29 december 2013

Ha,Ha,Ha...

Tips från Steve, Tack!

                

Det är så mycket is i Antarktis att ett forskningsfartyg fastnar mitt i sommaren.

En isbrytare med australisk klimatförändrings-professor som ledare, fastnade i isen i Antarktis.
Expeditionen anordnas av ett företag som kallas Carbonscape som utvecklat en teknologi som kan “rena atmosfären och samtidigt tillverka gröna biprodukter och sänka nivån av växthusgaser”.

Syftet med expeditionen är "att upptäcka och kommunicera de miljöförändringar som sker i söder."
Det är midsommar därnere! Och man har 74 forskare (och en del turister) ombord och det är tydlig att de upptäckt miljöförändringarna i södern.
Det visar sig också att detta  "forskningsfartyg” till största delen är ett skattefinansierat jippo för att producera videos för BBC i England och ABC i Australien ....

Detta är läckert ... en klimatbedragare med ägg i ansiktet, en stor dyr blunder som borde få två av de mest kända propagandisterna att rodna ända ner till naveln.  Hallå, hallå… Al Gore .. hör du mig Al .. är du där, Al?

- Nu har en kinesisk isbrytare som skulle hjälpa dem, också fastnat! Sex sjömil från den andra. - Men man hoppas att en fransk isbrytare som är 14 sjömil bort ska kunna bli till hjälp åt dem alla.
Vi hoppas att vinden ska vända”, sade kapten Wang (kines).

- Australiensarna hade ”en fin jul”. Man är ute nu för att göra om mätningar som gjordes 1911 av en expedition från hemlandet.
- Och det är väl uppenbart att de kommer att visa att klimatförändringen är hemsk! Hemsk!

8 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Ännu mer global uppvärmningsproblem. Vad hade dom gjort om det varit vinter där?

Steve sa...

”Snö sinkar räddning i Antarktis”:
Akademik Sjokalskij har suttit fast i isen sedan julafton. Ombord finns 74 personer. Besättningen är rysk och passagerarna främst från Australien ... Fartyget lämnade Nya Zeeland den 28 november.
En kinesisk och en fransk isbrytare har fått ge upp försöken att bryta sig fram till Akademik Sjokalskij. Den större Aurora Australis med kapacitet att bryta mer än metertjock is gör nu ett tredje försök.
Om inte isbrytaren kan nå fartyget återstår förmodligen bara att evakuera passagerarna med helikoptrar som finns ombord på den kinesiska isbrytaren, Snödraken, uppger AMSA på sin sajt. (TT. NT.se idag, 30 dec)

Anonym sa...

Så uppfattar nog inte fulmedia typ Svenska Dagbladet situation, även dom är ju beroende av ca 60 miljoner utplundrade skattepengar? För redaktionen i Stockholm är väl deltagarna stackars vilseledda turister?

Steve sa...

Sydney Morning Herald har en reporter på bryggan till ”Aurora Australis”. Det finns också en video, 1m16s. Men det gick inte heller för den här stora isbrytaren. Man måste vända. ”Isen blev för tjock för oss”, sa kaptenen. Och det blåser; 30 knop från sydost.
SMH.com.au, idag 30 dec.

Steve sa...

’Det är uppvärmningen som skapar problemen nu! Det här är gammal is! Och värmen gör att den bryts upp och flyter ut i öppet vatten! Och där fastnar isbrytarna!’
- Det är ledaren, ”professor of Climate Change” vid University of New South Wales, som slår fast detta.
- Och det visste vi ju redan. Det blir varmare och varmare och va... Va?
Fox News, 30 dec.

Steve sa...

Daily Mail (UK) har en artikel med många och stora bilder om de akuta isproblemen i Antarktis.
Men rubriken är inte bra: ”Global warming scientists forced to admit defeat...”
- Andliga miljöpartister medger aldrig nederlag! "Det här beror på att det blivit för varmt! Så det så."
Daily Mail den 30-31 december.

Steve sa...

Upphettsningsrädslan idag bygger på Svante Arrhenius’ [nobelpristagare i kemi 1903] forskning om kolsyrans [CO2] inverkan på klimatet.
- Först kom hans banbrytande arbete ”Über den Einfluss des atmosfärischen Kohlensäuregehalts auf die Temperatur der Erdoberfläche” 1896. ’Om den atmosfäriska kolsyrehaltens inverkan på temperaturen vid jordytan'.
- Sedan kom "Über die Wärmeabsorption durch Kohlensäure und ihren Einfluss auf die Temperatur der Erdoberfläche" 1901. ’Om värmeabsorptionen genom kolsyra och dess inverkan på temperaturen vid jordytan'.
- Bokbörsen har det första verket för 8500 kr.
- Christie's i London listar fortfarande båda verken; man har sålt dem för £2375, ca 25.000 kr.
- Nog tycker man att Miljöpartiet borde kunna hosta upp 8500 kr...

Steve sa...

Passagerarna på fastfrusna Akademik Sjokalskij kommer nu att flygas ut. En kinesisk helikopter har landat på den landningsplats som man har trampat upp bredvid fartyget. Och vädret är bra. Så snart är de första på väg. (TT/NT kl 07:52)
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=9280541

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.