själv? Sedan 2011... ”The Patient Protection and Affordable Care Act”? Ha!
- Melissa börjar tydligen inse vad ObamaCare innebär för vanligt folk! De som måste betala själva.

Steve sa...

Vanliga amerikaner kan vara rätt tuffa! ”Knockout Game Turns On Attacker”! En tjej råkar ut för knock out-spelet -- och slår angriparen halvt medvetslös! I Las Vegas, sägs det.
Youtube, 0:30, från CNS News.
Eller, med förklarande text, här:
Opposing Views, 9 dec.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.